Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno DNES!, sekce: LCD, plazmy, CRT...

vyber DVB-T2 televize pro seniora

zdravim vas, shanim televizi pro seniora - klidne muze byt SMART, ale chtel bych, aby po nastartovani vzdy naskocil posledni zdroj, coz pro me bude DVB-T2, nechci aby naskocila obrazovka OS, kde budu mit nabidky Netflix atd. a senior se bude muset preklikat na pozemni vysilani. Preferuju Samsung, LG, Philips, ovladac idealne klasika s tlacitky, zadny smart, magic atd. Velikost 43 palcu. Mate nekdo doporuceni?

Trevi
Registrace: 12/2004
Odpověď v diskusním vlákně DNES!

RE: vyber DVB-T2 televize pro seniora

telka musí být velká ... už spatně vidí ...

T90, Octagon 8008

ivo2001
Registrace: 4/2006

@Trevi

Mně s nejvíce osvědčil Samsung, ale chce to dokoupit starší model dálkového ovládání, protože ty nové (supermoderní, malé, ploché) nemají čísla. A umí samozřejmě nastartovat tam, kde před vypnutím skončil.
LG je také fajn, ale způsob ovládání je dle mého složitější (gyroskopická myš a podobné nesmysly, které nikdy nevyužijí a zbytečně komplikují život).
Samozřejmě tyto chytrosti necucám z prstu, ale jsou to poznatky od starších zákazníků, pro které TV přijímače objednávám.

mediator12
Registrace: 12/2015

A přidal bych soundbar. Mám mírný tinitus a těm dnešním hercům je fakt b*bě rozumět.

torny
Registrace: 3/2018

@torny

Naprosto dokonalá kombinace.
Jakýkoli externí reproduktor připojený k TV povýší zážitek o řád. A nemusí to být soundbar za spoustu peněz. Pro tyhle účely jsou vyhovující výrobky od Lidlu za bratru 2.500.-Kč, připojení a ovládání přes HDMI.

mediator12
Registrace: 12/2015

samsung splńa tvoje želania....

zoly
Registrace: 9/2012

A je vážně třeba to omezení na 43"? Když jsem otci v jeho 83 letech koupil 55", měl vážně radost, vůbec ho ta možnost tehdy nenapadla.

torny
Registrace: 3/2018

@mediator12

Pises dobre, ale s touto tvojou vetou nemozem suhlasit:
"gyroskopická myš a podobné nesmysly, které nikdy nevyužijí a zbytečně komplikují život"
Patrim medzi seniorov a prave tento sposob ovladania TV LG OLED si vysoko pochvalujem. Je to proste skvela vec - podla mna, samozrejme.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Trevi

Philips nebrat je to strašná TV, hlavně řazení kanálů :O Rv

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Potřebujete televizi pro hloupého člověka, nebo pro seniora? To totiž není stejná věc.
Pro seniora je nutno určit, kolik je k dispozici peněz.
Například pro mne jako seniora je ideální 70 palcová OLED. Proč proboha 43 palců? Chudoba? Nebo je to slepý senior?

TomSenior
Registrace: 3/2025

TomSenior

Jedno rozhodnutí je zda je místo pro větší úhlopříčku jak 43 palcu a druhá věc je kolik do toho chce maximálně investovat. U mých rodičů múzu maximálně volit úhlopříčku 48 palcu.Vetsi by se tam nevešla a to počítám se zachováním prostoru odvětrávání.Investice kolem 25tisic v případě OLED technologie.Za tu cenu se dá pořídit ale i úhlopříčka s 55 palci,což je ještě ideálnější ale brání tomu prostor.U mě je to v pohodě s pořízením tv s úhlopříčkou 55 palci.Coz je dnes klasika.Mohl bych jít i do TV s 65 palci,ale to už je investice nad 30 tisíc a to se mi dávat nechce.

HYPER
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra