, sekce: LCD, plazmy, CRT... |
|
SONY Bravia ide pod TCLAhojte, smutná správa Bravia ide číňanom a je ako dalsi japonský producent ktorý ide ku dnu. Už je toho plný gugel...hello hello
|
martiner
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 338 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
|
|
@Jean RenoTo dúfam vieš, keď si taký znalec, že TCL OLED panely má od LG a QLED panely od Samsungu.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 795 |
|
|
@Jean RenoMusím sa opraviť, QLED panely TCL má takisto ako Samsung od čínskeho výrobcu CSOT.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
|
|
@Jean RenoZabudol som pridať, že CSOT je dcérskou spoločnosťou TCL.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
|
|
@peterskJa zase dufam, ze ked si taky znalec, tak urcite vies, ze OLED panel je iba cast TV, ze k tomu patria este riadiace obvody a kopec inych veci.Hadam si len nechcel povedat, ze ked maju dva TV rovnake OLED panely, tak maju aj rovnaky obraz a zvuk? Verim, ze nie. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 612 |
|
|
@Jean RenoZáleží aj na kvalite obrazového procesora, čo potom dokáže z panelu dostať... |
Palo232232
Registrace: 6/2025 Příspěvků: 248 |
|
|
@Jean RenoNechcem ja nič povedať Ty tvrdíš, že LG OLED je najlepší televízor. Nech je, je to tvoj názor a nechaj nech majú aj druhý svoj názor. Za mňa TCL QLED má lepší obraz ako LG OLED, aspoň pre moje oči a pre mňa to je najdôležitejšie.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
|
|
@jean renoTak za mojich cias to bola znacka Loewe. A zdá sa ze od 2019 je opat na nohach. Loewe stellar 65 je dobra tv vyhrala aj v premium oled tv v EISA.hello hello
|
martiner
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 338 |
|
|
RE: SONY Bravia ide pod TCLPro mě je důležitější jaká je kvalita příjmu vysílání. Mám Magentu od T-Mobile, ale obraz nic moc když porovnávám se satelitním příjmem od Skylinku. I O2-TV má lepší obraz než Magenta. Osobně jsem za SONY TV spokojený. Zatím šlape jak jsem očekával.Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 004 |
|
|
RE: SONY Bravia ide pod TCLBejvávalo, že SONY TV měly o hodný kus lepší technologie, o kus lepší obraz. Speciálně pro zobrazení méně kvalitních video dat. A bejvávalo, že to bylo vidět na první pohled. Už nemají nic lepšího, jsou průměrné (pokud vůbec) a mají naopak vyšší poruchovost. Ale jistě ne takovou, aby se pokazila každá - a neznám poměr poruch mezi jednotlivými typy SONY. Je možné, že se to soustředí jenom do některé verze.Hodnocení kvality zobrazení je samo o sobě dost komplikovaná otázka. Většinou v domácích podmínkách nesrovnatelné zdroje signálu, nesrovnatelné komplikované nastavení, a navíc stejně jako se každému líbí jiná holka, tak se každému líbí jiný typ obrazu. Například velmi pochybuji, že objektivně může být lepší obraz na QLED než OLED, ale TCL QLED nemám, tak mohu jenom pochybovat. A pokud se někomu líbí více, tak to tak prostě je. Líbí se mu více. (Což je maličko jiný fakt, než že je lepší.) Každopádně nelze vyloučit, že třeba TCL má lepší sw pro daný typ signálu, čímž se daného výsledku může dosáhnout, ale i o tom výrazně pochybuji. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 536 |
|
|
@TomSeniorNapísal si to dobre. Je to tak ako píšeš. Tvoje pochybnosti sú oprávnené ale asi pozeráš to čo Tebe vyhovuje nie čo susedovi. Mám možnosť porovnať syn má LG OLED a ja TCL QLED rovnakej veľkosti 65 palcov. Mne vyhovuje lepšie obraz na TCL ale s tým netvrdím ani nikdy som netvrdil, že TCL je lepší. TCL pre mňa je lepší a je to rozdiel. TCL má Google TV čo mne tiež vyhovuje.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
|
|
RE: SONY Bravia ide pod TCLDovedu si představit, že hodnocení kvality obrazu může být dáno jenom zdrojem. Lid si neuvědomuje, že pozemní vysílání, satelitní vysílání, internetové televize neposkytují stejný vstupní obraz. A neuvědomují si že není stejný ani u různých satelitních providerů, a dokonce není stejný u stejného providera IPTV a jinak výkonného internetového domácího připojení, i třeba pouhým vložením nevhodného routeru, zarušeného wifi apod. To všechno zapleveluje hodnocení zobrazovačů. Ale protože nejde o život, je to celkem fuk. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 536 |
|
|
RE: SONY Bravia ide pod TCLTCL a SONY oznámili spoločné partnerstvo a nie že TCL preberá SONY... Vytvorili spoločný podnik v ktorom TCL vlastní 51% a SONY si ponecháva 49%... Výrobu, logistiku a predaj bude riadiť TCL, produkty budú naďalej niesť značku SONY a BRAVIA... SONY do spolupráce vkladá svoje procesory, spracovanie obrazu a zvukovú technológiu, zatiaľ čo TCL poskytne svoje výrobné kapacity, vlastné displejové panely a nakladovú efektivitu... Spoločná prevádzka pod vedením TCL má začať v apríli 2027... SONY je voľbou pre audiovizuálnych nadšencov ktorí hľadajú referenčnú presnosť obrazu a prémiové spracovanie aj za cenu vyššieho priplatku... TCL dominuje v segmente veľkých obrazoviek za zlomok prémiových značiek... Je už na každom akú značku televízora si vyberie... Ak mu bude vyhovovať trebárs aj PCL...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 224 Galerie: Maneto |
|
|
RE: SONY Bravia ide pod TCLZ pohledu TCL se hlavně jedná o přístup k technologiím Sony pro perfektní podání obrazu. Číňané zvládají perfektně hardware a výrobu, v softwaru jim to ještě občas škytá. TCL nebude muset špiónovat, rozebírat nakoupené televize Sony a analyzovat tajnou obrazovou omáčku Sony. Dostane se k tomu přímo a pomůže tak zlepšit obraz i na svých televizorech, nejen těch vyráběných v partnerství pod značkou Sony. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 132 |
|
|
@RAFI007Presne tak ako píšeš... O tom to celé partnerstvo je...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
|
|
@RAFI007Za tohle Tě musím dát like. Je to přesně tak, jak píšeš. Já mám od Sony kromě TV špičkový foťáky a na Sony nedám dopustit.Jenom bych doplnil, že existují kvalitativní třídy a když si někdo koupí levnej vyběhlej model nižší třídy, protože na pořádnou televizi nemá a potom tady vykřikuje že je to šunt nebo že mu praskla obrazovka, ale nenapíše už co s tím prováděl, tak takové informace jsou v podstatě zavádějící až nekalé. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 738 |
|
|
@ManetoNo pekne si sa rozpísal a verím tomu, že si aj citoval nejaké konkrétne zdroje.Ale v konečnom dôsledku to neznamená nič iné, len že TCL preberá ovládanie výrobnej produkcie SONY. V preklade: bude sa vyrábať (pod značkou SONY) to, čo TCL bude chcieť a v takej kvalite, ako TCL bude chcieť. P.S. To neznamená automaticky vyššiu kvalitu. To znamená len to, že SONY sa ocitlo v problémoch a TCL sa podujalo, že sa klasickú značku SONY pokúsi zachrániť (teda ju neodpredá napríklad tureckému Vestel-u), ale za určitých podmienok, ktoré si bude diktovať TCL. Očakávate, že dopustí, aby kvalita výrobkov pod označením SONY bola lepšia ako kvalita výrobkov pod označením TCL? Teoreticky je možné, že značku SONY povýši vo svojom výrobnom programe na synonymum kvality, ale ja osobne o tom silno pochybujem. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 727 |
|
|
RE: SONY Bravia ide pod TCLtakže TCL bude dělat panely a Sony dodávat k tomu HW tak snad bude z toho dobrá tvVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 545 |
|
|
RE: SONY Bravia ide pod TCLCitace z wiki : "V roce 2006 byla vytvořena společnost S-LCD jako spojení Samsungu a Sony za účelem zajištění stálé dodávky LCD panelů pro oba výrobce. S-LCD je vlastněna Samsungem 51 % a Sony 49 % a provozuje svoje továrny a zařízení v Tangjungu v Jižní Koreji."V té době všichni "západní" a japonští výrobci zaspali ve vývoji LCD TV ( tvrdili že LCD TV nikdy neuspějí ), a všichni se museli spojit s korejkými a čínskými značkami, aby nevypadli z kola. Například SONY se Samsungem, Philips s LG atd. Vyjímkou je asi Panasonic, ten byl dlouho věrný PDP TV. V Brně ve firmě Wistron agenturní zaměstnanci skládali na stejné lince TV Changhong a SONY ( asi před 15 lety ). Jednoho známého tam zaměstnali jako zkušebního výstupního technika, aniž by pro to měl nějaké vzdělání, nebo zkušenosti. DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 835 |
|
|
@Frank11Prosím prečítaj si ešte raz môj prvý príspevok, potom @RAFI007 a @MMorous... A nezabudni, že LED 75" televízory Sony do 1500 E boli určené pre finančne citlivých zákazníkov... SONY OLED 65" minimálne o 1000 viac, podľa triedy a vybavenia... TCL týmto spojením môže len získať, lebo sa dostane k vyspelejším technológiám... Niekomu môže viac vyhovovať TCL Mini LED s obrovským 98" panelom, čo už je 249 cm... Prosím, každému podľa jeho preferencií... Mne osobne stačí kvalitný 55" OLED XR55A80L...Dohoda s 51% k 49% neznamená, že si TCL bude určovať podmienky spolupráce podľa seba... Tie sú dané už samotnou zmluvou... Treba len dúfať, že z tejto spolupráce vylezie správne namixovaný výrobok... DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
|
|
@LaikTCL QLED panely dodáva pre Sony už dávno. Bude zaujímavé aj s tými výrobami panelov. Zaujímavé bude ako na toto všetko zareagujú kórejskí výrobcovia.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
|
|
@Maneto"Dohoda s 51% k 49% neznamená, že si TCL bude určovať podmienky spolupráce podľa seba."Ale bude! Preto má 51%. Aby niekto rozhodol v otázkach, na ktorých by sa nemohli zhodnúť! To samozrejme neznamená, že sa nebude zaoberať návrhmi Sony, ale ak im to nebude vyhovovať, tak to bude podľa nich. "TCL týmto spojením môže len získať, lebo sa dostane k vyspelejším technológiám." Áno, presne o to TCL ide a Sony na to pristalo, lebo im to zase pomôže prežiť! TV Sony, aj keď ich tu pár (doslova) ľudí vychvaľuje, už ani zďaleka nemajú takú predajnosť a obľúbenosť ako niekedy. Sony nezvláda (oproti TCL) po kvalitatívnej stránke hardvér a samotnú výrobu. Preto sa rozhodlo výmenou za to ponúknuť svoj softvér aj za cenu menšinového podielu na rozhodovaní. Ty si poriadne ešte raz prečítaj príspevok @RAFI007. |
Frank11
|
|
@LaikSony dodá hlavne SW, nie HW. |
Frank11
|
|
RE: SONY Bravia ide pod TCLDiskutovat dneska o tom, který výrobce vyrábí lepší nebo horší televize nemá cenu. Každý má svůj názor, který získal nějakou zkušeností. Například velmi chválený Panasonic a jeho plasmy - pamatuju když Plzeňský tisk psal o frontách lidí na reklamace.Vztah TCL vs Sony vs Samsung je v principu velmi podobný kooperaci jiných značek a v oblasti elektrotechnického průmyslu to není nic nového. Tady se skloňují panely, nevím co píší novináři, já bych se přidržel na zemi a napsal bych, že každý partner k podobné fúzi přistupuje ze svého pohledu, co tím vlastně získá a proč je to pro něho výhodné. Přístup k technologii, chipům, součástky, SW, ... je toho hodně. Sony sleduji dlouho, má někdy zvláštní politiku, mohu zmínit např. 15 let zpátky možnost přehrávat v USB jenom formát *.MP4, v době kdy konkurence uměla *.mkv, u špičkových foťáků např. teprve 2 nebo 3 roky zpátky montuje výklopný otočný displej, který jsem měl u levnýho kompaktu už v roce 2000. Sony je trochu zvláštní a není se čemu divit, že mu spadnul prodej. V Plzni už dávno zrušili SONY Centrum. Kvalita u vyšších modelů je ale pořád na úrovni. Kvalitní součástky, montáž, výstupní kontrola . . . . |
MMorous
|
|
@MMorousPlazma Panasonic.Tak já nepamatuju, co psal plzeňský tisk. To boli nejaké miestne noviny pre Plzeň? Zaujímavé, že ja som o tých frontách na reklamácie TV Panasonic nič nezachytil v žiadnych iných médiách. Tie fronty boli len v Plzni? Moja plazma Panasonic a dve bratove z roku 2009 fungujú bez problémov doteraz. Ja osobne nepoznám nikoho, kto by sa bol niekedy sťažoval na plazmu Panasonic. Netvrdím, že sa takí nenájdu, ale silno pochybuje o tých "frontách" na reklamáciu. |
Frank11
|
|
@Frank11V Plzni se vyráběly. Dali něco do akce a byly na to reklamace. Teď je továrna zbouraná. Dcera měla jednu z prvních a ze strany se na to nedalo dívat. Když jsme na tom pustili film z flešky, tak byl obraz docela dobrej, ale TV vysílání pěkný nebylo. Domů jsem koupil led Sony a to byla jiná liga. Ta Plazma stála tenkrát 30 tisíc, byla těžká a dost topila. Nevím co to bylo za model, možná máš lepší, nebudu to zkoumat, ale píšu to sem proto, že to na mě neudělalo dobrej dojem.Později jsem jí instaloval v jiném bytě, nějak to chodilo, ale že by mě to nějak uchvátilo ve smyslu pozitivních ohlasů na zdejším fóru nemohu za sebe říct. Před chvílí jsem napsal dotaz do Googlu : reklamace na plazmy Panasonic a vyběhla mi celá stránka odkazů na různé poruchy a jejich popis, napsal jsem stejný dotaz na Sony a nic, jenom obecné info k reklamacím. Taky tvorba názoru. |
MMorous
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|