| 31.07.2008, 07:29.31 | |
Závada na HUMAX 5500Zdravím všechny,před lety jsem známému instaloval Humaxe 5500. Nyní mi zavolal, že mu sat nejde. Protože byl ten den vítr, domníval jsem se, že půjde o hnutou parabolu, úroveň signálu byla asi 60 %, kvalita 0 %. Pokoušel jsem se parabolu nastavit, ale stále nic. Vzal jsem proto přijímač domů, připojil k mé parabole, kde prokazatelně signál byl a na stejných programech provedl vyzkoušení jeho přístroje. Nicméně přijímač se i nadále tvářil, jako že není žádný signál. Čím by to mohlo být ? Má cenu to ještě někam dávat opravovat (kam?) a nebo mu mám koupit nový levný přijímač (jde mu hlavně o CS link a free německé programy). Abych nezapomněl, ten den dělali elektrikáři něco v jeho ulici a neustále zapínali a vypínali proud - mohli s tím něco "odprásknout" ? díky Petr Š. |
![]() Petr Š. |
| 31.07.2008, 07:34.19 | |
RE: Závada na HUMAX 5500Pošli Zorbasovi, oprava se vyplatí, vzhledem k zájmům majitele. Je to lepší, než kupovat dnešní, většinou vraky. |
![]() Zip |
| 31.07.2008, 08:25.26 | |
RE: Závada na HUMAX 5500Není žádný výrazně lepší přijímač pro daný účel než H5500. Nemyslím si že by to bylo něco dílensky krásného, je to šmejd stejně jako ostatní přijímače, s chybně navrženým a chybně vyrobeným zdrojem, ale oprava bude určitě levnější, než nový přijímač. Navíc má H5500 certifikovaný cryptoworks CAM pro ten CSlink.Zorbas je výborně řešení. Do týdne to bývá zpátky opravené - a to kvalifikovaně - on rozumí tomu, co dělá. |
![]() Antonín |
| 31.07.2008, 08:33.45 | |
RE: Závada na HUMAX 5500OK, díky za radu, může mi prosím někdo sdělit adresu na toho Zorbase ? Díky |
![]() Petr Š. |
| 31.07.2008, 08:38.10 | |
RE: Závada na HUMAX 5500A ještě než to pošleš Zorbasovi, zkontroluj si u nastavení LNB jestli tam němáš nějaké neobvyklé frekvence oscilátoru (LOF).Typ LNB - univerzální LOF1 9750 LOF2 10600 Určitě je tam i reset přístroje do továrního nastavení. To můžeš vyzkoušet jako poslední možnost, před odesláním na opravu. |
![]() colombo |
| 31.07.2008, 08:42.46 | |
RE: Závada na HUMAX 5500Zde je mail na Zorbase:servis@humax.cz, kontaktuj ho nejdřív,mám dojem že je na dovolené. Beat. |
![]() beat |
| 31.07.2008, 09:13.12 | |
RE: Závada na HUMAX 5500Colombo má pravdu!! ještě taky můžeš změřit napětí na vstupu přijímače LNB IN, jestli tam jsou podle polarizace správné hodnoty.To co píše, colombo jsem už viděl. Ale tam si to uživatel zašmodrchal sám a přepsal si do nastavení LNB nesmysly, ony jsou tam rozbalovací meníčka a je to jedna dvě hotovo. Pak se to tvářilo jakože nepřijímá nic. Nestalo se to samo od sebe. |
![]() Antonín |