| 25.06.2008, 19:06.25 | |
kostičkování Novyobčas zakostičkuje obraz TV NOVA...ostatní TV na družici jsou OK. |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 19:09.28 | |
RE:kostičkování NovyJaká je kvalita signálu na 11,992/H? |
![]() BIDLO |
| 25.06.2008, 19:16.01 | |
RE: kostičkování Novykvalita je 99 procent Astra 3A 12,565 GHz |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 19:19.37 | |
RE: kostičkování NovyA na 11.992 H?Co máš za přijímač a jak se to "kostečkování" projevuje - nepravidelný vytrhávání větších kosteček doprovázených i poruchami audia anebo je zvuk vždy v pořádku a to "kostečkování" se projevuje nejčastěji při rychlých změnách obrazu (např. sport, akční film, atd.) a jen jemně kolem té změny (např. obrysu postavy, která se náhle prudce pohnula)? |
![]() gespa |
| 25.06.2008, 19:26.04 | |
otazka na gespuMame doma stary ABDSR 310-SKCI a ten ma od pravdepodobne chybu pd vyroby.Pri kodovanych programoch nepravidelne kostickuje a zvuk pri tom tak cvakne.Stopercntnw viem ze to nie je zlym signalom kartami ani modulom.Kolko by stala taka oprava?Nie zeby som to chcel opravovat (pouziva sa uz len malo) len sa pytam. |
![]() melod |
| 25.06.2008, 19:27.51 | |
takyKostičkování TV NOVA také už pozoruji asi tak týden. Vyzkoušeno na AB Cryptobox a Technisatu, takze chyba v prijimaci neni. |
![]() eukubus |
| 25.06.2008, 19:29.43 | |
RE: kostičkování NovyTak to se neptáš toho pravýho - nejsem servisman, já to jen věším na střechy a zapojuju konektory. Tohle je otázka spíš na Zorbase ( servis@humax.cz ) - to je v tomto velmi zkušený servisman a když budeš chtít, tak ti případnou opravu i KVALITNĚ (což je dnes bohužel spíše vyjímka) provede... |
![]() gespa |
| 25.06.2008, 19:32.13 | |
re:Gespakostičkování se projeví kdykoli, ne jen při rychlých scénách...přitom vypadne i zvuk..někdy to na pár vteřin zamrzne úplně...přijímač nic moc...Topfield 6000 ale na ostatní TV šlape super.. |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 19:33.45 | |
RE: kostičkování Novyna 11,992 jsem to nezkoušel...zkusím, ale moc tomu nevěřím, Nova má prý slabý signál z Transpondéru |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 19:39.11 | |
RE: kostičkování NovyTakže podle Tvého popisu je určitě problém na straně dosměrování paraboly. To že máš relativně slušnej signál na 12.565 ještě nic neznamená - naopak, pokud máš 60cm parabolu, tak není zas tak velkej problém ji nasměrovat tak, aby 12.565 a 12.525 jelo "naplno" a přitom 11.992 mělo signál pod psa. Není to ale signálem z družice - je to hlavně o pečlivém dosměrování paraboly (tak aby pěkně valilo všechno - což není problém ani u té 60-tky). |
![]() gespa |
| 25.06.2008, 19:43.49 | |
Gespaparabolu mám 80cm a dnes u mě byl servisman a měřákem pečlivě parabolu dosměroval a kostičkování se projevilo zase...někdy jedenkrát za hodinu někdy více. Závada může být v kabelu, je sice 3 dny nový, ale je to šmejd z Baumaxu se vzduchovým dielektrikem...tak nevím.. |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 19:44.47 | |
Pro melodaZávidím Ti tu jistotu, že to 100 % není kartou ani dekodérem. Každou chvíli něco opravuju, antény, satelity, dokud to mělo nějaký ekonomický smysl tak i spotř. elektroniku. Jak bych rád občas řekl, že tím to stoprocentně je nebo není - když je to řízeno čipem, no jéžišmarjá. A dekodér do toho. Nic ve zlém, jen takové rýpnutí mimo diskuzi ;) |
![]() lynxx |
| 25.06.2008, 19:51.25 | |
Zrovna nedávno......doplnění předchozího příspěvku. Zrovna nedávno jsem řešil záhadu: u zákazníka kostičkoval satelit. Signál OK, karta OK, přijímač a všechno co šlo jsem nakonec odvezl na zkoušku dfirmy. Postupně jsem vyměnil úplně všechno, pro klid duše nakonec i multiswitch. Pořád to dělalo. Po cca dopoledním bádání jsem naprostou náhodou zjistil, že u souseda za příčkou mají jakýsi no-name dálkový přenašeč na DO a ten to rušil. Jak jsem ho vypnul tak bylo vše OK. Pak že je něco 100% |
![]() lynxx |
| 25.06.2008, 19:55.05 | |
RE: kostičkování NovyNo pokud má vzduchové dielektrikum, tak to sice není ideál, ale zase takovej šmejd by to taky nemusel být (i když ony ty supermarkety dokáží zku*vit všechno)...Pokud tam pak máš 80cm a dosměrovanou navíc od technika (tedy opravdu od technika a ne od "takytechnika"), tak by v dosměrování být problém neměl, nicméně projevuje se to tak. Potíže by pak mohly být všude možně - od špatných F-konektorů, po zahlcení LNB parazitním signálem, po ev. ten koax (např. ten vzducháč, pokud se někde skřípne, tak dost mění svoje parametry a v extrému, společně s dalšími vlivy, by klidně mohl fungovat i jako takovej odlaďovač určitého kmitočtu). Toto všechno by ale měl zjistit (a hlavně odstranit) ten technik, když už tam byl... :-/ No holt jsou technici a "takytechnici". ;P BTW: co se týká přijímače, tak by sice mohla být chyba i v něm, ale je to vcelku ze všeho nejméně pravděpodobný (byť ne vyloučený). TF6000CR sice není žádnej zázrak techniky, ale není to ani žádnej klumprt a za normálních okolností valí dost slušně... R^ |
![]() gespa |
| 25.06.2008, 19:56.44 | |
NOVAJe to tak,občas se to rozpadne.Mám to potvrzeno od tří zákazníků. |
![]() Promax |
| 25.06.2008, 20:00.39 | |
@lynxxZkus příště použít nějakej LNB s nižším silovým zesílením (např. Smart Titanium), dost často tohle zabuzení vzniká pouze tím, že výrobci konvertorům to s tou silovou složkou zbytečně přehánějí...BTW: samozřejmě kvalitní, dobře odstíněnej, koax s lisovacími konektory na koncích bych viděl jako standard, kterej netřeba dál rozebírat (byť v reálu to tak bohužel často nebývá)... |
![]() gespa |
| 25.06.2008, 20:02.24 | |
@PromaxTakže standard Novy na CS Linku? :bigeyes:Kurňa o co já všechno přicházím, když na tu televizu skoro nekoukám (výpadky na Uplinku, rozpadávající se Nova, ... :scared: ). |
![]() gespa |
| 25.06.2008, 20:05.32 | |
re:Gespakomplet je starý 3 dny a technik si s tím pohrál, předělal konektory, naladil LNB, parabolu, Měřák za 150 tisíc, sám jsem viděl na jeho monitoru kvalitu signálu při dotahování paraboly.PS Už 45 min bez kostiček :))) |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 20:10.21 | |
RE: kostičkování Novymuj starickej homecast200crci to dela na nove taky. a dela to jen na nove a nikde jinde. jeste to zopakuju - dela to jen na NOVE na zadnym jinym kanalu na TP sem to nikdy nepozoroval a to sem v posledni dobe kdy bezelo promo koukal na filmbox aspol docela casto. je mozny ze spousta lidi to nevidi, kdyz ma v telce zaplou opravu komprese. ja si ovsem nemam na co stezovat, muj pristroj ma svoje uz nalitano. ale rozhodne mi prijde nepravdepodobne, ze chyba je u me , kdyz uplne vsechno ostatni beha uplne normalne |
![]() bublajs |
| 25.06.2008, 20:12.32 | |
@žlabNo podle Promax-e, je to asi problém přímo u nich - já Novu moc nesleduju a zákazníci mi nic nehlásili, takže nevím...BTW: jen tak bokem - co jsi tam viděl na tom monitoru, to by mě fakt zajímalo (žádná "kvalita" signálu na měřících přístrojích totiž není, je tam chybovost (udává se v xE-x) a odstup signál/šum (v dB)) a pokud neznáš hraniční hodnoty, tak ti to těžko něco může říkat. Další věc je, na kterém kmitočtu si ty hodnoty viděl. Nicméně to je jen tak bokem, jak jsem už psal výše - zřejmě půjde o problém u provozovatele - snad mohou potvrdit (či vyvrátit) někteří, zdejší diskuse se účastnící, "nováci"? BTW2: jinak jednou či dvakrát už se mi taky stalo, že i na měřáku všechno O.K. a přitom signál se na některém kmitočtu občasně rozpadával, ale viník byl hned "za rohem" - DECT telefon. :fuming: |
![]() gespa |
| 25.06.2008, 20:15.15 | |
@bublajsDíky za potvrzení Promaxova sdělení, pak už s tím ani technik nic nenadělá a je potřeba nakopat do zadku někoho "výše".Jinak Tvůj "stařičkej" 200CRCI je jeden z nejlepších přijímačů, co jsem kdy měl v ruce (z hlediska spolehlivost, rychlosti a odolnosti). Škoda, že ta jejich nová "třítisícovková" série už stojí zaprd... |
![]() gespa |
| 25.06.2008, 20:16.00 | |
Re: bublajspřesně tak...dělá to JEN na Nově....PS už hodinku bez kostek ...lepší se to :))) |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 20:18.56 | |
Re: Gespabyla tam nějaká stupnice...a měla být po celou dobu utahování paraboly na MAX a skoro byla...ale jasně, jsem laik.. :)) |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 20:27.15 | |
@žlabTo jako dotahoval parabolu a neviděl na měřák, tak tam posadit Tebe jako kontrolora? :bigeyes: |
![]() gespa |
| 25.06.2008, 20:29.21 | |
Re: Gespakoukal na měřák a já mu pomáhal dotahovat šrouby...je to dost krkolomný přístup...ale měl vše pod kontrolouUž přes hodinu Nova bez kostek....že by se to samo zlepšilo? :))) |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 20:35.43 | |
Re: GespaJá jsem nedávno tady na tom foru řešil stejný problém s příjmem na 11992, ale v Chorvatsku. Vím, že tam je již příjem na hraně, protože Chorvatsko je už na okraji vyzařovacího diagramu Astry 3. Já to budu řešit větší parabolou.Jeden kolega mi dal zajímavý odkaz https://www.parabola.cz/clanky/2725/pricina-potizi-pri-prijmu-paketu-cs-link-z-astry-1d/ a osobně si myslím, že i tam může být problém. Ale v našich podmínkách ne tak velký.. |
![]() Petbox |
| 25.06.2008, 20:38.56 | |
RE: kostičkování Novyto je normalni vlastnost, pak se to projevi 2x za pet minut. uz sem si i rikal, ze to je nahoda jak pr.ase, ze zrovna kdyz cumim na novu, proleti pred antenou letadlo. nevim. ve svy podstate je mi to uplne az ... jakej pan takovej kram a to co predvadej v posledni dobe to jasne dokazuje |
![]() bublajs |
| 25.06.2008, 20:43.23 | |
RE: kostičkování Novypetbox: problem v tom chorvatsku by mel byt hlavne v tom, ze ten badr tam ma mnohem silnejsi signal nez tady v cz, takze tuhle frekvenci bude rusit o nekolik radu vic. jediny reseni jak to zkusit je dat antenu tak, aby badr byl uplne neviditelnej (za hranou domu atp). |
![]() bublajs |
| 25.06.2008, 20:44.45 | |
všemdíky za odpovědi, jedu do rachoty...mějte se :8) |
![]() žlab |
| 25.06.2008, 21:56.20 | |
RE: kostičkování NovyNo jo,ale kde si můžeme stěžovat na kvalitu Novy z CSlinku???Je vůbec nějaká šance? |
![]() Fero Ch |
| 26.06.2008, 15:40.51 | |
Kostičkujutaky,trvá to tak možná týden,mám UPC a přijímač Ferguson.I zvuk je nějaký slabší. |
![]() kiltyp |
| 27.06.2008, 07:43.56 | |
RE: kostičkování NovyZdravím... mě nova občas taky kostičkuje:(( může to být cca 2 týdny? +- nevím přesně.... ostatní programy OK...je to na pár vteřin, zakostičkuje a vydává pěkný "pazvuky"... mam Homecast 3000CR+ plazmu 37px80e + TaT karta |
![]() hnatik |
| 27.06.2008, 08:01.59 | |
RE: kostičkování Novyhnatik: hele a ty mas zaplou opravu komprese mpeg ? |
![]() bublajs |
| 27.06.2008, 08:10.14 | |
RE: kostičkování Novybublajs: možná se pletu, ale px80 redukci komprese mpeg nemá... má jenom redukci šumu a tu mam na nízká... px7e měla i redukci komprese mpeg... ale doma mrknu, abych tady nepsal bludy:o)) |
![]() hnatik |