| 15.01.2008, 04:56.30 | |
Panasonic TH-42PX70E - problem?Zdravim, mel bych spise odborny dotaz, zda je zavada odstranitelna (tedy jak cenove narocna) - jestli se oplati. Zarucni opravu z jistych duvodu nemohu uplatnit, proto muj dotaz viz. vyse.Znenadani se mi uprostred obrazovky pricne obevil prouzek o velikosti cca 2mm. Nejak me nikdy teorie o plazmach moc nezajimala, ale okamzite jsem zacal hledat, zda ma nekdo nekde stejny problem. Nic jsem nenasel, tak zacal u sebe. Zdroj signalu sat, dvd rec. video, vse stejny vysledek - prehazuji scarty, nic nepomaha. Vylucuji tedy, ze signal uz prichazi do tv nejak porusen. Me otazky o radu. Existuje nejaky jednoduchy test, co je danou pricinou? Je zavada opravitelna (jak financne narocna)? Proc se to stalo (je nejaka obrana, abych v budoucnu tomu zamezil)? je to casty jev? Vim, trochu vice otazek, ale snad mi je pomuzete zodpovedet. Dekuji predem |
![]() aquaflex |
| 15.01.2008, 05:15.35 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?pokud je tam proužek i po vypnutí signálu,tipuji na zobrazovač |
![]() pierrepetr |
| 15.01.2008, 07:49.12 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?hold plazma a este k tomu levná to si řiká o problem,vratit penize a přidat si na plnohodnotnou plazmu a ne takovou kašičku ;) |
![]() zori |
| 15.01.2008, 08:06.15 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?Když ta plazma nejde reklamovat ..tak těžko pujdou vrátit penízky.Určitý druh zboží se někde pod rukou nevyplácí kupovat u Tv,noteboku atd to platí dvojnásob,pak se to ušetření pár korun při závadě nemile prodražuje. Jinač my udivujou otázky dotyčného typu:kolik bude stát oprava...proč se to stalo....a co dělat aby se to nestalo....je to častý jev... Nechápu tu najivitu otázek |
![]() pat |
| 15.01.2008, 08:51.57 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?2 pierrepetr: Po precteni ruznych clanku se mi to jevi stejne.2 zori: V dobe, kdy jsem ji kupoval, zase tak levna nebyla - penize tedy vratin nepujdou, neni zaruka 2 pat: Vis, jestli se vyplati nebo ne je otazka, stalo se mi to poprve, byla uplne nova a cena polovicni. Ze se ptam na cenu opravy a moznost, jak tomu pripadne v budoucnu predejit - najivni mozna u tebe, opravar mozna bude jineho nazoru. Dam ji do hospody, tam to tak nebude vadit, jen chci vedet, jestli se muze opakovat (realne)stejna zavada |
![]() aquaflex |
| 15.01.2008, 08:58.18 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?jeste jedna vec, tu je foto mozna to nekomu povi vicehttp://img10.imgup.eu/PICT2859.JPG bez mezer, jak je zde zvykem |
![]() aquaflex |
| 15.01.2008, 08:59.46 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?Panasonic má několik servisních centrem pro velké plazmy. Najdeš to třeba na webech prodejců (eshopech), třeba na hifishop.cz, apod. Oni často umožňují reklamovat rovnou tam, takže tam mají adresy a telefony.Není to běžná závada. Asi když ji kradli, tak jim spadla na schodech? Nebude to asi levné, vypadá to na výměnu panelu, ale může to být klidně i jen elektronika ovládání panelu, což by bylo levnější, ale taky ne o moc, opravy se dělají výměnou dílů. (Může být ovšem i levná verze opravy, to se na dálku říct nedá). Myslím, že jsi rozhodně neudělal dobrou koupi. Příště kradené zboží nekupuj, dobře ti tak. |
![]() Antonín |
| 15.01.2008, 09:12.11 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?No, povim takhle, kradena neni, z obchodu jsem si ji vezl sam, mam ji 11 mesicu. Vec se ma tak, ze dotycny co mi ji prodaval mi nepotvrdil zarucac - tim padem nemam zaruku. Autorizovanou opravnu jsem si jiz nasel a opravit ji necham, jen jsem chtel vedet, jestli uz nekdo podobnou problematiku resil - no hold spatnej kousek, to se stava. |
![]() aquaflex |
| 15.01.2008, 09:17.06 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?No máš dobrý pohádky hezky by se to poslouchalo před spaním...Nejdřív píšeš že stála polovičku...To by my zajímalo kterej obchod by Ti jí prodal za polovičku..A ted píšeš že jsi jen zapoměl potvrdit záručák to ale nevadí pokud máš platný ůčet o koupi.Asi takhle je to levota jako prase nám to mužeš říct :))) tady ti opravu stejně nikdo nezaplatí |
![]() pat |
| 15.01.2008, 09:32.30 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?Vis kolego, nevim o ci jde, kloudnou radu nedas jen se vyptavas jak policajt. Jak se dostat na polovicni cenu - to nikdy nedokazes. Zadna levota to neni, jen ma chyba. A penize po tobe opravdu nechci, takovy ranec by jsi setril dlouho.....Pro ty, ktere to zajima dam vedet, jak jsem dopadl v opravne. Jestlize bude oprava nad 10000, tak budu uvazovat jesli ma cenu investovat, nebo koupit novou (asi uz full HD) |
![]() aquaflex |
| 15.01.2008, 11:28.37 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?Já nevím, jak to je, ale historka se záručním listem je nejspíše nepravdivá. Nepotřebuješ žádný záruční list k záruční opravě. Dvouletou záruku ti dává zákon. Záruční list potřebuješ výhradně pro případ,že je záruku poskytována delší, než zákonem určená. Nepotřebuješ ani v zásadě účtenku, stačí to nějak prokázat, kde a kdy jsi to koupil. Třeba svědectvím.Leda by to bylo mezi podnikateli - tam je to půl roku. Ale i tak si dovedu představit, že tohle Panasonic uzná. On záruku pokud vím poskytuje dvouletou i podnikatelům bez řečí. Pokud jde jenom o nepotvrzený záruční list, tak tu záruku nevzdávej a aspoň se o ni pokus. Ať ti dají písemně, že se na tuto opravu záruka nevztahuje a proč (to jsou povinni ze zákona). Advokátovi se pak bude lépe konat. Pokud jde o něco jiného, tak už jsem svoje napsal. |
![]() Antonín |
| 15.01.2008, 11:51.30 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?Na té fotce jsem si všiml že přes vteřinovou ručičku ten pruh neni,tam je to v pořádku. |
![]() Peri |
| 15.01.2008, 14:06.00 | |
Re: aquaflexTady ti ve foru poradí fundovaní lidé. http://www.elektroworld.info/ :))) |
![]() Milan27 |
| 15.01.2008, 14:28.44 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?Antonine diky, zakon znam, snad tedy uznaji zaruku - ale mam smulu, moje pvni plazma take byla 2X v opravne....2 Peri - no, je , jen to neni videt. Ma cerne ten prouzek neni (nebo jen problikava), na bile taky neni videt, na jinych barvach ano - no je to divne, obcas zmizi uplne |
![]() aquaflex |
| 15.01.2008, 14:30.34 | |
RE: Panasonic TH-42PX70E - problem?Milan27 diky za info, zkusim jim nastinit muj problem, kdyz mi nevyjde zaruka |
![]() aquaflex |
| 15.01.2008, 19:02.10 | |
Vypadá to na celý panel...Tenhle problémek možná znám... Můj známý koupil taky tuhle plazmu TH-42PX70E, hned po uvedení tohoto nového modelu na trh. A asi po půl roce se začal objevovat proužek na obrazovce. Tak přišla reklamace a vrácení peněz, jelikož už po telefonické konzultaci se servisem mu bylo sděleno, že je to jev vyskytující se v první sérii tohoto modelu.. A oprava podle servisáka znamenala výměnu celého panelu, tak to Panasonic řešil buď výměnou či navrácení peněz.. U tebe by bylo fajn, aby ti uznali reklamačku.. |
![]() Zdenik |