![]() |
|
Nulová síla a kvalita signáluDobrý den všem,prosím o pomoc ohledně problému se satelitním signálem. Zničeho nic mám nulovou sílu i kvalitu signálu, příjem přes parabolu s motorem, koaxiál délka přibližně asi 30 metrů. Nicméně motor funguje,parabola se otáčí. Zkoušel jsem již několik řešení, nahradil jsem LNB konvertor i přijímač, zkoušel jsem i vynechat motor, ale stále nulový signál. Koaxiální kabel by neměl být poškozený, když se parabola natáčí? Děkuji předem za jakoukoliv informaci. |
Fil11
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 3 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signálutak sa mi zda že to budeš mat rozbite![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 788 |
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signáluTak se asi pohnula parabola? Instaloval jsi ji sám? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 658 |
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signáluZkusil bych tu parabolu. podle toho co píšeš, máš ji asi v dosahu k manipulaci ( nelezeš po 10 m žebříku, či střeše). Tím budeš mít hodně času a manipulace ušetřeno. K LNB bych připojil měřák, typu satellite finder s vlastním napájením. Tím bych eliminoval i ten kabel. A nebo s napájeným reseiverem. Pokud nic nenaměříš, ještě jednou bych zkusil jiné LNB, ale o kterém víš, že je OK. Pak bych teprve ladil pozici paraboly ( máš motor). Jestli si vše před tím instaloval sám ( viz. torny ), tak to zvládneš. Minulý týden ze St/Čt byl fičák, mohl ti s tím pohnout. |
SteelSat
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 94 |
![]() |
|
Nulová síla a kvalita signáluneinstaloval, je funkční přibližně 15 let, opticky je její poloha stále stejná. |
Fil11
![]() |
|
Nulová síla a kvalita signáluDíky za rady, nicméně i kdyby byla posunutá parabola (je na střeše), tak jsem se někde dočetl, že by ukazatel kvality signálu neměl být nulový. |
Fil11
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signáluJak píše steelsat, vlastně jsi všechno prověřil, nebylo to zničehonic po větrném počasí? Co ještě nastavení motoru? Zkusil bych nastavit nějaký silný transponder a pohnout ručně parabolou kolem požadované pozice. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 658 |
![]() |
|
@Fil11Zříd si schránku |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
@Fil11Pises,ze to mas v prevadzke uz 15 rokovKazdopadne by som sa pozrel na F-konektory ![]() Vymenit a je to ![]() Mal som aj ja podobny pripad |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 503 |
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signáluMal som podobný problém pred mnohými rokmi. Tiež mi večer všetko fungovalo a na druhý deň všetko na nule. V mojom prípade to bol prerušený kontakt niekde v kábli. Zhodou okolností som mal už kúpený v zásobe nový, tak som ho vymenil aj s koncovkami a všetko nabehlo... |
Palo232232
Registrace: 6/2025 Příspěvků: 48 |
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signálumože to byt aj kludne tym že motor otočil parabolu mimo družicu. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 788 |
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signáluMožností, co je vadné, je více.1. Vadný přijímač. 2. Vadný kabel. 3. Vadný LNB. 4. Posunutá parabola. To všechno by se mohlo projevovat tak, jak navenek popisuješ. A všechno by mohlo nastat po dlouhém provozu. Laicky s tím moc nehneš. Být tebou zkusil bych přijímač jinde, nebo jiný přijímač na o tvém místě. Pak třeba jiný (nějakou zkratkou prozatímně vedený koax a to i kabel mezi motorem a LNB.) Možná zkus jiné LNB. Podíval bych se pečlivě na uchycení paraboly, jestli se něco mechanicky nezměnilo. Stačí milimetřík a je to. No a pak na to zavolej někdo s měřícím přístroji a zkušenostmi. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 169 |
![]() |
|
@TomSeniorHlavně Tebe po pěti pivech![]() ![]() ![]() |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@Fil11Fil11 napísal:"Díky za rady, nicméně i kdyby byla posunutá parabola (je na střeše), tak jsem se někde dočetl, že by ukazatel kvality signálu neměl být nulový". Môže to byť pravda? |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 365 |
![]() |
|
@Fil11Když tomu nerozumíš, tak si někoho pozvi,který Ti to opraví nebo si zříd schránku |
amper
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signáluPokud nemáš ani na bargrafu "síla" žádný pruh, tak ti neprotéká DC proud z receiveru do konvertoru. Tedy konvertor může být v háji, nebo přerušený kabel z motoru do konvertoru.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 065 |
![]() |
|
@Varos107Podle toho bych se nařídil, to ne vždy je pravda,většinou neukazuje,když je mimo signál z družice |
amper
![]() |
|
@Varos107Píšu o satelitním příjmači |
amper
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signáluJá bych řekl, že to tak většinou je.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 065 |
![]() |
|
@ProsatCo tvoj prispevok, to osobny utok na TomSenior. Vo viacerych vlaknach. Preco? |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 788 |
![]() |
|
@Jean RenoPlne suhlasim![]() Je to chytrolin ale neporadi iba utoci ![]() |
A je to
![]() |
|
@Jean RenoMozno preto je taky "chytry" lebo nosi radio N ku![]() |
A je to
![]() |
|
@Fil11Já bych vylezl nahoru a podíval se nejprve na kabel a na šrouby. Možná máš urvaný kabel nebo Ti to sfouknul vítr. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 511 |
![]() |
|
@A je toPo Vás,chytrolinech,je radost něco opravovat,občas to sběrný dvůr jistí![]() |
amper
![]() |
|
RE: Nulová síla a kvalita signáluJá bych vylezl znovu nahoru a podíval se na šrouby. Jestli motor točí, a nemáš signál, tipoval bych, že Ti možná vítr fouknul do paraboly a pohnul s elevací nebo máš LNB mimo ohnisko |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 511 |
![]() |
|
@A je toBy jsi se divil,ale takový problém někdy vyřeším i po síti,aniž bych tam musel jed |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |