| 27.04.2008, 21:26.36 | |
OptiboxDobrý denV nedávné době jsem si koupil tento přistroj. Mám ho připojený do routru ke kterému mám i připojen počítač. Jde nahrávat na počítači ze satelitu přes ten router nějaké programy? Lépe řečeno využít PC jako rekordér? Jestli Ano můžete mi prosím napsat co k tomu potřebuji, jaký program? Díky moc. Za každou odpověď jsem vděčný! .-) |
![]() roman1594 |
| 27.04.2008, 21:41.40 | |
RE: Optiboxnepotrebujes nic, ve www rozhrani si naklikas pripojeni disku uzivatele napis stejnyho na kteryho jedes ty widle (hadam ze mas widle XP) , system je CIFS a pak normalne nahravas pres nahravani - tusim ze to je zluty tlacitko. nejlepsi by bylo , kdy sis nekde nasel jak se dela MOUNT v linuxu :) ale na cssf je to popsane myslim dostatecne. |
![]() bublajs |
| 28.04.2008, 08:22.18 | |
RE: Optiboxmozna, ze by si asi mel mit mit zapnuty sdileni , nasdilenej nejakej adresar. nedokazu nyni dost dobre posoudit, co presne to chce, neb mam spoustu funkci zaplejch kuli jinym vecem.Stat Action Type Mount Server/Device Auto online CIFS /var/mnt/hdd record 1 asi tak nejak to vypada ve www. record je nasdilenej adresar |
![]() bublajs |
| 28.04.2008, 10:30.45 | |
RE: OptiboxTak to se musím přiznat že to je nad moje asi síly. Ale díky moc za ochotu! .-) Už po 6 hodinách laborování to asi nebude pro mě! .-( |
![]() roman1594 |
| 28.04.2008, 11:03.45 | |
RE: Optiboxkam az si dosel ? webovy rozhrani - config - mount manager - add -Description: disk Filesystem Type: 1 Client Directory: /var/mnt/hdd Server Directory: /adresar/ IP: ip pocitace User Name: uzivatel na kterym jedes widle Password: i bez hesla pokud neni ve win kliknout na adresar pravym, sdileni a zabezpeceni a slozka sdilena v siti - nazev :) - mozna by melo bejt povoleny i zmena souboru povolit firewall,jeli treba :) tak snad je to vsechno |
![]() bublajs |
| 28.04.2008, 13:18.08 | |
RE: OptiboxStahneme si z internetu program tgpnfs10.zip, coz je nfs server pro windows a "nainstalujeme" si jej snadno. Vytvorime si treba na disku adresar C:NfsServer a obsah zipu do nej zkopirujeme. Potom si v adresari Windows vytvorime podadresar ETC. Do nej presuneme z C:NfsServer soubory EXPORTS, PASSWD a RPC. Dale si vytvorime adresar, ktery se bude chovat jako harddisk pro Dreambox, treba C:DreamDisk . V souboru EXPORTS staci pak jediny radek, a to/disk -path=c:DreamDisk Jinak je tam spousta moznosti voleb, vice je popsano primo v souboru EXPORTS. To co zacina znakem # je ignorovano. Muzete si tam rovnez dat radek /cdrom -path=x: kde X: je Vase CDROM (DVDROM) mechanika. Tohle vsechno si nakonfigurujete a pak je mozne spustit NFS server a to tak, ze nejdrive spustite PORTMAP.EXE a pak NFS.EXE. Do pocut to mám, ale když spustím PORTMAP.EXE a pak NFS.EXE tak mi to vyhodí hlášku StartServiceCtrlDispatche Failed a potom když dám OK tak zase StartServiceCtrlDispatcher Failed. Od totoho nevím jak dál! .-( Nazdílený mám ten adresář C:NfsServer a také ten C:DreamDisk ale místo toho C mám E. V adresáří etc mám prc,password a exports. Když rozkliknu exports tak tam mám: /e -path=e:DreamDisk /dreambox -path=d:nfsdreambox No prostě dál se nemohu dostat. Už jsme skoušel i jiné kombinace. Zatím bervýsledně. ps-Adresář etc mám pod Windowsem. Ale nejde zdílet. .-( Jestli znáš odpověď tak mi prosím napiš. Vše jsem čerpal ze stránek jak jsi mi řekl. http:// www.cssf.cz/showthread. php?t=6197&highlight=MOUNT+linuxu |
![]() roman1594 |
| 28.04.2008, 13:21.12 | |
RE: OptiboxPoužívám Windows XP. |
![]() roman1594 |
| 28.04.2008, 13:54.23 | |
RE: Optiboxudelej to tak jak pisu ja. otevri webovy rozhrani a tam si to naklikej na cifs. zadna prace ... |
![]() bublajs |
| 28.04.2008, 13:57.10 | |
RE: Optiboxhttp://www.cssf.cz/showthread.php?t=27323&highlight=mount+cifs&page=4tady to je na obrazku |
![]() bublajs |
| 28.04.2008, 13:59.38 | |
RE: Optiboxsamozrejme tam je to pro cdrom, ty budem mit zaskrtelj automount, rwa pro zacatek to zkus bez firewallu. |
![]() bublajs |
| 28.04.2008, 14:03.30 | |
RE: Optiboxmount -t cifs -o username=root //192.168.0.1/movie /mnt/moviedalsi priklad , ktery sem si dovolil okopirovat z cssf |
![]() bublajs |
| 28.04.2008, 14:53.43 | |
RE: OptiboxMoc ti děkuji. Dals mi další impuls! .-) Hned jak budu doma tak to vyzkouším! .-) Díky moc!!!!! |
![]() roman1594 |
| 28.04.2008, 18:00.09 | |
RE: Optiboxaké GEMINI máš v boxe ? :laughing: :laughing: :laughing: |
![]() Satmaster |
| 29.04.2008, 20:20.39 | |
RE: OptiboxTak už to frčí!! Díky moc a moc!!! Jsem ti vděčný!!!:) R^ |
![]() roman1594 |