Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.12.2008, 11:37.39

CAM moduly - vyplati se?

po te co mi prehrani firmw. na openbox8XX a fergusna7318UCI neotevre na ASTR1 "prakticky nic", zacinam koukat na ZETU BLUE CAM a Diablo Light CAM modul Rev. 2.3, kterym by jsem stavajici receivery upgradoval a nevim, ktery a jestli je koupit - co mi to muze presne prinest?
PS: uz mam motor, chystam se ho instalovat, abych videl cely horizont...
uživatel
mastnak
20.12.2008, 11:45.25

CAM moduly - vyplati se? re

Vše je na určity čas-když tak je lepší Diablo --umi toho dost
uživatel
Ivan167
20.12.2008, 11:46.23

CAM moduly

ZETU BLUE CAM-je modul na karty :8)
uživatel
uai1
20.12.2008, 11:56.06

CAM moduly - vyplati se?

Koukal jsem se na GSmobil a soft pro DIABLO nema zrovna vcerejsi datum, nebo ho nemusim upgradovat?
uživatel
mastnak
20.12.2008, 12:00.36

RE: CAM moduly - vyplati se?

www.ab-forum.info sekcia diablo
uživatel
par32
20.12.2008, 12:00.43

Diablo WiFi

se vyplatí. Bude užitečný tak dlouho, dokud bude fungovat sharing.
Osobně ho mám implantován ve VT HD 8000TS, čím jsem získal (pro mě) ideální přijímač, který umí vše,co lze.
Vyzkoušen i v Humaxu 5500, funguje naprosto spolehlivě.
K funkci je potřeba jen WiFi ápečko, které je levné a stejně ho kdekdo má kvůli noťasu atd.
uživatel
Zorbas
20.12.2008, 12:01.51

CAM moduly - vyplati se?

Kukni na ab-forum
uživatel
Ivan167
20.12.2008, 12:02.29

Řekl bych, že na Astře 1 už je docela prázdno pro všechna zařízení.
Jediný modul přináší o něco více, než obyčejná emulace, a to diablo, protože umí část CONAXu. Tedy severské stanice především na thor 1w.
Nic jiného se nedá čekat, a taky by bylo velice noebvyklé, kdyby to vydrželo nějak dlouho.
Obvyklý postup totiž je:
1. provider učiní opatření zamezující nelegálnímu příjmu
2. komerční hackeři (amatéři už nějakých pár let nemají žádnou šanci) najdou cestu profesionální preparací karet, začnou prodávat zařízení, které ten hack kryjí (toho času diablo)
3. někdo to pustí ven (což by mne zajímalo, kdo, soudím, že to může být i provider, jednak by zamezil přísunu peněz k hackerům, druhak jako jistou formu marketingu, jistě je taky možné, že to někdo breakne hackerům) pak to cca jeden rok funguje na emu
4. provider učiní opatření
A tak do skonání světa, nebo dokud nevytvoří dobře chráněné karty, které ani poloprofesionálními postupy hacknout nepůjdou. K extrémním technikám se už hackeři nedostanou, nebo - přesněji - jejich cena za použití je taková, že se to prostě už nevyplatí, protože se nedá prodat tolik kusů. Prodejní cena je totiž limitována asi 20-50 procenty předplatného za dva roky a normální lidi si radši zaplatí předplatné.
Vypadá to, že karty NDS i poslední verze kudelského nagravison běžným postupům odolávají - lze to tak udělat, a pokud si odmyslím vývojové náklady, tak karta samotná vyráběná v ohromných sériích není drahá.
Závěr: nečekejte, že se v dohledné době půjde koukat zase zadarmo na drahé a dobré kanály. Spíše ne. Hlavně nepropadejte naivní představě, že to někdo ušmudlá doma v kuchyni, jenom nějakým amatérským úsilím. Ta laťka už je na to moc vysoko.
uživatel
Antonín
20.12.2008, 12:26.27

CAM moduly?

tzn. Diablo a ostatni jsou paryby, muzou brzo zdechnout a jsou dnes tak drahe, ze se nevyplati kupovat, je to proste jeden velkej risk, jestli se tisice za koupi vubec nekdy vrati... nevim, jestli na konec prvni vety prdnout otaznik nebo to nechat jako konstatovani veci, ale spis konstatovani, co? Ale zase nadruhou stranu, hackem se zabyva tolik lidi a jeste k tomu ve skupinach, ze si nemyslim, ze karty nepujde obejit, vyviji se obe strany, ted ma sice na vrch zrizovatel, ale to nemusi byt vecne. Spis si myslim, ze je potreba zmenit logiku obchazeni, stavajici HW jako Diablo je asi na pokraji svych sil, Prijde neco noveho. CAM modul nekoupim a bud pockam, jestli me to bude bavit nebo se na to...
uživatel
mastnak
20.12.2008, 13:25.06

mastnak

v něčem máš pravdu,ale já mám modul už od roku 2005 a myslím,že návratnost mám na 100% :laughing: :laughing: ,kdybych uvažoval v tom roce jako ty,tak bych čuměl z okna hahaha
uživatel
misut
20.12.2008, 13:33.59

misut

v roce 05 bylo k videni kde co, kde to je dneska? v tom roce jsem Daiblo nepotreboval, videl jsem co jsem chtel, nemel jsem potrebu vhazot penize oknem a ani s toho okna koukat :bigeyes:
uživatel
mastnak
20.12.2008, 13:52.49

mastnak

kecáš,v prosinci jelo na Diablu CanalDigital-NL,francouzi/nebylo TPS,ale vše v sece 2,ty moulo,proto přešli do trojky,možná jsi byl na písku :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
misut
20.12.2008, 13:55.53

mastnak

A to jsem opomněl Cyfru+,kvůli,které jsem ho kupoval
uživatel
misut
20.12.2008, 14:02.02

mastnak

a ještě dodatek,když jsem si teď přečetl,vlastně tvé vlákno,tak je mi vše jasné :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
misut
20.12.2008, 14:06.51

mastňáku

kvůli tobě podobným se nám krize určitě nemůže vyhnout
uživatel
Janik
20.12.2008, 14:20.35

Kdyby jenom krize.
Potom to budou ruďoši.
Vsadím boty, že mastňák zásadně nesouhlasí s poplatky u lékaře, je stejně zásadně proti americkým vojákům na našem území, kupónovou privatizaci považuje za krádež...
Bohužel je jich na světě hodně.
Vlastně velká většina.
uživatel
Antonín
20.12.2008, 14:24.35

dik

Misute, proste si priznej, ze moznosti diabla se nepopiratelne zmensuji, pokud ne, nechapu, ze nekdo tak slepej se mohl koukat vubec kdy z okna :scared:
Janik mozna vidi, ale ma to v hlave popleteny :)
uživatel
mastnak
20.12.2008, 14:25.40

antonine

hodnot sam sebe, o me vis prd.
uživatel
mastnak
20.12.2008, 14:33.43

mastnak

v prvním mém příspěvku jsem to uvedl ,ale i to,že za 3,za 10 dnů 4 roky toho nelituji a investice se mi při různých poplatcích vrátila XX krát :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
misut
20.12.2008, 14:34.33

Skutečně vím jenom, co si tady přečtu.
Ale je to docela dostatečné - ty boty bych neprohrál, jak vidno.
uživatel
Antonín
20.12.2008, 14:38.18

antonine

prohral :(( ale nebud smutnej
uživatel
mastnak
20.12.2008, 14:40.30

misut

to asi jo, vo tom zadna, otazka je polozena ve smyslu, jestli vyplati si to poridit dnes. Zatim se nam cestovat v case nedari.
uživatel
mastnak
20.12.2008, 14:43.00

mastnak

víš co mě vlastně zaráží,ty se zeptáš - máš UŽ :laughing: motor,koukáš :laughing: po Zeta ......,nevíš co ti to může ... :laughing: :laughing: a pak jsi chytrý,že vlastně vše víš a znáš,proč jsi se vlastně ptal,nebo jsi jen konstatoval :laughing: :laughing: :fuming: :fuming: to bys byl ;P
uživatel
misut
20.12.2008, 14:45.36

mastňáku

jak je vidět, jsi zkušený a znalý. Ale na tvém místě bych si nejdříve skáknul na střechu šoupnout ten motor a následně řešil to, co už několik let řešíš pouze teoreticky.
uživatel
Janik
20.12.2008, 14:47.32

misut

nevim proc te to zarazi, premejslim jak dal, co ma a co nema smysl, ptal jsem se na nazor, tzn. ze si z toho nejakej zaver udelam, je to muj zaver, ale nikomu neberu, ze ma jinej nazor. Muj nazor si mi zatim nevyvratil, vlastne nikdo. Akorat sem se tu na samej zaver docet co sem zac, zajimavy. Ste borci :bigeyes:
uživatel
mastnak
20.12.2008, 14:50.19

janiku

zase me nekdo vocejchoval. neboj motor nemontuju, masinu vylepsim nebo poridim novou, ale otazka byla, jestli se vyplati nejakej modul dnes kupovat. Na to si vubec nereagoval napsal zvast, vic to nebudu rozebirat, mohl by ses urazit
uživatel
mastnak
20.12.2008, 14:53.39

mastnak

no tak klidně přemýšlej :laughing: :laughing: :laughing: a který tvůj názor :laughing: :laughing:
uživatel
misut
20.12.2008, 14:56.26

mastnaku

výborně.Nezdržuj se teda psaním a zbytečnými otázkami a začni tím motorem.Třeba stihneš i to, že už nebude Diablo třeba a ušetříš. Zase...
uživatel
Janik
20.12.2008, 14:56.47

mastnak

...o te co mi prehrani firmw. na openbox8XX a fergusna7318UCI neotevre na ASTR1 "prakticky nic"..:laughing: :laughing:
a nám mimo italů/někdy / vše :laughing: :laughing:
uživatel
misut
20.12.2008, 15:00.03

misut

napis co to je "vse"
uživatel
mastnak
20.12.2008, 15:00.05

antonín

má zase pravdu. Výrazně se totiž přibližuje doba, kdy jeden tlustý a nabubřelý pantáta bude rozhodovat o tom, kdy dostaneme devizový příslib a zda si budeme zadek utírat do novin nebo toal.papíru.
uživatel
Janik
20.12.2008, 15:03.41

janik

janiku, co to je devizovy prislib? Stary noviny nevyhazuj, budes je potrebovat. Hele, kdypak si vyhodit legitku KSC?
uživatel
mastnak
20.12.2008, 15:04.04

mastnak

no koukni na https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/19e2/ a měl jsem na mysli italskou season s rybařením R^
uživatel
misut
20.12.2008, 15:09.56

mastnak

Diablo nekupuj... :8) Pro tebe jsou to vyhozený peníze.
Bez misuta, heryho a dalších to stejně ani nedáš do chodu. :)))
uživatel
milev1
20.12.2008, 15:12.57

milev1

diablu rozumi jen misut, hery a dasli, konecne neco konstruktivniho, s misute sem zaim dostal jenom to, ze ho ma od 05 a kouka na rybare, to nevidim jako pomoc...
uživatel
mastnak
20.12.2008, 15:17.27

mastnak

No, nevím jestli to víš - ono nestačí jen diablo...
uživatel
milev1
20.12.2008, 15:33.00

mastnaku

bez namontovaného motoru bych do diabla nešel. Ale pravda,můžeš si namontovat pravoúhlý multifokus.... Patříš ale patrně mezi lidi, kteří ve svém krátkém životě bohužel nepochopili, že většina lidí je chytřejších než oni sami.
uživatel
Janik
20.12.2008, 16:55.31

mastnak

misut musí pozerať na rybárov, lebo on predáva Diablo camy v Antarktíde a keby nevedel chytať ryby, tak by umrel od hladu... :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
fuzak
20.12.2008, 17:03.31

Ke koupi Diabla jsem byl donucenej jelikoš s mím Humaxem 2000 se asi neskousne Cryptoworks modul(vyskoušel jsem dva)a furt ten samej problem: se zamrzavajícím obrazem a nebo tma+hláška že signál je kodovaný+obraz-3krát do hodiny což je na palici. S Diablem žádné potíže i s českejma kartama při přepínání a sledování bez rušivejch jevu. zatím jen samé výhody.
uživatel
lipagamb
20.12.2008, 17:37.56

Antoníne

Máš takřka stoprocentní pravdu ve všem co píšeš. Jen jediný bod, a sice "profesionální preparace karet", není přesný. Ve skutečnosti se žádné složité obrušování, ovlivňování buněk laserem a podobně nekoná. Mnohem levněji a snadněji totiž vyjde prostě 95% těch tajných informací koupit přímo od zdroje. Zbylých 5% práce nutné k prolomení už se obstará víceméně standardním laborováním a cestou, která je schůdná pro každého lepšího programátora...
uživatel
Louskacek
20.12.2008, 19:57.53

Profesionální preparací jsem rozhodně nemyslel nějaké fyzické broušení. Takový postup už patří k těm, které nejsou finančně výhodné a tedy možné. Leda nudící se aspirant někde v sibiřském ústavu, to snad...ale to je fikce.

P.S. U zdroje nic koupit nejde, protože tak pitomí nejsou. Není totiž co kupovat. Všechno ohledně kryptování je veřejná informace, jsou to veřejné algoritmy, veřejné postupy, a taky :-) veřejný klíč.
Co by sis asi tak chtěl koupit?
Aktuální hodnotu klíče?
Pokud ho neumíš vyčíst z karty, tak ti to bude fungovat právě do další změny.
uživatel
Antonín
20.12.2008, 20:45.23

A pokud umíš tak ho zase nezveřejníš,proč,ale chtěl bych se zeptat na preambuli příspěvku,proč v sib.ústavu a nudící,nebyly projevy ředitelů,náměstků apod,za režimu obdobné....třeba - nedopsáno :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: to snad...ale to je fikce.
uživatel
misut
20.12.2008, 21:23.07

Koupit se dá neveřejná (místy i tajná) dokumentace k přístupovým kartám a věcem souvisejícím, která zcela zásadně zkrátí dobu, nutnou k vybádání toho, jak na kartu zapsat a na druhou stranu z karty vyčíst kdeco, například i aktuální klíč. (starý CryptoWorks stál svého času 30000 eur - nebo to bylo v přepočtu 300000 korun? pamatuju si jen, že tam byla na začátku trojka...).

P.S. A je jasné, že nějaké záplaty nikdo nikdy nevymýšlí až v okamžiku, kdy dojde k "prolomení" té stávající verze. Takže už dneska někde na disku leží například všechno k zde tolik populární N3, včetně dvaceti verzí upgradu zabezpečení. Zbývá "jen" najít a kontaktovat jedince, který bude schopný a ochotný za nějakou tu obálku zapomenout úplnou náhodou cestou z práce v kapse neprázdný flashdisk...

Když to vezmeš selským rozumem a uvědomíš si, kolik je v tom systému neznámých a stupňů volnosti, tak ti bude jasné, že nějaké "zkoušení" (byť na sebešpičkovější úrovni) je bez šance a opravdu jediná cesta je ukradení přinejmenším podstatné části dokumentace...
uživatel
Louskacek
20.12.2008, 21:48.15

anebo,vše o čem diskutujeme-myslím,Diablo,modul,atd,necht mimo a dívat se ,ale to je jiné téma.Úvahy o koupi,dokumentaci bych taky vyhodil :bomb: :bomb: :laughing: :laughing:
uživatel
misut
20.12.2008, 21:49.52

Doplním správný slovosled --- A dívat se !!! :laughing: :laughing:
uživatel
misut
20.12.2008, 22:37.24

Je jednoduché

spočítat si návratnost.Co z toho ,že mám 1000 odkod.kanálů,když rozumím 20-40,a ještě nejsem schopen je všechny sledovat./vrtulník z motoru?/Investice o ničem,radši 200 za G.Všem ostatním přeju krásný obraz!!!
uživatel
spyko
20.12.2008, 23:06.08

spyko

Nemáš pravdu,tady se nejedná kolik máš odkódovaných,ale třeba mě jako fandovi sportu,zajímá,kde dávají Chelsea,Barcelona,Bayern a tak si můžu vybrat,to co ostatní ne R^ :laughing: :laughing:
uživatel
misut
21.12.2008, 18:26.41

RE:

Hoši chtěl bych to tu kapánek uklidnit,na jedné straně souhlas s /Antonínem/až na ten závěr kde navzdor vysokým technickým požadavkům nebude možné něco prolomit,já tvrdím že bude a v tom souhlasím i s /mastnak/ prostě se zdokonalují zároven i hakři ,je to prostě stálá hra kočky s myší,jediný rozdíl vždy je délka doby než se to či ono prolomí,když si vzpomenu z minulosti kdy se už před ca 4 lety říkalo že PH 6010 půjdou do šrotu a běží defakto dodnes,ano EMU je pozvolna odzvoněno ale zase příjdou další receivry které půjdou ruku v ruce s hackem.
uživatel
DVB