DNES!, sekce: LCD, plazmy, CRT... |
|
vyber DVB-T2 televize pro seniorazdravim vas, shanim televizi pro seniora - klidne muze byt SMART, ale chtel bych, aby po nastartovani vzdy naskocil posledni zdroj, coz pro me bude DVB-T2, nechci aby naskocila obrazovka OS, kde budu mit nabidky Netflix atd. a senior se bude muset preklikat na pozemni vysilani. Preferuju Samsung, LG, Philips, ovladac idealne klasika s tlacitky, zadny smart, magic atd. Velikost 43 palcu. Mate nekdo doporuceni? |
Trevi
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 134 |
DNES! |
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioratelka musí být velká ... už spatně vidí ...T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 330 |
DNES! |
|
@TreviMně s nejvíce osvědčil Samsung, ale chce to dokoupit starší model dálkového ovládání, protože ty nové (supermoderní, malé, ploché) nemají čísla. A umí samozřejmě nastartovat tam, kde před vypnutím skončil.LG je také fajn, ale způsob ovládání je dle mého složitější (gyroskopická myš a podobné nesmysly, které nikdy nevyužijí a zbytečně komplikují život). Samozřejmě tyto chytrosti necucám z prstu, ale jsou to poznatky od starších zákazníků, pro které TV přijímače objednávám. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 325 |
DNES! |
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioraA přidal bych soundbar. Mám mírný tinitus a těm dnešním hercům je fakt b*bě rozumět. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 847 |
DNES! |
|
@tornyNaprosto dokonalá kombinace.Jakýkoli externí reproduktor připojený k TV povýší zážitek o řád. A nemusí to být soundbar za spoustu peněz. Pro tyhle účely jsou vyhovující výrobky od Lidlu za bratru 2.500.-Kč, připojení a ovládání přes HDMI. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 325 |
DNES! |
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro seniorasamsung splńa tvoje želania.... |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 602 |
DNES! |
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioraA je vážně třeba to omezení na 43"? Když jsem otci v jeho 83 letech koupil 55", měl vážně radost, vůbec ho ta možnost tehdy nenapadla. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 847 |
DNES! |
|
@mediator12Pises dobre, ale s touto tvojou vetou nemozem suhlasit:"gyroskopická myš a podobné nesmysly, které nikdy nevyužijí a zbytečně komplikují život" Patrim medzi seniorov a prave tento sposob ovladania TV LG OLED si vysoko pochvalujem. Je to proste skvela vec - podla mna, samozrejme. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 516 |
DNES! |
|
@TreviPhilips nebrat je to strašná TV, hlavně řazení kanálůSkylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 022 Galerie: jackino |
DNES! |
|
RE: vyber DVB-T2 televize pro senioraPotřebujete televizi pro hloupého člověka, nebo pro seniora? To totiž není stejná věc.Pro seniora je nutno určit, kolik je k dispozici peněz. Například pro mne jako seniora je ideální 70 palcová OLED. Proč proboha 43 palců? Chudoba? Nebo je to slepý senior? |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 412 |
DNES! |
|
TomSeniorJedno rozhodnutí je zda je místo pro větší úhlopříčku jak 43 palcu a druhá věc je kolik do toho chce maximálně investovat. U mých rodičů múzu maximálně volit úhlopříčku 48 palcu.Vetsi by se tam nevešla a to počítám se zachováním prostoru odvětrávání.Investice kolem 25tisic v případě OLED technologie.Za tu cenu se dá pořídit ale i úhlopříčka s 55 palci,což je ještě ideálnější ale brání tomu prostor.U mě je to v pohodě s pořízením tv s úhlopříčkou 55 palci.Coz je dnes klasika.Mohl bych jít i do TV s 65 palci,ale to už je investice nad 30 tisíc a to se mi dávat nechce. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 820 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|