| 19.12.2007, 11:15.02 | |
Wi-Fi a sdíleníMáte někdo praktickou zkušenost se sdílením přes Wi-Fi? Je to problém ( vzhledem ke ztrátovosti paketů, například ).Uvítám teoretické vědomosti i praktické zkušenosti ...díky |
![]() Holly |
| 19.12.2007, 11:22.26 | |
RE: Wi-Fi a sdíleníNení v tom žádný problém. Ledabys měl tu wifinu hodně nefunkční a zarušenou. To by se projevilo tím, že by to občas na cca 10 sekund ztuhlo. |
![]() Antonín |
| 19.12.2007, 11:27.34 | |
RE: Wi-Fi a sdíleníPrakticka zkusenost - pokud to spojeni funguje jak ma tak zadny problem. Ztratovost paketu v radech jednicek procent nevadi, delsi odezva nevadi. |
![]() Lucifer |
| 19.12.2007, 11:47.32 | |
@Antonín @LuciferWifina není zarušená a funguje dobře, bál jsem se té trošku delší odezvy, ale Lucifer píše, že nevadí ...takže dobré zprávy - díky ... |
![]() Holly |
| 19.12.2007, 14:01.05 | |
RE: Wi-Fi a sdíleníjen tak mimochodem,co to je ta trosku delsi odezva ? mam tady smejdsky radio broadcom jeste stary B a odezva do 2ms proti intel i atheros chipsetu bez zateze :) |
![]() bublajs |
| 19.12.2007, 15:34.22 | |
RE: Wi-Fi a sdíleníDélka pingu není kritická.Funguje to dobře i při pingu 300 ms. Spíše je kritické, aby to někdy zrovna nebylo ucpané na 1000 ms a jindy to bylo 5 ms. 1000x skvěle a jednou výpadek, to je horší než 1001x průměrně. |
![]() Antonín |
| 19.12.2007, 17:12.13 | |
RE: Wi-Fi a sdílenímne wifi funguje, jednotlivý klienti sú vzdalený cca 1,2 od prístupového bodu. cez wifi nám ide hlavne internet. zdieľanie nám nefunguje asi je chyba v nastavení vo windows lebo sa nemôžem dostať ani do položky "zobraziť počítače v skupine"vyžaduje to odomňa heslo. postavené to je na Wline 4000G pristupový bod, klienťi wline 3000G. |
![]() janči1 |
| 19.12.2007, 17:15.05 | |
RE: Wi-Fi a sdílenítú vzdalenosť som myslel 1,2 Km |
![]() janči1 |
| 19.12.2007, 21:54.04 | |
RE: Wi-Fi a sdíleníkdyby byl ping 200ms tak bych rek, ze tam neni zadnej qos a vsechno je to postaveny na jednoduchym bridge modu s qosem nekde na brane. to asi bude delat problem , ale nastavit na pointech par priorit pro pro par typu paketu neni problem a tim jak ping tak jakykoliv porty dostat do prislusny meze neni trabl. pokud to je problem , tak vymenit admina nebo zelezo a melo by byt po problemu. neni totiz problem i pri plny zatezi udrzet ping do 10ms a taktez jakykoliv jiny prioritizovany sluzby. |
![]() bublajs |
| 20.12.2007, 01:25.57 | |
Téma: Wi-Fi a sdíleníNo...tak já nevím ...co se týče té odezvy, tak měřil jsem to teď...a tady jsou výsledky: Maximální odezva:180 ms! Průměrná odezva: 113.10 ms! (měřeno tzv. HTTP pingem - a testována přímo reakce koncového stroje-tedy mého.Podle Antonínových údajů a poznatků by to mělo být postačující ....nebo ne??? |
![]() Holly |
| 20.12.2007, 08:09.58 | |
RE: Wi-Fi a sdíleníproblem by to snad byt nemel. ja si ale myslim ze to sou hodnoty docela velke :( kolik ti to dela treba na nix ? jen tak pro porovnani co ta technika udela |
![]() bublajs |
| 20.12.2007, 10:11.40 | |
RE: Wi-Fi a sdíleníStačit to samo o sobě stačí určitě, jenomže je to divné. A když je něco divné, tak to nebude divné bez důvodu. A ten důvod může být důležitý.(Pokud je to cizí wifina, nemusíte mít zdaleka povolený kompletní provoz na všech portech. Pak samozřejmě nemůžete sdílet bez toho, aby admin něco povolil.) |
![]() Antonín |
| 20.12.2007, 10:22.05 | |
@bublajsmožná jsou velké...ale člověče, já jsem za tu wifinu maximálně vděčnej.Bydlím totiž na polosamotě a celou dobu jsem jel na GPRS a teď půl roku mám tu wifi. Jediná pro mě možnost,jak se dostat k rychlýmu netu. Nevím, kolik mi to dělá na nix - musel bys mi poradit, jak to změřit.Chci teď dělat to sdílení - a pro to ty moje odezvy postačují, jak jsem pochopil ... |
![]() Holly |
| 20.12.2007, 10:27.03 | |
@AntonínJojo, je to wifina firmy, která mi jí sem po dlooouhém čekání dala ...viz předchozí příspěvek. Nojo, ale co s tím??? Jak to zjistit? Je to nějak v mé moci, něco v tom udělat? Abych neinvestoval do přijímače, neinvestoval čas a pokusy...a pak se ukázalo, že je to k ničemu. Můžu v tom něco udělat či zjistit hned? |
![]() Holly |
| 20.12.2007, 11:40.32 | |
RE: Wi-Fi a sdíleníV každé síti jsi zcela v moci admina.Jistě můžeš ledacos zjistit, ale změnit bez něj nic, nebo skoro nic. Pomoct ti může správce serveru s kartami. Musí o věci něco vědět, zná čísla portů a protokoly, které používá, v podstatě by mělo pro ověření stačit, kdyby se od tebe připojil z kompu telnetem na port, který používá server pro sdílení. Když to půjde, může to fungovat. Jestli má ovšem provider z bezpečnostních nebo obchodních důvodů nějaké limity, tak to bez něj nejde ovlivnit. Pokud byus chtěl provozovat server, tak to bez admina sítě nejde vůbec, protože předpokládám, že bude přístup z venku zakázaný a zcela určitě se musí routeru říct, že port XYZ musí natovat na tvůj komp, na to jinak sám od sebe přijít nemůže. Ale na dálku skutečně nejde nic přesnějšího říct, těch možností je tolik, že by to docela dobře mohl být blábol. P.S. Investovat není synonymum pro utrácet :-) |
![]() Antonín |
| 20.12.2007, 15:59.31 | |
RE: Wi-Fi a sdíleníping www.nix.cz -t ti bude do nekonecna testovat ping na nix ctrl+C to zkonci a myslim ze ctrl+break to jen ukaze statistiku, ale tim si nejsem jistej pac tady ve vistach to nejde :( ale to neva. pak bych zkusil jak vypada tracert[win] traceroute[linux] 192.168.xx.xx (tvuj sever) kde presne k ty latenci dochazi jestli nekde primo u tebe nebo nekde na ,,pateri,, .jak to tak vypada tak s adminem to asi nebude jednoduche, mozna bych hned od zacatku zkusil takovou malou serku , ale obavam se ze pokud neni tvuj admin ani schopen stlacit ping na minimum ze nebude schopen ledasceho :) pust si ten sharing na portu 22 , ten pouzivaj admini pro spravu a ten bejva vetsinou v ty nejvyssi tride :))) treba me jeste neco napadne |
![]() bublajs |
| 20.12.2007, 17:34.21 | |
@AntonínNe, server bych já neprovozoval,pouze bych se na něj připojoval jako klient. Možná by na počátek stačila prostá otázka provozovateli sítě, jestli má / z obchodních či jakýchkoli jiných důvodů/ - síť nějaká omezení. Např. jak píšeš-blokování nějakých portů,pokud ano,jakých ... to by mi měl provozovatel odpovědět, nebo může mít nějaký důvod, proč to tajit? No a pokud omezení nebudou, budu pokračovat. |
![]() Holly |
| 20.12.2007, 17:35.07 | |
@bublajsjj...zkusim to ...ten nix - a dám vědět ... |
![]() Holly |
| 20.12.2007, 18:39.20 | |
RE: Wi-Fi a sdílenía ty to teda pojedes ve vnitrni siti ty wifi firmy nebo nekam do inetu ? |
![]() bublajs |
| 20.12.2007, 22:15.31 | |
@BublajsNo rád bych do internetu ....ve vnitřní síti tý firmy nee.. |
![]() Holly |
| 20.12.2007, 22:16.33 | |
@BublajsCo myslíš, půjde to? Je nějaká šance, aby to šlo? Nemám se sdílením zatím žádnou zkušenost, tak se ptám ... |
![]() Holly |
| 20.12.2007, 22:50.25 | |
RE: Wi-Fi a sdílenítak jestli mas tech 100ms az k tomu serveru tak to asi pujde. zkus to a uvidis. tezko se to takhle pri neznalosti situace da nejak objektivne posoudit. myslim ze kdyz nemas zadnou zkusenost bude to pro tebe o rad slozitejsi nez kdyz to mas treba doma odskousene . pokud mas nejakej navod jak to na tvem pristroji nastavit a nejses uplny pako tak by mozna nemel byt problem. zkus to a uvidis. varim z vody a jen odhaduju situaci |
![]() bublajs |
| 20.12.2007, 23:19.20 | |
@BublajsTak víš co, já rád zkouším nový věci, teď sem dostal nabídku, tak mě to láká to zkusit. Tak to vyzkoušim a uvidim.Díky za postřehy a za konzultace. |
![]() Holly |