včera, sekce: DVB-S přijímače |
|
Záhada se zvukemHezký den ,potřeboval bych poradit s touto záhadou.Pro příjem satelitních programů používám už dlouho satelitní přijímač Technisat SIR bez problémů.V poslední době mně ale začal vypadávat zvuk, někdy po zapnutí šel , někdy ne . Nyní už vůbec. Obraz je perfektní , vyzkoušel jsem všechny kontakty , nic nepomohlo. Když použiji jiný satelitní přijímač ,zvuk jde.Je to chyba v přijímači ?Protože nejsem žádný odborník , díky za každou radu . Honza |
janekova
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 35 |
včera |
|
@janekova HonzaPri TECHNISATE používáš pripojenie s TV HDMI, SCART, alebo Cinch ? Keď si vyskúšal druhý prijímač, ako si ho pripojil ? Málo informácií... TECHNISAT používáš už dlho... Nič nieje funkčné večne ...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 219 Galerie: Maneto |
včera |
|
RE: Záhada se zvukemurob továrko a ak to robí stále i potom, vyhoď box do šrotu... |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 614 |
včera |
|
RE: Záhada se zvukemNěkolik otázek:1. Jak to máš připojené HDMI, cinch nebo scart? 2. Kam to máš připojené TV, nebo nějaký soundbar či AVREC? 3. Jaký je kabel? 4. Dělá to na všech programech, nebo jenom na některých. 5. Jaký máš nastavený výběr zvukového doprovodu (nevím, co umí Technisat nastavit, ale něco asi jo, ne?) 6. Jak máš nastavený výstup zvuku (možná se i toto u Technisatu nastavuje, a možná funguje blbě nějaké Auto?) |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 522 |
včera |
|
Záhada se zvukemPřipojení mám přes HDMI k televizoru JVC a dělá to na všech kanálech ,zkoušel jsem v menu všechny možnosti nastavení zvuku bez vÿsledku. Divné je ,že někdy po zapnutí zvuk šel , druhý den po zapnutí ,bez jakéhokoliv zásahu , nešel.Teď už po zapnutí nejde vůbec.Když jiný přijímač funguje ,asi se budu muset poohlédnout po novém přijímači. |
janekova
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 35 |
včera |
|
@janekovazkus, jestli možno připojit z jiného výstupu,scart,cinch |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 596 |
včera |
|
RE: Záhada se zvukemAno, jistě to může být vada přijímače.Ale taky nemusí. Může to být jenom chybné nastavení. Možná bych zkusil jiný HDMI kabel (ono si to vykládá oběma směry a dovedu si představit mezní problémy, které s některým přijímače fungují, s jiným ne.) Taky zkus to připojení zvuku CINCHEM - jestli náhodou nejde o nějaký problém dekódování zvuku. |
TomSenior
včera |
|
RE: Záhada se zvukemJeště: taky bych zkusil ten přijímač jinde s jinou televizí...pro jistotu. |
TomSenior
včera |
|
@janekovaTěch příčin může být více,od HDMI kabelu až po procesor |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 520 |
včera |
|
RE: Záhada se zvukemMal som podobný problém s Technisat Digicorder ISIO S. Zvuk z TV pri spojení s Technisatom občas nešiel ale cez cinch do externého zosilňovača šiel. Nakoniec bola chyba v HDMI kábli. To som ale zistil až následne za niekoľko mesiacov, keď sa mi okrem problémov so zvukom začala deformovať aj geometria obrazu. Stačilo vymeniť HDMI kábel a bolo po problémoch. |
IVOzNR
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 292 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|