![]() |
|
Zamrzání AB Cryptobox 700HDProsím o rady a zkušenosti. Soused si zakoupil a používá tento přístroj ke sledování Skylinku. Má parabolu 80cm s monoblokem A3 +A1. Po cca půl roce od zakoupení se mu začalo stávat, že obraz "zamrznul". Přepnutím na sousední kanál nepomohlo, signál podle ukazatelů S a Q byl v pořádku. Po určité chvíli se i sám zase rozběhl. Takto se projevil i 3x za večer. Půjčil jsem mu svůj starší Gosat a ten funguje normálně. Svůj přístroj odvezl na reklamaci. Po jeho navrácení /v protokolu uvedena oprava zdroje/ se přístroj chová stejně. Vzal jsem si ho domů na svoji parabolu 105cm se třemi LNB a taky "zlobí". Potom jsem ho zkoušel na 80tce s monoblokem a stále stejné. Jel jsem s ním tedy do prodejny reklamovat opravu. Mám tam velmi dobré vztahy, ale přístroj tam běží bez poruchy už třetí den na 80tce s monoblokem. A teď BABO RAĎ !!!Díky všem |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 133 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 94 | |
![]() |
|
@hoboPoznám ľudí čo ho majú a tvrdia že dosť vypadáva signál.Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 6 561 |
![]() |
|
@Zetor25Pokud jsem pochopil, že tím digi myslíš pozici 1°W, tak na devadesátku to budeš pasovat s 23,5°E velmi složitě. Neříkám, že to není možné, ale budeš to muset zkombinovat s dalším multifeedem a velice přepečlivě nastavit. Střed na 13°E, atd. O tom tu toho už bylo mnoho napsáno.Ikdyž se Ti to nějak povede, moc velkou rezervu signálu (téměř žádnou) mít nebudeš. Na to je dobrá parabola Maximum E-85 multifocus, nebo pokud máš místo, tak tam prdnout druhou parabolu. Asi tak... |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 873 |
![]() |
|
@Zetor25Já mám 1 plastový který nepotřebuji.https://www.parabola.cz/album/foto-1875/ ![]() Popis fotografií: [1] Multifokus 3x lnb Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 753 Galerie: jackino |
![]() |
|
@krupinoTak ten multifeed čo som našiel tak je možné nastaviť na 5 družíc takže možno za skúšku by to stálo.![]() Rahno paraboly je 40 mm. Je to starší tip paraboly cca kupovana v roku 2010 v septembri. ![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
![]() |
|
@Zetor25Veřím Ti. To dáš. Mě se to povedlo u tchána dokonce na klasický osmdesátce (model portugal) ještě za časů cigi tv za pomoci kombinace dvou plasťáků (výše uvedených od jackina). Vytvořil jsem tam regulaci výšky a odklonu toho druhého plasťáku šrouby.Nezapomeň na nastavení skew! |
krupino
![]() |
|
@krupinoVďaka za odpoveď ten multifeed podporuje aj parabola od Digi čo som čítal tak možno skúsim použiť tu síce 85tka CM tak by to šlo možno 19,2,E,13Elebo videl som fotky že sa to dá napojit tak uvidím. Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
![]() |
|
@Zetor2523,5E 19E 13E bez problému,ale lepší kovový![]() |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@Prosathttps://satelity.ellano.sk/multifeed-4xlnb-pre-paraboly-sab/Aj taký som našiel tak možno na to 40 mm rahno by to malo pasovať toto chcem vyskúšať asi prvý krát takže asi tak.Rad skussm nové veci už dlho som nad takou možnosťou rozmýšľal takže uvidíme. ![]() Tam píše do 40mm rahna tak v mojom meste kedysi bol obchod Elsatex ale už skončil takže je to škoda. Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDMne sa veľmi dobre v praxi osvedčili tieto multifeed uni držiaky. Sú celokovové a aj keď na pohľad vyzerajú "ľahko zdeformovateľné" - opak je pravdou! A dajú sa nakombinovať medzi sebou, t.j. napr. držiak pre 2 LNB sa dá doplniť ďalší úchyt LNB, čiže v praxi môžu byť aj 3ks LNB tesne vedľa seba! Stačí mať po ruke viac kusov takýchto držiakov a skombinujete aj "nemožné".![]() https://www.parabola.cz/album/foto-1876/ ![]() Popis fotografií: [1] Multifeed držiaky VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 119 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDPráve dnes som sem chcel písať presne tento problém, 750 na monobloku Quad zastavuje obraz na CT, ale aj RTVS programy. Iný soft nepomáha. Chcem zákazníkovi zohnať monoblok Quad s povelom 19 B a 23,5 A. Ktorá značka robí takýto LNB? |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
@mmiriboyMáš klasickú parabolu alebo Ofsetovu?Lebo ja mám klasickú parabolu takže možno by to pasovalo.Uvidime pýtal som sa na to Ellano.sk a podobne mi odporučili čo máš aj ty. Videl som tam aj článok. Uvidíme.Videl som tam obrázok že mal tam 5 družíc ale mal 2 multifeed poznám ľudí čo majú Paraboly ale tie multifokusne E85 Maximum ale tá už išla cenou hore takže asi tak. ![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
![]() |
|
SatanJeden čas si takovou variantu(23/A + 19/B) nechal vyrábět nějaký český velkoobchod, nevím už který. Ale pochybuju, že nyní, když se nové individuální SAT instalace Skylinku v podstatě nedělají, že by si někdo takovou jistě nemalou várku nechal vyrábět jen tak na sklad...Pokud máš onen problém, dej samostatné UNI LNB a relátko k tomu. On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 065 |
![]() |
|
@Zetor25Takýto multifeed držiak mám na 120-ke parabole, momentálne s tejto paraboly pozície 23,5e a 16e. Na druhej E-85 Maximum parabole mám pozície 1w, 4,8e, 9e, 13e, 19,2e a 28,2e. Tie sú na originál drziakoch! V minulosti som tento držiak použil aj na klasickú 80-ku p., kde som mal 13e, 19,2e, 23,5e a aj 28,2e (v tých časoch bolo zaujímavých programov z tejto anglickej Astry dostupných oveľa viac než dnes!). Dokonca na E-85 som istý čas použil takýto držiak na pozície 1w a 4w s tým že som si vyrobil menšie úchytové oká na LNB typu "úzky krk" (23mm).VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@satanNebo "na prasáka". Je to sice zvěrstvo, ale při dobré izolaci oroti vodě páskou, nebo nějakým přídavným plastovým krytorisem by to i ňákou chvíli vydrželo. Prostě otočit velectěný monoblok pinďourem nahoru. Pravda. Kolemjdoucím satelitním technikům se bude trochu zvedat kufr, ale důležitá je přece "funkce rostlináře".![]() |
krupino
![]() |
|
@mmiriboyVďaka za odpoveď.Nech sa darí pôvodne som chcel ísť linuxu ale tak CryptoBox 750 má prehľadne menu čo sa týka ladenia kanálov tak to nechám tak.Možno o dva roky by som aj do toho šiel. Ak nebude do tej doby niečo novšie čo sa týka príjmu tv signálu. ![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
![]() |
|
KrupinoTechnik som ja, toto by som nerobil. Predtým mal iný box a tam nebol žiadny problém. To robia tieto šitboxy |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
@Zetor25Veď práve! Na linux stb je to menu podľa môjho názoru oveľa prehľadnejšie než je tomu na Cryptoboxoch. A napr. taký malý detail - zobrazenie epg programov. Na linuxe z E2 po zobrazení zoznamu programov máš pri každom názve programu načítané aktuálne epg info o vysielaní. Pri Cryptoboxe to hneď nevidíš, musíš na aktuálny program najprv prepnúť. A samozrejme linuxy z E2 majú kopec ďalších výhod, ktoré tu nebudem rozpisovať.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@Zetor25Nejenom toto,ale hlavně při přepnutí na jakýkoliv program čt zamrzne a musí se přepnout na jiný program a poté se pokusit o znovu čt-což se také dost často stejně opět zamrzne.Nejhorší co jsem kdy měl v ruce.Jinak vyzkoušeny všechny ofiko i neofiko FW.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 458 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDPorovnávať Cryptoboxy s boxami s Enigmou je absurdné.![]() |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 029 |
![]() |
|
@hoboTak ja čo mám Digi CAM modul tak zatiaľ žiadne problémy neboli a mám ten najnovší bez kartový akurát že nemám EPG na History HD ale inak ide zatiaľ dobre možno by som ešte taký kúpil.![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
![]() |
|
@jiriks"""Soused si zakoupil a používá tento přístroj ke sledování Skylinku""",já bych se zeptal,to je nová instalace??,nebo stará s tímto novým přijímačem?? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 381 |
![]() |
|
@Zetor25Ale pozor.Já se tady bavím v mojich příspěvcích o modelu 800 UHD.Ne o žádném jiném. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 458 |
![]() |
|
@hoboOkej v pohode, tak 800tku som zvažoval ale nemá CI Slot na CAM moduly čo 700 HD má je to divné.Možno to robí ten tuner že nezvláda UHD. Aj keď 4K možno budúcnosť má ale zatiaľ kanálov je málo. ![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDObrácenou variantu diseqc A3 A/ A1 B monoblocku vyráběl Inverto. Je to už delší dobu, dnes už se asi nenabízí a starší zásoby už asi má málokdo. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 651 |
![]() |
|
@jiriksZačni kontrolou a dotažením úplně všech F konektorů. Taky jestli není porušena izolace kabelu u LNB. A podej hlášení. |
krupino
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 94 | |
![]() |
|
![]() |