Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.04.2008, 21:26.36

Optibox

Dobrý den
V nedávné době jsem si koupil tento přistroj. Mám ho připojený do routru ke kterému mám i připojen počítač. Jde nahrávat na počítači ze satelitu přes ten router nějaké programy? Lépe řečeno využít PC jako rekordér? Jestli Ano můžete mi prosím napsat co k tomu potřebuji, jaký program? Díky moc. Za každou odpověď jsem vděčný! .-)
uživatel
roman1594
27.04.2008, 21:41.40

RE: Optibox

nepotrebujes nic, ve www rozhrani si naklikas pripojeni disku uzivatele napis stejnyho na kteryho jedes ty widle (hadam ze mas widle XP) , system je CIFS a pak normalne nahravas pres nahravani - tusim ze to je zluty tlacitko. nejlepsi by bylo , kdy sis nekde nasel jak se dela MOUNT v linuxu :) ale na cssf je to popsane myslim dostatecne.
uživatel
bublajs
28.04.2008, 08:22.18

mozna, ze by si asi mel mit mit zapnuty sdileni , nasdilenej nejakej adresar. nedokazu nyni dost dobre posoudit, co presne to chce, neb mam spoustu funkci zaplejch kuli jinym vecem.

Stat Action Type Mount Server/Device Auto
online CIFS /var/mnt/hdd record 1

asi tak nejak to vypada ve www. record je nasdilenej adresar
uživatel
bublajs
28.04.2008, 10:30.45

Tak to se musím přiznat že to je nad moje asi síly. Ale díky moc za ochotu! .-) Už po 6 hodinách laborování to asi nebude pro mě! .-(
uživatel
roman1594
28.04.2008, 11:03.45

kam az si dosel ? webovy rozhrani - config - mount manager - add -
Description: disk
Filesystem Type: 1
Client Directory: /var/mnt/hdd
Server Directory: /adresar/
IP: ip pocitace
User Name: uzivatel na kterym jedes widle
Password: i bez hesla pokud neni

ve win kliknout na adresar pravym, sdileni a zabezpeceni a slozka sdilena v siti - nazev :) - mozna by melo bejt povoleny i zmena souboru
povolit firewall,jeli treba :)
tak snad je to vsechno
uživatel
bublajs
28.04.2008, 13:18.08

Stahneme si z internetu program tgpnfs10.zip, coz je nfs server pro windows a "nainstalujeme" si jej snadno. Vytvorime si treba na disku adresar C:NfsServer a obsah zipu do nej zkopirujeme. Potom si v adresari Windows vytvorime podadresar ETC. Do nej presuneme z C:NfsServer soubory EXPORTS, PASSWD a RPC. Dale si vytvorime adresar, ktery se bude chovat jako harddisk pro Dreambox, treba C:DreamDisk . V souboru EXPORTS staci pak jediny radek, a to

/disk -path=c:DreamDisk

Jinak je tam spousta moznosti voleb, vice je popsano primo v souboru EXPORTS. To co zacina znakem # je ignorovano.
Muzete si tam rovnez dat radek

/cdrom -path=x:

kde X: je Vase CDROM (DVDROM) mechanika.

Tohle vsechno si nakonfigurujete a pak je mozne spustit NFS server a to tak, ze nejdrive spustite PORTMAP.EXE a pak NFS.EXE.
Do pocut to mám, ale když spustím PORTMAP.EXE a pak NFS.EXE tak mi to vyhodí hlášku StartServiceCtrlDispatche Failed a potom když dám OK tak zase StartServiceCtrlDispatcher Failed. Od totoho nevím jak dál! .-(
Nazdílený mám ten adresář C:NfsServer a také ten C:DreamDisk ale místo toho C mám E.
V adresáří etc mám prc,password a exports. Když rozkliknu exports tak tam mám:
/e -path=e:DreamDisk
/dreambox -path=d:nfsdreambox
No prostě dál se nemohu dostat. Už jsme skoušel i jiné kombinace. Zatím bervýsledně.
ps-Adresář etc mám pod Windowsem. Ale nejde zdílet. .-(
Jestli znáš odpověď tak mi prosím napiš.
Vše jsem čerpal ze stránek jak jsi mi řekl.
http:// www.cssf.cz/showthread. php?t=6197&highlight=MOUNT+linuxu
uživatel
roman1594
28.04.2008, 13:21.12

Používám Windows XP.
uživatel
roman1594
28.04.2008, 13:54.23

udelej to tak jak pisu ja. otevri webovy rozhrani a tam si to naklikej na cifs. zadna prace ...
uživatel
bublajs
28.04.2008, 13:57.10

http://www.cssf.cz/showthread.php?t=27323&highlight=mount+cifs&page=4
tady to je na obrazku
uživatel
bublajs
28.04.2008, 13:59.38

samozrejme tam je to pro cdrom, ty budem mit zaskrtelj automount, rw

a pro zacatek to zkus bez firewallu.
uživatel
bublajs
28.04.2008, 14:03.30

mount -t cifs -o username=root //192.168.0.1/movie /mnt/movie

dalsi priklad , ktery sem si dovolil okopirovat z cssf
uživatel
bublajs
28.04.2008, 14:53.43

Moc ti děkuji. Dals mi další impuls! .-) Hned jak budu doma tak to vyzkouším! .-) Díky moc!!!!!
uživatel
roman1594
28.04.2008, 18:00.09

aké GEMINI máš v boxe ? :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
Satmaster
29.04.2008, 20:20.39

Tak už to frčí!! Díky moc a moc!!! Jsem ti vděčný!!!
:) R^
uživatel
roman1594