Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

TV Samsung - výpadky zvuku

Zdravím kamarády a prosím o radu. V rodinném domě provozují 4 TV přijímače. Pozemní anténní systém je v pořádku. Úroveň signálu na jednotlivých TV je cca 65dM/uV. Před 3týdny zakoupil novou TV Samsung /model bohužel neznám/ a začaly problémy. Zvuk na této TV nepravidelně vypadává v krátkých impulsech, jakoby např. hlasatelka "spolkla" začátek, nebo konec slova. Nejvíce se to vyskytuje na programech TV Prima, 28k. Podle vlastní diagnostiky TV Samsung má signál i jeho kvalita hodnotu 100% a chybovost 0. Stanoviště TV je H.Jelení. Anténa /log-per/ je nasměrována na Č.Horu. Děkuji za názory. Za mne - reklamace.

jiriks
Registrace: 12/2018
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66
Odpověď v diskusním vlákně

@jiriks

Mám u jednoho zákazníka naprosto stejný problém, má také Samsung (kupovaný před cca půl rokem, novější model, přesný typ si nepamatuji)
Kratičké výpadky zvuku speciálně na programech Primy (K28), občas i na ČT (K26), stanoviště nedaleko Hořic v Podkrkonoší, vysílač Krásné.
Signál naprosto OK, úroveň na zásuvce okolo 65dB/uV, MER i C/N jak má být.
Původně jsem si myslel, že zákaznice si tak trochu vymýšlí, ale zažil jsem to potom i osobně.
Bude to reklamace.

mediator12
Registrace: 12/2015

RE: TV Samsung - výpadky zvuku

Tahle chyba se týká modelové řady UE....7172. Samsung o ní ví a údajně je už v servisech sw záplata. Bohužel ještě není public. Zatím se to řeší reklamací a výměnou za jiný model. Dělá to pouze u dvb-t2 tuneru, sat je v pohodě. Prodejci jsou z toho už od začátku roku na prášky....

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@jiriks

Tak můj model s tím samým problémem je UE 43DU7172.

mediator12

@jiriks

Pokud si aktivuješ PM, zašlu ti odkaz ke stažení opraveného firmwaru (přímo od Samsungu), nechci to dávat přímo sem.

mediator12

Samšroty zásadně nekupuju. Je to tady pořád dokola.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Je to tady stále stejné, někdo potřebuje poradit a místo toho se tu vždycky najde někdo, kdo rozpoutá naprosto jalovou diskuzi o kvalitě či nekvalitě nějaké značky.
To, že pro nějaký typ televizoru existuje opravený firmware (který řeší nějaký problém) je spíše plus značky než než známka toho, že je to šunt.
Chyba v softu se nevyhýbá žádné značce, ani té nejkvalitnější, mezi které Samsung mimochodem rozhodně patří (viz každoroční žebříčky hodnocení).

mediator12

CHtěl bych se jen optat,podobný problém samsung 55 nu 8002,taktéž u pozemky,všechny polské programy mají 5-8 vteřin zpoždění zvuku,na pozemce,u kablu to nedělalo,u Poda tv taky ne,jsou tam rozdíly ve frekvencích a tv je hledá až najde?děkuji/vážný problém to není/ :((

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@mediator12

sa.mšu.nt má nejvíc lidí,tito pak hlasují a značka vítězí i když je nejhorší,
uživatel
MMorous má pravdu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Pokud budu posuzovat kvalitu TV přijímačů z pohledu příjmu DVB-T2 vysílaní, není na trhu horší značka než Samsung. Je ale čím dál vice uživatelů, kteří do televize jakýkoliv koaxiální kabel nepřipojují...

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

To je síce pravda, že je čoraz viac ľudí, ktorí sa spoliehajú iba na internetové služby v tv. A to je z pohľadu iného trochu aj chyba. Lebo potom čoraz častejšie sem takýto "chytráci" chodia vyplakávať, že im nejde tá, či iná služba. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Rozdíly mezi televizemi stran použité technologie obrazovky, procesorů obrazu i zvuku jsou mnohem větší, než rozdíly mezi značkami. Lowendový TCL, Philips nebo Panasonic, asi nebude lepší než prémiový Samsung. Mám i jeden Samsung, a jsem s ním celkem spokojen. (Provozuji více televizí různých značek, protože na střídačku žiju na několika místech a většinou mám na každém místě více přijímačů. Takže mám Sony, LG, Panasonic, Samsung a Philips.) Ten Samsung mám proto, že mi praskla na tom místě obrazovka na tv SONY asi po dvou měsících provozu a SONY pravilo, že na to záruka neplatí, že to musel někdo mechanicky poškodit, což prostě pravda nebyla. Nejspíš to už naprasklé přivezli, ono to fungovalo nějakou dobu, a pak to před mýma očima prasklo následkem tepelné pnutí při provozu. SONY jsou všiváci, kteří mne šmikli o 2000e. No budiž není to milión. Koupil jsem si tehdy svůj první a jediný Samsung, protože byl po ruce. Ale po několika letech musím (s mírným překvapením) konstatovat, že obrazově za tou SONY nezaostává. Oboje byly lepší řady. Myslel jsem, že sem napíšu přesný typ, ale (s mírným překvapení) zjišťuji, že ho nemám nikde poznamenán. Takže kdyby to někoho moc zajímalo, sdělím z místa za dva týdny. (Ale k čemu by to bylo? Je to několik let starý model. Asi šest nebo osm.)

TomSenior
Registrace: 3/2025

@mediator12 jak 100h.v.n

Jestli chceš poradit jak z toho ven tak moje rada zní. Poraď zákazníkovi, ať to dá do bazaru a koupí si pořádnou televizi. Víš na 100 pro, že je to SW chyba a že se nebude v budoucnu opakovat? Já bych takovou radu neriskoval. Proto nakupuju jenom spolehlivé značky. V podobné cenové relaci koupíš LG, TCL, a jiné. . . . a máš klid

MMorous
Registrace: 10/2019

Udělej pokus!!!

Půjč si od známého kvalitní (!) setbox a napoj ho na Samsung přes HDMI. Pokud bude výpadek i na setboxu, pak jde o nepravidelné elmag. pole v místě příjmu. Obecně je provoz přes setbox jistější, než přes tuner televizoru. Používám Technisaty. Krátkodobé výpadky nejsou nic neobvyklého, jde pouze o to, zda jich není příliš.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

samorost

V tomto případě ten pokus ani nemusí dělat. Tyhle problémové kusy Samsung jsou v prodeji od podzimu 2024. Už to tady i na jiných fórech řešilo. Problém řešící SW je už delší čas venku. Problém byl pouze u programů Prima(MUX22) a jen na těch, které měli dva audiodoprovody.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

pokud je možná

reklamace,tak ihned

pierrepetr

Pokud existuje nový sw, který závadu odstraňuje, bude lepší si ho přehrát sám, ne? Protože oni při reklamaci neudělají nic jiného a taky při této "opravě" může být uživatel 30 dní bez televize.

TomSenior

MMorous

Dříve Panasonik 12 let ted Samsung QLED a o hodně lepší ve všem Panasonik už nikdy A o LG ani nemluvit.
Tu jsem měl na doporučení na chatě 55" LG OLED55B46 po roce prodal hrozný barvy , úhly atd.

standa111
Registrace: 11/2009

Srovnávat 12let starý televizor s novým, to má opravdu velký smysl....
Chci vidět, kde bude tvůj nový Samsung za 12let....už 6let ve šrotu.

Varos107

@TomSenior

tak má doma 4 a záruka se mu prodlouží,když si to umrtví,taky mu nemusej uznat reklamaci

pierrepetr

@jiriks

zavolej na podporu,tu má sanšun.t nejlepší,kdo ví proč,tam ti poraděj,co s tím a nahraj si hovor,může se ti hodit

pierrepetr

To bych neřekl, že by mohli neuznat reklamaci vzniklou instalací oficiálního sw, ale vyloučit to nelze, to je fakt.

TomSenior

@TomSenior

to už potom těžko dokáže,kde jaký soft stáhnul,jak to půjde zvenku,je problém,musel by aktualizovat přes menu,pak ok

pierrepetr

Do přístroje v záruce si cpát sám sw, je pro laika docela hazard.
Pikolíci z Datartu jezdí v těchto případech až ke klientovi domu, dokonce mu občas úspěšně vnutí kalibraci televizoru za 1200kč. Nekupte to...

Varos107

@Varos107

ta kalibrace je super,nevím jestli vydrží i po továrním nastavení

pierrepetr

to Varos107

Pokud je chyba v TV Samsung, pak zpracování zvuku v setboxu proběhne naprosto správně. Setboxem lze TV Samsung zapínat jedním ovládačem. Jsou setboxy, které přepočítavají obraz na 4k. Obraz je pak opravdu podrobnější. Proto pokus vřele (pozor na opaření) doporučuji. :)))

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra