Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.11.2008, 19:54.04

HDMI

-HDMI kabel,vyborny članok,TU NA PARABOLE,nech sa nešíria bludy o dlžke kabla a veci tomu podobné...vďaka autorovi za "osvetlenie" kábla.
uživatel
mat
29.11.2008, 20:02.43

Co se ukrývá pod izolací HDMI kabelu?

Taky bych chtěl poděkovat autorovi Orion za článek zde uveřejněný.
https://www.parabola.cz/clanky/3346/co-se-ukryva-pod-izolaci-hdmi-kabelu/
Skvělý článek jen tak dále. R^
uživatel
alda
29.11.2008, 20:11.34

RE: HDMI

Taky jsem to četl a chválím. Nádherná ukázka.Moc pěkné.
uživatel
mrakodrap
29.11.2008, 22:13.23

Něco mně tu trochu smrdí "používám ho pro spojení televize s notebookem na přehrávání videa" - jaký je datový tok? Jsme na Parabole, zabyvající se satelitním přijmem, proto se ptám, jak funguje tento kabel na HD Nova ve srovnání s 1m kabelem HDMI-provedl autor článku test i na tomto kanále, kde má HDMI kabel u nás jediný význam? Opravdu se tu píše o HDMI kabelu se všemi jeho vlastnostmi?
uživatel
RAFI007
29.11.2008, 22:32.14

Eště jsem neviděl kvalitní HDMI nebo DVI kabel, vše je to spíše zmetkoidní, záleží na výstupním napětí PC karty nebo přehrávače, zkoušel jsem kabel 6m z ATI a obraz byl černobílý s množstvím rušení, nVidia byla OK.
Jinak na datovém toku videa nezáleží, prvotní je rozlišení a kmiočet, dochází-li k přenosu 50 či 60 snímků/sec celých je datový tok dvojnásobný, opět nezáleží na zdroji videa.
Takže maximum je 1920x1080x60.
uživatel
TDB
30.11.2008, 08:55.48

RAFI007

Cílem článku není teorie o HDMI. Někdo si udělal jasno, jaké dráty v kabelu jsou, jiný to třeba prakticky využije.
Ano jsme na parabola.cz, satelitní přijímače mají HDMI výstupy, takže je vše v nejlepším pořádku.
Mimo to se běžně na notebooku nahrávky ze satelitu editují a následně třeba přes HDMI přehrávají.
uživatel
Orion
30.11.2008, 09:02.11

RAFI007

Jedinný význam HDMI kabelu pro Novu je třeba pro tebe. Já ho používám i pro připojení SD přístrojů k TV. Prostě mi vyhovuje víc než analogové kabely.
uživatel
Orion
30.11.2008, 10:18.58

on si asi ked prepne z novy na primu prepne na scart. Ja tiez pouzivam HDMI label a pozream cez to vsetko co ma hdmi vystup - vcetne notebooku. Ako inak by som si asi pozrel HD film z notebooku na TV? Este je sice moznost pustit to cez VGA, ale pochybujem ze to bude rovnako kvalitne a 10m VGA kabel som este nevidel, zato 10m HDMI kabel ano.
uživatel
Billysk
30.11.2008, 11:30.13

Nic proti autorovi, pro jistotu jsem si článek přečetl podruhé ale jeho smysl jsem znovu neobjevil. No snad někdo nevěděl, že v kabelu jsou různobarevné drátky. Proč by po té přestavbě konektoru s dvi na hdmi neměl fungovat.. :-/
uživatel
Tomik535
30.11.2008, 12:32.14

To billysk

10m VGA kabel nie je nič zvláštne,doma občas používam 9m,v práci používame 15m - ale nie sú to také kábliky ako dostaneš bežne k PC.Tie, ktoré používam ja majú fí= cca 12mm.
uživatel
Rasto
30.11.2008, 12:55.15

tomik: tak to je nas vic, ja sem taky smysl clanku nepochopil.
uživatel
bublajs
30.11.2008, 14:37.05

zmysel je v tom, ze nejde o nijaky zazrak a ze je to len kabel ako kazdy iny a preto neni problem ak poznas jeho zapojenie urobit si aj na jednu stranu svoj vlastny konektor napr. na DVI a naopak.
uživatel
Billysk
30.11.2008, 16:32.11

Tomik a bublajs:
Máte pravdu, ale jednak jsou tady velmi často ještě mnohem zbytečnější články a druhak vidím obsah v tomto:
1. dá se koupit hdmi konektor
2. dá se obyčejně pájet
3. Dráty v kabelu nejsou vyrobeny nerozebiratelně.
4. Ke všem těmto operacím není potřeba žádných speciálních forichtungů a nástrojů (kleští, apod.)
Ne že by si to každý nemohl cviknutím drátu zjistit, ale...
Nejdříve jsem si to ovšem to o těch barvičkách drátů pomyslel taky, ale není to úplně tak.
uživatel
Antonín
30.11.2008, 19:01.35

Billysk to napsal velice výstižně.
Ještě bych přidal nutnost lehké zručnosti. Mnoho lidí má místo ručiček tu "pěknou lopatičku" z reklamy na Globus. :))
uživatel
Mrzout
30.11.2008, 19:07.46

Mrzout
Bilysk to sice napsal dost výstižně, ale ne pro každého je to takovým překvapením. Ale zcela určitě ten článek někomu pomohl a tak to má být.
Hezký večer
uživatel
Tomik535
30.11.2008, 20:20.38

jj az si nekdo zbastli kabel a bude kricet ze to nejde tak budem koukat
uživatel
bublajs
01.12.2008, 00:18.49

tu sa vždy ozve "niekto" až ked to nie je treba,keby som sa opytal ako vypada HDMI kabel pod bužirkou, /lebo som ho nerozparal ešte,/,tak je ticho ako v kostole,....ale ked to niekto popíše a uverejní,už je plno "odbornikov" druhych ponižujucich a vymyšlajucich nezmyselne varianty prijmu,ktore vlastne nevedia vyriešiť ale ineho zhovadiť ano!!!-je to časty jav na tomto FORE! Rv :fuming:
uživatel
mat
01.12.2008, 06:42.08

Různý druhy "rypáků" se vyskutujou všude. Nemá význam to řešit. Oni to dělají pro vlastní potěšení (i já si někdy rejpnu).
uživatel
Orion