| 19.12.2007, 11:15.54 | |
Připojení scart?Homecast s3000Cr, zdroj z CS linku, připojen scartem do starší TV.Přes scart je obraz maličko do růžova...neví někdo čím by to mohlo být?...přes modulátor je to OK..kontakty jsem zkoušel a čistil a stále stejné ..poradí někdo? děkuji.... |
![]() Pájík |
| 19.12.2007, 11:21.25 | |
RE: Připojení scart?Nevím, protože SCART je jenom konektor a mohou být na něm (a jsou) přinejmenší tři druhy signálu (RGB, svideo, video).Ale zkusil bych ten homecast připojit k jinému telvizoru, nebo k tomu televizoru jiný zdroj signálu. abys aspoň trochu pokročil vpřed. Kontakty to na 99procent nebudou. ledaže je ten SCART mechanicky poškozený a nemá všechny kolíky řádně uchycené, ono je to na to chytlavé). |
![]() Antonín |
| 19.12.2007, 11:23.23 | |
RE: Připojení scart?to je slozite, muze to byt ve scartu prijimace,televize a nebo i v kabelu. Zkus pripojit prijimac na jinou televizi at vyloucis zavadu scartu prijimace.dale se podivej zda mas plne obsazeny scart a neni tam nekde studenak.a take zkus jiny scart. ale je mozne ze ta televize proste neprevadi kompletne cely RGB. |
![]() Rambo |
| 19.12.2007, 11:26.43 | |
RE: Připojení scart?V přijímači si najdi v menu AV výstup.A tam máš možnost přepínání např.RGB,CVSB a ještě další.Já to mám nastavené na CVSB.RGB byla taky do růžova. R^ |
![]() Ji.sat |
| 19.12.2007, 11:28.40 | |
skús v menuHomecastu štandartne predvolený tv výstup RGB zmeniť na CVBS.. |
![]() P 222 |
| 19.12.2007, 11:33.09 | |
RE: Připojení scart?CVBS je podstatně méně kvalitní přenos než RGB. Ta rada má smysl jenom u malých starých televizí, na kterých ta nekvalita nebude vidět. Pokud má ovšem homecast prostě blbě RGB výstup, tak se s tím nic jiného dělá nedá, leda ho vyhodit. Otázka je, jestli tam nemá YUV místo RGB, ale to by nebylo narůžovělé myslím. Já tento typ přijímačů nemám, protože ... |
![]() Antonín |
| 19.12.2007, 11:45.18 | |
PretožeHomecast je to najideálnejšie riešenie pre bežného uživatela... |
![]() P 222 |
| 19.12.2007, 11:56.48 | |
RE: Připojení scart?Je to jak píše Ji.sat a P222 anebo změnit vstup u tv na RGB, což ale u starší tv asi nepůjde. |
![]() sirda |
| 19.12.2007, 13:43.07 | |
RE: Připojení scart?Pokud to nemá v pořádku RGB výstup, tak to není nejideálnější skoro pro nikoho.Minimálně RGB výstup je absolutní nutnost pro připojení jakékoliv televize, která má méně než deset let a více než 72 cm. Je to velevýznamný krok k dosažení aspoň jakžtakž kvalitního obrazu. |
![]() Antonín |
| 19.12.2007, 15:40.20 | |
RE: Připojení scart?Dnes to vyzkouším...TV je ale asi víc než 10 let..asi má ten scart fakt v háji...jinde ten samý přístroj jde normálně.. |
![]() Pájík |
| 19.12.2007, 16:10.34 | |
RE: Připojení scart?Pak je asi celkem šumafuk, jestli to připojíš jenom přes kompozitní analogové PAL video, tedy CVBS. Rozdíl v kvalitě příliš neuvidíš, pokud vůbec. A růžová může zmizet. |
![]() Antonín |
| 19.12.2007, 22:14.46 | |
RE: Připojení scart?Homecast ma vystup RGB zcela v poradku, problem je ve starsich TV, ktere to proste nezvladnou. V mnoha TV to dela primo obvod pro zpracovani signalu (videoprocesor), v cele jedne serii OTF to delalo podobne veci. Ten obvod se dal zamenit jinym podobnym (pozdeji se jiz pouzival jiny), a tam pak uz problem s RGB nebyl. Vyzkouseno na nekolika kusech TV , i kdyz ne schvalne, ale ten obvod rad odchazel po bourkach a blbe se shanel. V pripade starsi TV je na 98procent problem v ni. |
![]() J a |
| 20.12.2007, 06:27.07 | |
RE: Připojení scart?Včera večer jsem vyzkoušel a nejlépe to hraje na YUV nastavení...nikde jsem to neviděl..RGB i CVBS je stejně růžové ale YUV je o chlup méně růžový...nechám to tak a tetě doporučím koupi nové TV....děkuji Všem za pomoc.. |
![]() Pájík |
| 20.12.2007, 10:08.19 | |
RE: Připojení scart?Předpokládám že na jiné televizi ten přijímač hraje správně? Protože vadná může být jak televize, tak přijímač. Dokonce by se ten přijímač nabízel jaksi první, protože si moc nedovedu představit závadu televize, která by dělala růžový signál z CVBS a z RGB a nedělala ho z UHF. Taky jsem na pochybách, že existuje televize, která umí přepnout YUV/RGB). Velmi divné. Nepřehlídnuls něco? Jestli ono to nehraje furt na CVBS a jenom se malinko mění něco v přijímači, když mu přestavuješ matici. Mezi YUV a RGB nemůže být rozdíl jenom v narůžovění. To se musí rozpadat, být zelené apod. |
![]() Antonín |
| 20.12.2007, 10:49.49 | |
RE: Připojení scart?Ahoj...jo zelenalo to..možná a to se omlouvám jsem to nastavil na subjektivně nejlepší obraz a možná to není Yuv...ale něco jiného..nastavil jsem nejlepší a potvrdil..teď jsem znejistěl..musel bych tam jít se znovu pro jistotu juknout....na UHF modulátoru to nedělá a mám dojem, že tmavé pozadí při přepínání je také do růžova..ten Scart se nikdy nepoužíval léta..proto se na to nikdy nepřišlo.... |
![]() Pájík |
| 20.12.2007, 11:34.14 | |
RE: Připojení scart?Já bych si vadou televize nebyl tak jist.Určitě můžeš zkusit přijímač jinde - nebo jiný přijímač na tomtéž místě ještě snadněji, kdybys chtěl pokročit bez potřeby něco přesnějšího vědět (nebo mít pořádné dráty apod.). |
![]() Antonín |
| 20.12.2007, 12:21.47 | |
RE: Připojení scart?TO: Antonín, no zkusil jsem i úplně odpojit ten scart od Homecastu a když se dostaneš do AV nastavení v TV tak by měla být černá plocha pokud tam nic nejede..no a právě ta černá není černá je už růžová...tak se domnívám že to receiverem nebude..pouze se tam ta přemíra růžové nějak míchá s obrazem z homecastu..zajímavé je to že je jednoznačně vidět že při modulovaném přehrávání nebo prostě u vstupu přes anténní obvody se tam ta růžová neoběvuje..a obraz je bez nádechu růžové..zkusím ještě povyměnovat scart kabely...ale nikdy jsem se s tímhle jevem ještě nesetkal.. :-/ |
![]() Pájík |
| 20.12.2007, 12:22.52 | |
RE: Připojení scart?neobjevuje ;) :)) :))) jo ta čeština ;) |
![]() Pájík |
| 20.12.2007, 12:50.45 | |
RE: Připojení scart?Antoníne..ještě mně napadlo...odstřihl jsem na straně TV pin č.19 aby se jí to netřískalo s Analog TV...a jestli se nepletu tak jsem asi vyřadil to CVBS...nemohlo by to být tím??? udělal jsem to preventivně..a teď jsem si to uvědomil...možná že se to na CVBS vlastně asi nepřepne a RGB je pořád do růžova..nmebo jsem už uplně zblblej z toho??..prosím nenadávej mi že jsem to dřív neřekl :lookaround: ...díky |
![]() Pájík |
| 20.12.2007, 13:31.32 | |
RE: Připojení scart?Já jsem se sám tolikrát zblbnul při podobném hledání...Normálka. Chladnou hlavu.Pokud je to růžové už jenom naprázdno, asi je vadný vstup červené, něco v stabilizaci ss úrovně...zavisí na tom, co tam je, hledat to asi u staré televize nemá smysl. Vstup CVBS je pin 20. Pin 19 je výstup CVBS (z televize ven). Ale jestli myslíš na straně u receiveru, tak to jsi to CVBS odpojil. (wikipedia scart krásný popis). Pak by to se vysvětlovalo: vadný vstup R, a žádné přepojení na CVBS se nekoná. Nedovedu si totiž moc představit, jak by bylo růžové CVBS a nebylo růžové z UHF...ale jeden nikdy neví. Výhodné je na to mít specializované pracovní kablíky, aby se člověk nezamotal. Jeden jenom pro video CVBS, jiný se třemi koaxy pro RGB... |
![]() Antonín |
| 21.12.2007, 07:40.51 | |
RE: Připojení scart?Tak jsem to včera otestoval na jiné TV a z Homecastu to leze O.K. Vyměnil jsem kabely k TV a pořád růžové...přes anténní vstup to vypadá dobře...tak jsem aspoň potvrdil pokusama že Homecast je O.K. Ta TV (vstup scart) je prostě v háji a ono to tetu donutí asi koupit ještě novou TV..ten obraz stejně už není ono,,, ale jsem rád že jsem se přesvědčil že to není mojí vinou...to by mně strašně štvalo.....jinak Antoníne děkuji moc za pomoc... :) |
![]() Pájík |