Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

sat au parabola

Dobry den panove chcem sa spitat aka farba ide na alu parabolu, Dakujem

imrich
Registrace: 3/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

@amper

Pozrel si sa vôbec na prvý obrázok, ktorý je už bez zdeformovaného víčka...? Vyzeralo rovnako ako na druhom obrázku...:
https://www.2i.cz/i/ju3RQ
https://www.2i.cz/i/juak8

Asi máme rozdielnu predstavu o volskom oku... Musel by som mať sakramentsky velkú predstavivosť, aby som ho v tom roztavenom konvertore videl... Ja tam vidím stále len roztavené víčko... ;)

DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Bohužel,foto nemám,to není o představivosti,ale o skutečností,potvrdil Ti to Varos107,proto tvrdím,že máš ještě málo zkušeností ;)

amper
Registrace: 6/2008

@Maneto

Nevsimaj si ho iba chytraci
asi ma malo elektronov,potreboval by pridat na intenzite :)))

A je to
Registrace: 4/2019

@A je to

Od Tebe to beru,ještě že Ti to C a V funguje ;)

amper

maneto

co má tvůj příspěvek asociovat?
Pře rokem cca jsem přijel k zákazníkovi, měl starou hliníkovou Emmu 100cm. Totálně oloupanou, bez původní barvy, jen čistá hlína. Lavor se choval na slunci skoro jako zrcadlo. Proti lavoru byl původně chycený single Golden Interstar(bílé tělo, žluté víčko). Od slunce bylo víčko rozteklé, hodně podobně jako volské oko.
Když si to nikdy neviděl, musíš nahodit trochu představivosti, když není ani ona, pak máš problém. Za to ale tady nikdo nemůže....pic.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Varos107

LNB golden víčka tekla i na zdravých parabolách,to je známá věc,nebo se stačilo dotknout a rozpadala se,jako perník

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: sat au parabola

Čo má asociovať...? Asi to, že je úplne jedno či je Al parabola úplne bez farby, alebo nastriekaná tmavou lesklou bordovou farbou v autolakýrnictve... Obe sa budú správať ako zrkadlo... A dvakrát ročne, keď sa slnko dostane do priamky so satelitom prinajlepšom dôjde len ku krátkemu výpadku signálu... Ak to bude dlhšie trvať, LNB skončí v lepšom prípade len s prepáleným víčkom...
Na prvom obrázku je jeden z menších konvertorov Single LS-01G Gold Edition,čierne telo, pôvodne mal žlté víčko, bez víčka vyskúšaný na 60 cm na 19°E funkčný... Aj druhý konvertor Bullseye QO-100, čierne telo červené víčko, ten už dostal poriadne zabrať a má vo víčku viditelnú dieru... Podobne skončil s dlhým krkom Single Megasat Diavolo, čierne telo, červené víčko, nefunkčné... Ďalší Single Megasat Diavolo, nasmerovaný na 30°W, tomu žiadne slnko ublížiť nemohlo... Len víčko z tmavočervenej farby prešlo do svetloružovej... Asi tak... ;)

@pierrepetr ... Já ti neviem, ale LNB Golden Interstar som mal roky nahodené spolu na striedačku s LNB ALPS na E-85 a keď som ich dával dole, boli len špinavé od počasia... Krytky na F-konektory funkčné... Viac utrpeli gumené návleky na konvertoroch ALPS... Tie stvrdli a pri pokuse o ich stiahnutie sa doslova rozmrvili...

DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin

Maneto

@Varos107

Parabola,též oloupana,konventor megasat,nafouklé víčko jak volské oko ;)

amper

@pierrepetr

Přesně tak,rozpadlé víčka

amper

Maneto

Sorry, ale tvoje eseje jsou moc dlouhé, tolik času jim dávat nechci.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@Varos107

Nič sa nedeje... To vieš, keď už nemôžem vnoci spávať... ;)

Maneto

Amper

Dnes si vyjímečně dělám snídani sám, přemýšlel jsem co si dám. Tak vyndám pánvičku a klepnu tam dvě, to mi stačí.
Parabola inspiruje...:))

Varos107

O tom, že parabola musí být matná, snad neexistuje sebemenší pochybnost. Otázka je snad jenom, jak ji nejlépe zmatnit. Podle mého názoru/znalostí/zkušeností je celkem jedno, jakým neodrazivým nátěrem, když bude homogenní po celé ploše paraboly. Někde výše uvedené snížení zisku přičítám spíše nehomogenním (např, různě tlustému) nátěru po ploše, ale i o tom mám pochybnost, protože mechanická nepřesnost daleko přesahuje možnou nepřesnost nátěrovou. (ale vlivy se mohou sečíst).
Součet: nastříkejte to matným sprejem, tenkou homogenní vrstvu, barva ani příliš světlá, protože ta bude matná nedostatečně, ani příliš tmavou, protože ohřívání sluncem v létě by mohlo deformovat parabolu. Jedna zajímavá otázka s barvou někde v horách: z tmavší barvy v zimě podstatně lépe zmizí sníh. Každopádně MATNÁ. Každopádně TENKÁ vrstva všude stejná.

TomSenior
Registrace: 3/2025

Taky občas vidím někde na střeše parabolu a barva se loupe po velkých kusech. Proč asi ? Osobně se mi to nikdy nestalo a že jsem těch talířů měl. Ještě se mi na balkoně válí i 60tka od starýho Filipa. Všechny co jsem měl a mám jsou opatřeny nátěrem od výrobce a nikdy mi nenapadlo že bych to měl přestříkat. A slunce do toho pere desítky let. Stejně drží i T90 a je tam taky už cca 10 let. Tak proč se to loupe a proč @imrich cítí potřebu to přemalovat ?

MMorous
Registrace: 10/2019

Prečo sa na niektorých parabolách farba lúpe ? Asi aj preto, že sú nekvalitne nastriekané "výrobcom", zle ošetrované, alebo oboje... Tiež ich mám požehnane, no maximálne slnko vytiahlo farbu z nápisu, ak tam vôbec nejaký bol... Všimol som si umelcov čo parabolu pravidelne čistili Jarom na riad a teplou vodou... Samozrejme že farbu zodrali... V tom prípade sa farba nemala šancu lúpať sa... Žiadna tam už nebola... Kto vie, či to nie je aj prípad @imricha... ;)

Maneto

Vidím to podobně. Maximálně to oklepu od sněhu a poutahuju šroubky. O umytí se postará déšť.

MMorous
Registrace: 10/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra