Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno 3dny, sekce: Zkušenosti

IPTV kvalita obrazu

Zdravím, začínám pomalu cítít, že satelitu dochází dech - viz Skylink. Chtěl bych doporučit IPTV, jde je nejkvalitnější obraz a zvuk + nabídka kopíruje víceméně balíček Skylink Premium. Zaujala mě Magenta TV, protože mám od T-Mobile balíček Magenta 1, takže bych na ní měl slevu. Jinak jako referenční kvalitu obrazu beru Skylink přes satelit. Díky.

Radek97
Registrace: 6/2024
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

RE: IPTV kvalita obrazu

kvalita skylinku cez satelit je 1440 ... a ako 1080i
keď že , mám aj sweet tv a mám porovnávať ,tak to sweet tv je na tom super . v poslednej dobe som si všimol , že sweet tv preberá eurosport ako 4K . to je ale len názor , chce to vyskúšať .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Pro mě je jsou hlavně důležité Nova Sporty, Sport 1 a 2, Eurosporty jsou milý bonus. Ale hlavně se mi líbí, když si člověk může uspořádat kanály podle sebe. A to právě jde u té Magenta, co jsem zjistil.

Radek97

@Radek97

Mohu v klidu doporučit internetovou Telly. Obraz v pohodě, stabilní apka, všechny Nova Sporty, Sport 1,2, Eurosporty oba.

mediator12
Registrace: 12/2015

@Radek97

Mám Magentu-TV, ale obraz není z nejlepších. I O2-TV má lepší. Jak mohu, tak přepnu na SkyLink (sat.vysílání).

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Je nieco lepsie ako sat Skylink.Myslim OBRAZ ...

ferdo67
Registrace: 9/2009

myslim že není špatná Oneplay... hlavně již má všechny sporty

Octagon SF4008 4K UHD + Zgemma H9 TWIN SE 1x Fuba Multifokus + 1x Fuba s Motorem

czRossi
Registrace: 7/2006

@Radek97

Mám Magentu TV a jsem spokojený, myslím že i na kvalita obrazu záleží na na přístroji na kterém se bude zmíněná aplikace používat.
Cenově když si to dáš do Magenty 1 tak dostaneš ještě na to slevu jak jsi psal... Za mě stačí balíček L

Viky
Registrace: 1/2006

No, TV mám LG OLED B1 65". Chápu, OnePlay, ale před časem jsem byl rád, že jsem od O2 utekl k T-Mobile, kde mám celkově lepší ceny na mobilní balíčky, ale i signál je lepší. A nechce se mi vracet k O2. Já jsem schválně teď si zkusil udělat 7 dní na test u Magenta TV a není to špatné. Prostě u satelitu je znát, že sice datový tok je podobný, ale satelit je má prokládané snímky, takže ten obraz působí, jakoby měl vyšší bitrate.

Radek97

Ono závisí taky na tom, čím se to hraje. To totiž může vnést hodně problému do řetězu zpracování dat. Taky se automaticky zhorší obraz, pokud má připojení zrovna menší propustnost. Taky to může být rozdíl v tom, jak s daty pracuje video procesor zobrazovače. Není TV jako TV. Skylink TV a Skylink ze sat u mne nemá viditelně rozdílný obraz. (Jediné je jiné časové zpoždění.) Mám zahraniční IPTV, které hraje 4K. Moc pěkně.

TomSenior
Registrace: 3/2025
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

Mozem porovnat, vuzero4k a iptv netflix, neda sa porovnavat neporovnatelne 😂

sky59
Registrace: 1/2023

Teď mám na 1/2 roku Sledování TV a obraz taky docela ujde.

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

@Radek97

Ja mam presne tu istu TV a tiez Skylink SAT.
Ako pises, tuto kvalitu obrazu a zvuku zatial ziadna IPTV nedosahuje. A to je ten problem - Skylink obsahovo upada, clovek chce odist, ale nema kam. Hodnotenie kvality obrazu typu "obraz docela ujde" ma, samozrejme, odradza od prechodu k IPTV. Taka "kvalita" obrazu je pre mna neprijatelna
A to sa este nebavime o kvalite zvuku...

P.S. Testoval som Magenta TV a je mi jasne, ze tadialto cesta urcite nevedie.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Jean Reno

Keby mal Antik sat kvalitu obrazu a zvuku ako má Skylink, tak voľba je jasná. Ale nemá. Ja sa budem držať satelitného vysielania pokiaľ to pôjde, má to veľa výhod oproti IPTV, samozrejme kvalita obrazu je prvá a zásadná výhoda oproti ostatným operátorom. Keď niekto pozerá tv na monitore počítača alebo na tablete, prípadne na menšej tv obrazovke do 82 cm, tak tam možno nieje rozdiel tak zásadný, ale na všetkých tv s uhlopriečkou nad 100 cm je rozdiel viac než viditeľný...

Palo232232
Registrace: 6/2025

Já používám OLED 70 palců a IPTV funguje docela dobře (tedy stran kvality obrazu). Rozhodně je na českých běžných programech lepší než třeba obraz z DVBT. O mnoha 4K kanálech ani nemluvím. Rozdíl u českých běžných programů oproti satelitnímu vysílání je minimální, pokud vůbec (používám externí linuxový sat Formuler.) Možná je dobré mít pořádnou moderní televizi a pořádné připojení bez wifi routerů za 1000 Kč. Kdoví.
Jsou i jiné výhody IPTV, na které si snadno zvyknete a těžko odvykáte:
- pustíte si program kdykoliv, kdy máte čas a chuť, třeba zprávy mohou být klidně o deset minut později, než skončím práci na zahradě, manželčina detektivka i zítra, když jdeme na večeři s kamarády do putyky, aniž bych musel mít a předem spouštět nějaký nahrávací systém
- pustíte si video data i ze serverů jako je youtube atd.
- jsou servery s filmovými daty jako je netflix (a mnoho dalších)

TomSenior
Registrace: 3/2025

Takže ani nejlepší IPTV se zatím kvalitou obrazu na satelitní Skylink nechytá. No, ale pokud porovnáme tři IPTV od mobilních operátorů, tak to vypadá jak. Uvažuji hlavně o těchto poskytovatelích, protože rodinné balíčky se slevou.

Radek97

@Palo232232, @Radek97

Presne tak. Mam rovnake nazory na vec, ako vy dvaja.
Na kvalitu ako obrazu, tak zvuku si nedame siahat!

Jean Reno

@TomSenior

Vyhody IPTV su vyhody ako pre koho.
PRE MNA tebou uvadzane vyhody nie su takymi vyhodami, aby som presiel na IPTV.
Ale podme konkretne:
- pustíte si program kdykoliv: Este asi nikdy som sa nevratil k programu, ktory som zmeskal. Ked som zmeskal, tak som zmeskal - kaslat na to. Nikdy som si ziadny program nenechal nahrat. Vlastne raz som si nieco pred asi 5 rokmi nechal nahrat - doteraz som si to nepozrel :))) Navyse, aj linearna TV ma reprizy (tie obcas vyuzivam) a archiv (tusim) 7 dni dozadu.
- YouTube: V smart TV mam aplikaciu YouTube, takze ziadne minus
- Netflix a dalsie: Detto

Jean Reno

@Jean Reno

Takže sleduješ reklamy ? IPTV má výhodu, že lze reklamy přetočit.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

@Jimmy

Absolutne nie! Reklamne TV kanaly Markiza, JOJ, Prima a Nova su u nas vyradene. Nic, co tam ide, nestoji za tie caste a neznesitelne dlhe reklamy. Pozerame ine TV kanaly a je ich viac nez dost.
Navyse, aj s tym pretacanim reklam je to dnes uz bieda...

Jean Reno

A nezapomenout vypnout veškerý vylepšovatka na tv,tím se pozná ještě více kvalita obrazu. :)))

HYPER
Registrace: 11/2010

Ja som za posledný rok pobehal dosť OTT služieb (Lepsia, Sweet, Magio TV, Digi TV Go, Antik TV, PlayTV) a vždy som sa vrátil ku Skylink Live TV. Toto dobrodružstvo ma už prestáva baviť, tak na Skylinku sa plánujem opäť dlhšie usadiť. Skylink SAT som kedysi používal, ale na kvalitu obrazu sa už napamätám, pri OTT sa tiež u nich na nič nesťažujem, ak porovnávam s hore menovanými, tak TOPka. Magio ma neoslovilo ani cenou, ani kvalitou obrazu a tá ich appka je veľmi ťažkopádna. Na GUI Skylinku sa poniektorý sťažujú, mne vyhovuje, postačí mi rýchly prístup cez záložku ku obľúbeným programom (čo nie je až taká samozrejmosť pri konkurenčných platformách), naopak na poradí staníc mi nezáleží, nechávam default (nedá sa meniť), nechýba mi otravné manuálne ukladanie. Navyše to má aj nejakú logiku oproti chaotickému zoradeniu staníc na Sweet.

wrangell
Registrace: 9/2007

"IPTV má výhodu, že lze reklamy přetočit." - ahahahaha, pokud nejde o hnůj z dílny Prima Group. ;P ;)

Lucifer

@wrangell

No tak to řazení kanálů u SL není taky búhví nějaká Hitparáda mají to rozházené jak balíky slámy na poli :lookaround: Rv

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

IPTV nemá a jentak nebude mít prostorový zvuk. Na vyšší rozlišení a vyšší datové toky je nutné mít pořádné připojení k internetu a pořádnou kapacitu sítě poskytovatele IPTV. Ještě hodně dlouhá hudba budoucnosti.Zatím leda tak vhodná pro TV repro-šeptátka a pro nenáročného diváka, kterému stačí stereo.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

@Brumo

"...to sweet tv je na tom super."
To si robíš srandu? Alebo to fakt nevidíš?
Videl som viac IPTV televízií na rôznych zariadeniach, ale satelitnému Skylink sa ani jedna nevyrovná. Ja osobne preferujem satelit dokedy sa len bude dať.
Nemôžem za to, že som taký citlivý na to jemné zatrhávanie obrazu pri pohybe objektov, alebo kamery. Mne osobne to dosť vadí a postrehol som to u všetkých televíziách cez internet. Aj u tých, ktoré majú inak kvalitný obraz. Nechápem, ako môže niekto takto sledovať šport.

Frank11
Registrace: 2/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra