, sekce: Linuxové přijímače |
|
DM920 - enigma2_crash - proc?Zdravim, posledni dobu mi zacal zlobit Dreambox920. Casto pada do zelene obrazovky tak, ze nejde ovladacem vypnout, vzdycky restartuje a na hdd mam ulozeny enigma2_crash. Deje se tak po nahravani nebo ruzne. Jsem z tohoho nestastny nevim proc se tak deje nikdy to nedelalo. Jen jsem tam daval upraveny oscam kvuli L2b a nejake knihovny a prijde mi ze od te doby to dela ale jestli je to tim nevim. Nedovedl by mi nekdo poradit kde v tom logu najdu v cem je problem? Nebo ze bych ho nekam poslal? Zacina to timto?xml version="1.0" encoding="utf-8"? opendreambox enigma2 crashdate Pá říj 3 23:10:43 2025 /crashdate !-- Please send this file to crashlog@dream-multimedia-tv.de. -- skin newnigma2-HD/skin.xml/skin sourcedate 2021-10-29/sourcedate branch4.3/branch rev4.3.3r3/rev DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 303 |
|
|
@Josef35já bych se snažil vrátit stroj v čase do stavu,kdy chodil ok |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 485 |
|
|
@Josef35To samé se někdy stane i na mém dm-920 kdyz tam je nainstalováno hodně pluginů pak je nejlépe se vratit do dříve nainstalovaného image pomocí pluginu záloha & Flashing |
ostplus
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 53 |
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Pred úpravou oscamu si určite spravil zálohu... Ak nie, znovu nanovo flash... Podobmé dobroty sa mi vynímočne stávali na starších modeloch...Na nových našťastie nie...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 136 Galerie: Maneto |
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Bohužel stejně by se projevovalo hned několik vad. SW i HW. Jak z toho ven? Asi začít odstraněním SW pochyb. Dokážeš tam vrátit předchozí stav před výměnou oscam? To nemusí být úplně snadné pro laika, co neumí ani ls a ps. Pak by nezbylo než od začátku nainstalovat ověřený stabilní image a jenom nezbytné pluginy. Taky to může být hw přetížený zdroj, který se při přehřátí "chvěje". Dělá to i s odpojeným hdd a vychladlé? Máš možnost použít jiný zdroj? |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 320 |
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Zaloh mam udelanych nekolik a udelalo mi to i na jedne stare zaloze, tak jsem tam vratil tu posledni´zpet. HDD tam mam 500GB Crucial. Trosku zacinam podezrivat jestli to neni od uloziste nejakeho treba toho HDD. Kdyz vratim po te chybe zalohu zpet tak to zase funguje normalne. Nevim co by to mohlo zpusobovat. Zjistil jsem ze po tom crashu kdyz se spojim total comanderem do DM, tak mi tam pak nejde nic prepsat treba cccam a v casovaci nahravani kdyz na DM mam dokoncene nejake nahravani a dam ho smazat, tak po opetovnem otevreni casovace je tam ten smazany casovac zpet. A kdyz dam dream vypnout ovladacem, tak se nevypne, spadne do te obrazovky a nejede znovu na program TV. Musim vypnout ovladacem a pak pres tlacitko do servisniho mode nahrat zalohu zpet. Kdyz prehraju zalohu, tak to zase jede.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?@TomSenior - Zaloh mam nekolik, ale 2x jsem to uz zkousel a udelalo to taky, ale myslim ze jsem tam dal ten oscam taky tak nevim jestli to nezpusobuje on ale funguje dobre. Nebo jestli je to od HDD. Za tepla nebo studena nevim, to jsem nezkousel. S odpojenym HD jsem to nezkousel, protoze mi to denne nahrava Ulici ale pokud to bude delat budu to muset vyzkouset bez HDD a dam to nahravat na USB. Myslel jsem jestli by nekdo nevedel podle toho crash logu jestli to jde nejak poznat. Jinak zkusim jeste bez toho oscamu a HDD. Je to ale na strasne dlouho prace.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?V tom predeslem prispevku jak jsem psal melo byt ze dream musim vypnout natvrdo tlacitkem, ne ovladacem. Jinak bych se nedostal do servisni obrazovky. Kdyz vypnu ovladacem tak se dream nevypne, restartuje a jde dal. A stava se to casto kdyz treba dam casovane nahravani, dojdu a dream neni vyply ale zaply. Ale taky jen nekdy. Nebo kdyz dam vypnout a misto vypnuti se objevi crash a restartuje zase. Kdyz ho mam ale pusteny a divam se, tak to nikdy neudelalo. Vzdy po nahravani nebo pri vypinani ovladacem nebo kdyz dam restart. Ale jen nekdy. Kdyz bych ted chtel aby to udelalo vse funguje ok.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Hodně slov. Ale není jasné,a. jestli to dělá i s jiným/starým image, co kdysi fungoval dobře. (Protože pak by to ukazovalo na hw problém.) b. jestli to dělá se starým oscamem (pochybuju, že by nějaká verze oscamu způsobovala pád systému, ale vyloučit nejde.) c. jestli to dělá bez HDD - (cílem je zmenšit zátěž zdrojea případně vyloučit hw závadu disku, který v nějakém okamžiku přetíží zdroj.) d. jestli to dělá i s jiným zdrojem. No nic. I tak to může být ještě hodně jiných věcí. |
TomSenior
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Se starym image to udelalo jednou taky, ale uz s novym HDD. Driv tam byl 2.5 disk klasika na kterem mam ted data a uz ani nevim ktery tam presne byl. A nepamatuji si ani jestli to bylo s tim starym nebo novym oscamem, protoze jsem ten novy oscam dal do toho starsiho image taky. Nainstalovana byla jedna verze oscamu kterou jsem prepsal prejmenovanou verzi puvodniho nazvu oscamu kvuli L2B, aby sla i karta kdyz potrebuju. A bez toho HDD jsem to zatim nezkousel. Ten SSD jsem jen pripojil k pc a dal zkontrolovat chyby a dal zpatky. Je rok a pul stary, zapis cca 2TB, crystal disk info problem nepsal. Dream je stary 3.5roku a nema zase tolik nabehano. Od rana zkousim nahravat a vse mozne a zatim funguje. Nijak horky neni jen teply.Jestli to jeste udela tak rozeberu kryt, vyfoukam prach s mrknu na soucastky. Zatim podeziram spis ten disk, nebo pamet nebo nevim kdyz to po padu hlasilo neco ze nemuze zapisovat.Nahradni zdroj nemam, ale tam si nemyslim ze by byl problem kdyz se toto objevuje sporadicky. Pokud to nikdo s logu crash nepozna, nezbyva nez zkouset. Jen je to na dlouho protoze kdyz to ted funguje ok a udelam treba novou instalaci muze to trvat dlouho nez to zacne delat. Zalohy delam prubezne. A jeste se zeptam, jak maji byt spravne nakonfigurovane tunery? Mam triple. A1 mam nastaveny DVBS2 s motorem, DVBC vypnuto, DVBT2 aktivni +5v na antenu, ale u A2 si nejsem jisty, aby to nebylo i tim. U A2 mam nastaveno DVBT2 taky aktivni +5V pro antenu, a u DVBS2 mam nastaveno interni pripojeni na tuner A1. Je tam jeste polozka - pomocny kabel pro tuner, nebo shodne s A1. DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Pokud je příčinou nestabilní napájecí napětí zdroje přetíženého diskem, z crash logu to moc vidět nebude. Prach taky nebude příčina. Přepsání názvu je ok, (pokud jsi k tomu změnil i atributy a pokud jsi přepsal opravdu používaný oscam).Není to úplně jasné: teď jsi tam dal SSD disk a už to nedělá? (SSD disk má menší spotřebu než mechanické HDD). |
TomSenior
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?SSD crucial tam mam rok a pul a problemy nebyly. Dnes jedu od rana, nahravam, tocim motorem a nic. Nemyslim si ze je to zdroj. Dm je trosku teply a zdroj taky. Horke neni nic. Pred oscamem jsem doinstalovaval jeste libusb-1.0-0, libpcsclite1, pcsc-lite-lib a neco aktualizival tak nevim jestli neni treba problem tam ale nechapu ze to dnes jde a treba vecer to spadne. Zkousel jsem ted i restart a ok. Na HDD jsou ulozene ty logy crash a mam vyfocenou i tu zelenou obrazovku toho padu.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Miesto vypisovania to uz konecne nanovo preinstaluj.Cest praci a svetu mier !
|
Mikes11
Registrace: 7/2023 Příspěvků: 329 |
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Za cas co tady dopisujes sve myslenky jsi to mohl mit nainstalovano ... tudy je cesta. Dej tam OpenATV, img pro DM se uz nevyvyji ...T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 290 |
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Poslední rada:1. Nauč se ten pád vyvolat. A popiš situaci, kdy to vždycky spadne. 2. Z mnoha slov popisu si myslím, že problém s napájením (zdroj, kondenzátory) je nejpravděpodobnější, i když nelze vyloučit, že jsi něco zmatlal v sw, protože popis je dlouhý, ale podstatné údaje v něm nejsou. Fotit zelenou obrazovku, ale nevědět, jaký sw byl instalován. Řešením je prostá reinstalace image, aby bylo jasné, zda to je/není sw. 3. Crash logy pro tuto situaci asi nejsou na nic a stejně je tady nemáš jak předat (snad jedině přes bazar?). |
TomSenior
|
|
@AntonínChytroline,děd vševěd se nezapře |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 430 |
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Ja mam zalohy od prvnich instalaci a jednou to udelalo i s tou starou, tak se mi s tim znovu hrat nechce, ale uvidim jeste mozna se do toho dam. Vcera jel dream skoro do rana, zkousel jsem ho zatezovat, tocit motorem, nahravat naraz nekolik programu i pres casovac a bez chyb.Pad toho nijak vyvolat nejde. Vzdy se toto objevilo v souvislosti bud s casovanym nahravanim kdy se mel Dream pak vypnout, nebo jsem se dival, neco treba nahraval nebo uz nevim jestli nahraval a vzdy az pri "hlubokem" vypinani nebo kdyz jsem chtel dat restart, tak se toto nekdy objevilo a na zelene obrazovce (Failed to write ..) ze nemuze neco zapsat a po restartu - crash neslo pak ani nic prepsat v DM pres total comander, hlasilo mi to na pc chybu. Tento pad pri vypinani nebo restartu to nikdy nudelalo samovolne pri sledovani. A kdyz to jednou udelalo, uz to pak neslo vypnout ovladacem. Kazdym dalsim vypnutim byl uz uz crash pokazde a restart. Tak pak jedine vypinac vzadu o obnova zalohy, pak zas ok. Vim ze zdroje jsou casta pricina, trosku do elektriky delam, mam i merak, kontroluji nafoukle kondenzatory, soucastky vyhrate a jinak poskozene hodinarskym kukatkem ale tady to na zdroj nevypada. Mozna tak horsi spoj konektoru vzadu od zdroje napajeni k DM by mohl byt, tak jsem s tim vcera zahybal a od vcera zadna chyba. Minule bylo taky par dni ale klid a pak zase. Pokud se to jeste objevi, tak odpojim disk a uvidime dal. Napada me jedine jestli tam na nem neni neco co mu treba muze vadit, ale delalo to jen sem tam pri vypnuti nebo restartu. Minuly tyden to udelalo, pak par dni klid a po casovanem nahravani prijdu, dream zaply misto vyply po crash restartu a ulozeny zapis po nahravani crash log ulozen na hdd, nahravky ale v poradku. Mam tam newnigma2 a obrazove nej. Menit ho nechci kdyz mi jel tak dlouho bez chyb. Vim ze podpora uz neni, ale karta jde, nahravani a prace s disky na jednicku. Jen zjistit proc to obcas zacne delat. Jednou i 4x za den, a z toho tyden nic. Na rade bude vytazeni hdd, ale nerad, protoze nahravam oblibene porady abych mohl pretacet reklamy, na ty opravdu zvedavi nejsem, zvlast kdyz jsou 10 minut dlouhe. DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
|
|
@Josef35Zazalohuj současný svav a dej tam úplně jiný img ... na čas. Uvidíš, zda se přijímač bude chovat stejně nebo jinak ...Já bych to dávno přeinstaloval s čistým novým img ne žádné letité zálohy T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 290 |
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Ten image je ale v podstate cisty, ja do toho odpad nedavam. Je tam jen to co potrebuju a divam se kdyz mam cas, hlavne kdyz je zima venku. Sleduju ted volby tak se mi s tim hrat nechce. Image mam i jiny ale jsem na tento zvykly a co vim, u jinych byli problemy s disky. Nechodily nikde tak dobe jako tady. Pokud to nebude nutne, menit img nechci, ma nejlepsi obraz ze vsech co jsem zkousel a kdo neveri at vyzkousi a taky hlavne i kvuli skinu newnigma2 ktery je super a ktery na jinych img neni. Mozna by sel pouzit i na jinym, ale nevim jak. Stav mam zazalohovany no zkusim to nanovo. Nechce se mi akorad ukladat rucne nastaveni motoru. Nepouzivam usals, ale mam to na pevne cisla - pozice kere mam napsane na jaky satelit jake cislo v motoru. Uz nevim kam to dream uklada vse jsem zapomel. Kdyby mi nekdo poradil kam se ty pozice ukladaji mel bych o dost prace min vymenit soubor s ulozenymi pozicemi a nemusel bych to tam zadavat rucne. A jeste tam mam i pripojeni na server, to mi vzdy taky trva protoze zapomenu jak jsem to uz delal kdyz se v tom nehrabu porad, tak proto vse zalohuji a kdyz se neco pokazi nebo jednou za cas neco zkousim, jednoduse obnovim a cajk.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Mne sa zda ze dotycny sa len potrebuje vykecavat o kravinach a o "nesmrtelnosti chrusta".A aby som nemzabudol, udaje sa ti ukladaju do suboru settings ktory najdes v /etc/enigma2/ . P.S. Nemas zac. Cest praci a svetu mier !
|
Mikes11
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Nevykecavam, snazim se popsat ten crash, abych to nejak vyresil. Otevrel jsem tu slozku ale souboru je tam moc. Pokud bych delal novou instalaci chtel bych zalohovat jen ten motor. Zkousel jsem ale otvirat v poznamkovem bloku nektere co by to mohli byt ale nenasel kam uklada pozice motoru. Newnigma2 muze mit nektere veci ulozene jinak. Jak se ten soubor jmenuje s tim motoremn-ulozene pozice ne usals?DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
|
|
@Josef35POMALY (a mozes aj viac krat) si precitaj moj prispevok, z dorazom na druhu (strednu) vetu.Cest praci a svetu mier !
|
Mikes11
|
|
RE: DM920 - enigma2_crash - proc?Mel jsem ten soubou pred tim v rychlosti uz otevreny a prehledl jsem udaje o motoru, tak diky.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|