Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno DNES!, sekce: Zkušenosti

Bazoš CZ/SK

Po delší době jsem tam mrknul a pokud chci kontaktovat inzerenta chce to po mě ověření platbu kartou 1 korunu(platnost přístupu je rok) prý ochrana před podvodníky, co na to říkáte?

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino
Odpověď v diskusním vlákně DNES!

@jackino

Za mna OK, je to ochrana proti podvodníkom ktorí sa ti ozvú že pošlú kuriéra a potom žiadajú o prístup k bankovým údajom. Takto ich to odrádza. Ta koruna či pár centov bežného inzerenta nezruinuje.

Kimlo
Registrace: 1/2017

@jackino

to je normálne , overíš čí tam platba dôjde,či je správne číslo účtu k menu, stačí len prvý krát, potom si ho uložíš,môže sa overiť i po tel.dáš svoje číslo účtu, ak vyhľadám napr. cez heuréku je tam len overený predajca

Duzu
Registrace: 7/2005

@Kimlo

banka nikdy nežiada prístupové údaje, takže ich nesmieš dať nikomu, ak sa vyhovára že napr. syn mal nehodu a nemá tel. over si to, volaj na iné čísla jeho známych

Duzu

@Duzu

Nehovorím o banke ale o podvodníkoch, raz som predával nejaké fitness veci, činky, lavička a pod. a ozval sa kupujúci že vybaví kuriéra a všetko je vybavené, že mi to hneď zaplatí na účet, a poslal link a po otvorení linku formulár na prístupové údaje internetbankingu... byt to nejaký zbrklý užívateľ tak tam zadá prihlasovacie údaje a už ho majú.. hneď som mu mailom vynadal do hajzlov, ono aj tá mailová adresa bola divná, takze títo podvodníci si ich musia často meniť, a to pri registrácii na bazosi ich teraz aj niečo stojí.

Kimlo

RE: Bazoš CZ/SK

Na cz verzi je číslo účtu a zpráva pro příjemce můj telefon na sk verzi ještě jméno příjemce a to je u každého inzerátu stejné.

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

@Kimlo

k tomu je nie potrebný žiaden kurier, zaplatiť môže akýmkoľvek spôsobom , jediné čo môže každý prezradiť je len číslo účtu, tam môže len poslať ale nie vybrať, prihlasovacie údaje dá len blázon, aj ked tým len zablokuje účet alebo môže vykonať platbu overenému , ale žiadnu bežnú platbu neprevedie tá sa musí ešte overiť,zmeniť tel číslo nejde cez kuriera , musí mať plnú moc overenú cez notára, alebo cez úrad

Duzu

@Duzu

Vidieť že s tým nemáš žiadnu skúsenosť. Ja o voze, ty o koze. Ale nevadí, ja som chcel len vysvetliť opatrenia ktoré tento portál pridal. Takže asi tak, nech sa ti darí :)))

Kimlo

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra