![]() |
|
Čt Skylinkzdravím už delší dobu se mi rozpadává (kostičkuje) obraz na čt 1,2,24,sport,D nedá se na to dívat.Signál je 100% Jiné programy to nedělají jenom ty čétéčka. už jsem nový lnb a zkusil aj druhý přijímač a pořád to samé ![]() poklopec
|
pokl
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 933 |
![]() |
|
RE: Čt Skylinkmam uplne stejny problem. dela to jen transponder kde je ct1 atd. |
NICKK
Registrace: 11/2023 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
RE: Čt SkylinkNemáte náhodou přijímače Gosat nebo Optibox? |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 946 |
![]() |
|
@sirdaTo není příjmačem |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 383 |
![]() |
|
RE: Čt SkylinkDělají to i programy: CANAL+ Sport 2, M5, STORY4 HU, TV Lux HD ? |
petrpupa
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 414 |
![]() |
|
petrpupamě na Skylinku to dělají jenom čétéčka, ale nedělá to pořád jenom někdy, te%d mám zapnuto čt1 a je to v pohodě, zajímalo by mě co to může rušit, nebo co to je?poklopec
|
pokl
![]() |
|
RE: Čt SkylinkNevím, čím to je, neboť údajů je málo.Ale vím, že mi to nedělá na třech místech, kde žiju, se třemi různými přijímači, třemi různými anténními systémy. Tedy není to vysíláním. Moje tipy: 1. Nedostatečný anténní systém. (Špatně nastavená anténa, starý kabel, malá anténa). K tomu mne vede skutečnost, že to dělají dva různé přijímače. Tedy pokud ten druhý přijímač není tentýž, což napsáno bohužel není. Údaj 100% neznamená skoro vůbec nic. To není měření, a už vůbec ne hodnota. 2. Způsob obsloužení karty Skylink. Je tam modul? Jaký? Nebo je to lokální oscam? Nebo síťový ccamd? Ale to by znamenalo rozpad obrazu v pravidelných intervalech a jenom na chviličku anebo ztuhnutí na cca deset vteřin. Taky o tom není nic uvedeno. 3. Přijímač. Vystárlé kondenzátory a tím nedostatečně vyfiltrované napětí pro tuner se projevuje výpadky právě na příjmově problémových programech (což ČT hned z několika příčin jsou). Otázka je proč by to dělaly dva přijímače, leda by byly oba podobné, či stejné a měly přibližně podobnou dobu provozu - o tom taky není zmínka. 4. Rušení (wifi, LTE a kdoví co ještě má nějaké harmonické kmitočty okolo). Ale protože není žádný údaj o lokalitě, těžko hádat. 5. Jsou možné i další příčiny. Co bych dělal? (kromě pomoci, která by měla měřící přístroj, a věděla by hned). Zkusil přijímač jinde. Kdyby to bylo ok, zkusil bych jen tak prozatímní anténu jinde - někde "za rohem", s jiným kabelem. Napsal bych se všechno, co chybí. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 242 |
![]() |
|
RE: Čt SkylinkU mě vše OKSkylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 815 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: Čt SkylinkPřijímač Vu Zero 4k a zkoušel jsem to na Dreamboxu i na Octagonu 8008 4k16,4dB, SNR: 99%, BER: 0 anténa 100cm LNB 0,1dB. mam Oscam, jestli mě to něco ruší nevím jak to zjistit poklopec
|
pokl
![]() |
|
@ProsatMě to dělaly, kromě jiných, nejvíc tyto přijímače. Bylo nutné vyměnit několik elytů na mb. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 946 |
![]() |
|
RE: Čt SkylinkTak z dalších údajů se dá selektovat: rušení, nedostatečný anténní systém, nebo oscam - není jasné jaký, není jasné, zda lokální nebo síťový. První krok by bylo vzít ty přijímače jinam a vyzkoušet zda to všechno běží (hlavně ten neznámý oscam). Odhaduji, že by mohlo. Pak by to znamenalo rušení nebo anténní systém. To se dá udělat a. profesionálně s měřícím přístrojem, b. samodomo. To bych asi udělal tak, že bych si někde půjčil 85 cm anténu a k ní koax a jenom tak blind bych to někam strčil za roh - někam na zem, za budovu a zkusil co to bude dělat. Kde to bude horší a kde lepší - protože to vypadá na rušení - už jenom tajemná poznámka Prosat naznačuje, že ten zdroj je mu možná známý. |
TomSenior
![]() |
|
RE: Čt SkylinkJo a jestli je to rušení, tak by mohla pomoci i pouhá výměna koaxu za pořádný, s dobrým stíněním. (Tam, kde žiju, se rušení nevyskytuje, tak tom vím málo.) |
TomSenior
![]() |
|
RE: Čt SkylinkNič podobné som nezaznamenal. Prijimac Zgemma H9 twin v čítačke skylink karta CZ región, v CI slote Digi SK.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 174 |
![]() |
|
@TomSeniornemyslím si že by to mělo být koaxem, proč by to dělali jenom t čétéčkapoklopec
|
pokl
![]() |
|
@TomSeniordoplním bod 6. může to dělat cokoliv,kdo to umí,může opravit,kdo to neumí,musí platit,fungovat bude![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 412 |
![]() |
|
@sirdaAno,aby ušetřili,dali tam nekvalitní součástky,tohoto případu se to netýká![]() |
Prosat
![]() |
|
RE: Čt SkylinkNemám problém. A dokonce se najednou přestal sekat při přepínání ABC752HD s posledním FW jako lokální server sdílení (na chalupě). takže tam asi došlo k něčemu co se zase projevuje jinde ! |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
RE: Čt SkylinkJak už jsem napsal, já nevím, čím to je. U mne se to na třech různých místech a třech různých konfiguracích antén a přijímačů neprojevuje.Nicméně - kdyby to bylo rušení, tak pokud je to rušení nějakým konkrétním kmitočtem (asi wifi nebo mobilní sítě), pak samozřejmě bude rušit jenom konkrétní kanály. A jednou z cest, kde se může rušení dostat do aktivního signálu, je "řídký" koax. (Ale vůbec netvrdím, že je to tímto - viz výše.) Bez měření není vědění. Platilo už době žhavených katod. |
TomSenior
![]() |
|
@pierrepetrSouhlas s Tebou,tak asi to je![]() |
Prosat
![]() |
|
![]() |