, sekce: Linuxové přijímače | |
vu+ solo 4kAhoj všem mám dotaz kdo se s tím třeba setkal,mám tenhle přijimač a tenhle problém před tím 7 let provozu v pohodě,odpojil jsem jej od paraboly kde mám 6 poloh + úplně vypnul od sítě ,po asi dvou hodinách jej znovu zapojil a ejhle spustil se poslední sledovaný program z 23,5e a přepnul na program z 13e a signál nula to stejný po přepnutí na 16e a 1w jelo jen 23,5e po znovu uložení pozic v nastavení byla poslední uložená 13e ,spustím sat a co se stalo jede pouze 13e a ostatní ne ani 23,5e,po telefonátu s odborníkem z plutonelektro a zaslání fota nastavení mi řekl že to mám správně,upozorňuji že jsem 7 let nedělal žádné přenastavení pozic a teď se děje tohle poradil mi abych přijimač přeflešnul a že by to mělo jít já to udělal a ono pořád stejné žádná změna pokaždé se spustí jen družice co byla jako poslední v nastavení a uložení.Už nevím co s tím,zkoušel jsem tam připojit Octagon 4k a ten jede jako z praku všechny družice,myslím si že by špatný diseq ale to by asi nejel i ten Octagon a posléze ani Cryptobox co jsem ještě vyhrabal ze skříně,poradí mi někdo díky všem za odpovědi.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 835 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
@kanon69Ja by som výmenu DiSEQC asi skúsil, čo ak si nerozumejú práve s VU+ solo. Alebo box vyskúšať inde s pripojením na DiSEQC ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 365 |
Duo4KSEAhoj. Co to moze byt, neviem. Pouzil ste zalohu? Ci komplet nove nastavenie po flashnuti?V minulosti sa mi stalo, ked som flashol a obnovil zalohu settingu resp. ulozenych stanic, bolo to dokaslane... Nieco podobne som riesil 3tyzdne dozadu, na Duo4KSE. Asi po 3 mesiacoch som ho restartol a vytuhol po starte, ked mal nabehnut program.. Predtym nez vytuhol som chcel preladit druzicu Skylink, ale nebola v zozname.. tak ze restartnem, ale uz to nedal.. Zrejme nejake SW zblbnutie.. Vyriesil som to startom zalozneho (dalsieho Duo4KSE), aktualizoval, naladil/doladil a spravil komplet zalohu. Tu som supol do toho zlbnuteho Duo4KSE a ide vsetko ako ma.. Dufam, ze u teba je to tiez len SW problem, snad nie i HW.. A ak sa podari rozchodit, full backup treba spravit, keby daco.. |
Mopky
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 148 |
mopkyflash jsem udělal od pluton elektra já jsem to neměl nikde zálohovaný,nepomohlo to a pořád stejný výsledek.Nikdy mě přijimač nevytuhnul,jinak nic jsem nenahrával žádný setting byl už ve flashy,jinou zálohu nemám z jiného vučka solo 4k ,odpoledne jdu ke známému to tam zkusit abych vyloučil chybu diseqcu ale že třeba Octagon 4k a obyč Cryptobox na tom jedou v pohodě žádný problém to je mi záhada nastavím všechny družice co potřebuju dám uložit a jede jen ta poslední to je divný i když je poslední třeba 23,5e nebo 16e tak vždychy jede jen ta poslední ostatní nic ani ťuk.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Dzordzona to se chystám odpoledne k sousedovi ,ale před tím to jelo v pohodě 7let to je mi záhadou co se stalo.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
RE: vu+ solo 4kzkusit jinej zdroj.... |
kuldan
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 236 |
kuldanzkusil jsem to mě taky napadlo včera večer a stejný žádná změna.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
RE: vu+ solo 4kA co zkusit nahrát z nova čistým sw pomocí usb a pak dohrát tou zálohou z Třebíče. Tohle mi dělalo kdysi u ultima 4k. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 140 |
Kanon69Este ma napadlo, zdroj ako pisu kolegovci, skusit druhy ak je moznost..Zapinacie tlacitko vzadu, to by som skusil dotlacit, ale zas to by blblo inak.. Na Ultime4k mi to blbo tak, ze predna dioda na zapnutie poblikovala a potom aj predny displej mol pruhovany resp. zeleny.. Ked som dotlacil to tlacitko tak nabehlo normalne.. Drzim palec, a este skusit dat dole dekel a skontrolovat kondiky na doske.. pripadne tuner.. i ked SOLO4K ma myslim na doske integrovane,ze? Som zvedavy co to nakoniec bude, kazda takato chyba aj ked vyzera byt podobna moze byt vzdy ineho druhu.. |
Mopky
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 148 |
RE: vu+ solo 4kDej tam postupně všechny LNB napřímo a uvidíš. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 202 |
MMorousTo všechno jsem dělal,já už toho zkusil opravdu hodně a hodně variant a pořád nic a pořád stejný ,odpoledne jsem byl u souseda ,připojím nastavím diseqcy jednotlivě i naráz dám uložit a vždy jede poslední uložená družice takže přepínač co mám doma je v pořádku protože ostatní přijimače co jsem zkoušel tak jedou tak jak mají všechny pozice.Zítra budu dál laborovat.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
RE: vu+ solo 4knejdou do diseq povely? |
MMorous
@MMorousTy mu HW problém opravíš Softwérem,to jsi opravdu Borec |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 160 |
@Prosatco to plácáš? Jakej SW? Diseq má v poho, hraje to, ale nepřepíná? |
MMorous
@MMorousJa nic neplácám,jak Ty,jen jsem napsal,jak to ve skutečnosti je!Tak plácej dál |
Prosat
@kanon69Môj názor - je dosť pravdepodobné, že sa niečo pokašlalo po sw stránke v stb. Vyskúšal by som nanovo inštaláciu image a samozrejme následne aj ručné nastavenie stb zo zálohy.S podobným problémom som sa už stretol na viacerých typoch/modeloch linux stb, kde po určitom čase (rok, dva roky...) treba jednoducho ten box preinštalovať. Ale samozrejme môže to byť aj hw problém - t.j. napr. prdol nejaký vyschnutý kondenzátor v zdrojovej časti stb atp... S takýmto niečím som sa stretol pred nedávnom u kamaráta, tomu "zdochol" Cryptobox 600 a aj Formuler F3. Pri tom Formuleri sme použili nový napájací zdroj a aj tak tuner v stb nedokáže detekovať žiaden sat signál. Samozrejme koax a parabola je v poriadku. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 3 914 |
@kanon69Ešte dodám, že kamarát to zatiaľ poriešil kúpou nového stb (uClan Ustym Pro 4K) a tieto dva zanesie do servisu. Ak bude oprava preňho rentabilná, nechá to opraviť.V tejto súvislosti ma napadla otázka, že prečo?! mu odišli obidva stb naraz?! Žeby nejaké prepätie v elektrickej sieti?! Veď k tej istej parabole bol pripojený aj 3. stb a ten normálne bezproblémovo funguje. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 3 914 |
MMorousDíky kluci za reakce a nehádejte se,tak ještě jednou,podle mě diseqc přepínač je v pořádku,jiné přístroje jedou bez problému a vše funguje,vučko nastavím v konfiguraci tunerů diseqcy postupně po jednom uložím a jede vždy jen poslední uložená pozice ,když to nastavím všechno 6 družic a zase uložím zeleným tak zase jede jen ta poslední uložená družice ať je uložená jakákoliv jestli 23,5 nebo 16 nebo 13 atd ostatní nejdou,přeflešnul jsem to zálohou od Bulíčka nepomohlo to,dneska to chci přeflešnout čistým image a pak tam dám opět zálohu a uvidím a pokud to nepůjde tak asi servis,nejsem na tom vučku závislý dám tam octagon z pergolyten jede v pohodě.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Prosatještě dodám ,trafo jsem měl možnost vyměnit za jiné od kámoše z jeho stroje,u souseda včera sice má jen diseqc 1/4 takže 1.0 a já doma 1.1 a 8 pozic ale používám jen 5 -6 pozic a u souseda to stejný tak jsem vyloučil můj přepínač doma že by byl špatný.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
vu+ soloTak a teď už to nebere ani flashku a žádnou i ty který to bralo už jsem v koncích ,takže asi hw problém.A oprava ani nevím kolik by to stálo a kam to poslat.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
RE: vu+ solo 4kAb dovozce. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 140 |
@kanon69vymena dosky + praca - cca 200 euroTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 209 |
@EnoSatPokud ji má,což pochybuji |
Prosat
@Prosatsu v akciihttps://www.dmm-tv.com/products/index.php?category=spares TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 209 |
kkmmAhoj nechci být za chytrolina ale podle mě to uklafas špatně,dám ti tu postup ,menu ,nastavení,konfigurace tuneru,první tuner,pak rozšířený,druhý řádek najed na 23,5 nastav diseqc jak má být,vrať se zpátky na družici ,šipkou do leva,na 19e,nastav diseqc,pak znovu šipkami zvol třeba 16e ,znovu nastav a dej zeleným vše uložit a musí to jit,jiná možnost není,a jestli to půjde dej vědět tady všem skoro jmenovče cus. |
kanon
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 904 |
kanonAhoj skoro jmenovče ale já to tak nějak dělal ale nešlo to,ale jdu to ještě jednou zkusit přesně jak píšeš,já to před 7 rokama nastavil a už jsem to pak nedělal nic jsem nepřidával,no ještě jednou to jdu zkusit zatím díky a dám tu vědět jak to dopadlo děkuju zatímUclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |