Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.07.2008, 09:09.40

TV N@va na Astre 1E

Koukal jsem na bitrate Novy za posledních pár dní a připadá mi, že zkouší diváky kolik ještě vydrží. Zde přikládám odkaz bitrate za posledních 10 dní: http://www.linowsat.co.uk/0235/bitrate/3215/9002.html
Jen nerozumím tomu, proč Nova Cinema na větší datový tok, než Nova: http://www.linowsat.co.uk/0235/bitrate/3215/9010.html
uživatel
Oskarek1
29.07.2008, 09:25.31

RE: TV N@va na Astre 1E

Tak se zeptej toho, kdo ten tok určuje, ne?
Tady nikdo takový není.

Měřit bitrate lze několika způsoby a předvedené odkazy o tom způsobu více nehovoří, takže jsou to jenom taková orinetační čísla (nic více ale stejně není k ničemu). Třeba se studia při zprávách s chechtající se připitomělou prsaticí budeš mít při stejném bitrate krásný obraz, který sporty jako je fotbal nebo hokej (švenky obecně) stačit nebude.
Řešení je poměrně jednoduché: jestliže ti jde o kvalitu obrazu, koukej se na HD. Veškeré světové dění ve zprávách, sportu i filmech v HD na satelitu existuje a dá se přijímat v české kotlině i moravském úvalu. Dokonce i ten bulvární svět se zvířátky.
Na TV NOVA a celý CSlink koukej jenom, když budeš chtít vidět něco very czech. To je jenom párkrát do roka, ne?
uživatel
Antonín
29.07.2008, 09:40.57

Neřekl bych, ze jsou to jen nějaká orientační čísla. Tak proč se zde v diskusi objevuje, že obraz dost často kostičkuje. Čím to asi bude, v porovnáni ČT a Primou. A ze to při zprávach nekostičkuje, tak to je sice pěkný, ale je tu spoustu lidí co koukají na F1 a to je pak pokoukáníčko, na tom kvalitním obraze. A ne všichni mají možnost to shlédnout ze satelitu kvalitněji.
uživatel
Oskarek1
29.07.2008, 09:52.00

ja som tú otázku do

Media Vision už zaslal. Chvíľku skúsim veriť, že mi odtiaľ aj niekto - aspoň nejakou predpísanou všeobecnou vetičkou -odpovie. Ak sa odpoveď skutočne dostaví, budem ju tu komunikovať.
uživatel
anonym2
29.07.2008, 10:02.58

@anonym2

Jestli ti odpoví, tak to bude dobře. Já jim psal také, ale odpovědi se mi nedostalo, zatím.
uživatel
Oskarek1
29.07.2008, 10:18.08

Kdyz si ta uzasna, skvela a v podstate tv k nicemu(co koukatelnyho vysila???) neplati pronajem TP, nelze se divit, ze ji provozovatel uzira bitrate a zvysi ho radeji radne platicimu zajemci.Novi majitele karet TT maji TN+NC v cene zakladu, stari pardalove, ktere zblblba manzelka kvuli pripitomelem serialu si ji museli za prasule aktivovat. TN je zbytecne resit a jakkoliv pozitivne komentovat. A to uz nekolik let. Sam verim, ze ji nove TV vystipou nebo se vzpamatuje a misto braku zacne se chovat tak, aby konkurenci obstala. Spis ji preju krach.
uživatel
meduzka
29.07.2008, 10:42.37

Odpověď je jednoduchá!

Základní program TV NOVA má velmi dobré pokrytí pozemním signálem. Z tohoto důvodu nemá zájem šířit svůj signál i přes DVB-S. Aby byla nabídka českých programů přes DVB-S kompletní a tudíž divácky zajímavá, platí si kapacitu pro šíření tohoto programu distributoři karet ze svého. Z tohoto důvodu je nutné použít minimální možný datový tok, aby cena byla minimální. Jelikož se za příjem TV NOVA přes DVB-S neplatí žádný poplatek a NOVA samotná na tuto distribuci nedává aní korunu, veškeré náklady spojené s její distribucí jdou k tíži GITALu a T+T.
NOVA cinema je trochu jiné kafe. Tu si NOVA platí sama, takže datový tok si také určije sama.
uživatel
Enik
29.07.2008, 10:57.35

@ Enik

a platí samozrejme aj za Galaxie [Nova] Sport...
uživatel
anonym2
29.07.2008, 11:01.34

@ Enik (2)

Nechce sa mi to teraz vyhľadávať, ale niekto z TaT (asi Glisník) či už pre parabola.cz alebo pre konkurenciu niekoľkokrát tvrdil, že za svoje prachy od Media Vision nedostávajú to, čo si objednali a mal na mysli technickú kvalitu pri Nove... Tiež tvrdil, že budú požadovať nápravu. Tak uvidíme, hoci toto jeho vyhlásenie je už niekoľko mesiacov staré.
uživatel
anonym2
29.07.2008, 12:39.54

no ja NOVU nemusim tak je mi to jedno :laughing:
uživatel
maslo
29.07.2008, 13:06.43

Chyba Media Vision

Jednoznačně se jedná o chybu Media vision, TV Nova prostě řekla, že sama svůj signál přes SAT platit nebude a tudíž je to plně v režii Media vision (Gital), kteří si nechávají platit od T-T za shit kvalitu. Nicméně když jsem před pár dny viděl kvalitu Spektrum, kterou prodává Gital zákazníkům za 200Kč/měs., tak můžem být rádi :fuming:
uživatel
kaspi
29.07.2008, 13:46.38

Mně určitě obraz nijak masově nekostičkuje (i když já NOVU sleduji jen výjimečně a spíše z technických důvodů a zvědovosti).
Ne že by byl kvalitní, při předvedeném bitrate to být nemůže, ale ke kostičkování to má daleko.
Kostičkování může být mnoha jinými věcmi, než bitratem.
Přijímačem, který si neví rady s některými mpg2, komunikací s kartou, špatným nastavením antény (to hlavně, protože ten transpondér, kde je NOVA je výrazně slabší, než ostatní).
Orientační jsou ta čísla proto, že neobsahují úplně komplexní informaci. Na to, aby k čemu byla pro nějaké srovnání s nečím, by je musely doplnit další podstatné údaje. Přinejmenším typ pořadu, ale i použitý kodek. Sami si můžete zkusit, že neprovedete na žádném CP softu rekompresi podobné kvality, jakou předvádí hw kodeky broadcasterů. Není mpeg2 jako mpeg2.

Ale nijak tím nehájím Media Visio, NOVu a pod. Nelíbí se vám technická kvalita? Prostě nekoukejte, stejně tam nic jiného než hovadiny nebývá. Viz prve.
uživatel
Antonín
29.07.2008, 14:10.40

kaspi:Posledny mesiac klesol na polovicu aj bitrate programov na novom TP....neviem co robia za voloviny
uživatel
Blooddog
29.07.2008, 14:25.33

ani nie tak voloviny,

ako skôr nevyhnutné kroky. Možno sa to vyvinie inak, ale zatiaľ sa zdá, že TaT nemá záujem o ponuku Media Vision/Gital (ak teda vôbec bola) na nové kanály Film+, DoQ či Eurosport CZ (a myslím ten na 23.5E). A môže to byť dôvod prečo boli dátové toky na týchro kanáloch znížené... Netreba tiež zabúdať na to, že už tam nie je len 1 program, ale až 7.
uživatel
anonym2
29.07.2008, 15:21.08

Až za pár týdnů navýší datový tok Česká televize a její 4 programy na 6 Mbps, tak Nova snad pochopí, že jí ujíždí vlak!!! I když je fakt, že Nova za signál neplatí nic a vše je v režii Media Vision a tý se nechce utrácet ze svýho. Je to prostě zapeklitý :fuming: :fuming:
uživatel
Dejf
29.07.2008, 16:00.04

@antonín) příspěvek jsem myslel tak, že podle mě je kvalita novy špatná, ale když jsem viděl Spektrum, kde plaval nějaký delfín v moři, tak to moře se skládalo z cca 8 velkých kostiček. Takže může to být ještě horší, protože Gital skutečně upřednostňuje kvantitu před kvalitou :(
uživatel
kaspi
30.07.2008, 08:41.31

kaspi: to bych netvrdil,již dlouho Gital usiluje o kvalitu.To že na nás s...u,to je věc jiná....bohužel Rv
uživatel
cb21
30.07.2008, 09:26.41

CB21

Jsi na emailu?
uživatel
Saxon
30.07.2008, 17:11.42

merania

http://www.satcodx2.com/0235/ces/

tu su uplne ine cisla, neviem ako to chapat

rozdiel je radovo 1Mbit aj viac