Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.12.2008, 12:08.57

NOVA HD Skylink vs NOVA HD DVB-T

Cyhtám NOVU HD ze satelitu i z DVB-T a přes TV tuner se mě to zdá malinko lepší (SONY 40W4500), jak je to možný? Je to přijímačem? Mám Topfield 7700. Jinak taková zajímavost, přes DVB-T to občas taky škobrtne.
uživatel
ava
20.12.2008, 12:26.04

RE: NOVA HD Skylink vs NOVA HD DVB-T

Jsem na tom podobně mám Sony 46W4000 a přijímám Plzeňský MUX 4. Sat přijímač mám Homecast HS8100 na kterém přijímám také Novu HD.

Nova HD v muxu 4 se mi zdá o malinko lepší než ta ze satu ale u pozemní Novy HD se občas vyskytne jakoby zaseknutí zvuku, Nova HD na satu jede bez jakýchkoliv problémů...
uživatel
marf1
20.12.2008, 12:30.23

re,

jistě že je to možný každý přístroj je jiný(tuner lepší/horší)
uživatel
vaclavbrno
20.12.2008, 14:16.14

Nejen to.
Každé vysílání může být taky jiné.
uživatel
Antonín
20.12.2008, 14:28.53

Jsem myslel, že zdroj toho vysílání je stejný , tak, že k divákovi se to musí dostat stejný, ale je fakt, že každý tuner je jiný....
uživatel
ava
20.12.2008, 14:37.37

Zdroj je stejný - tak k nejbližšímu konektoru.
(Já netvrdím, že výsledek musí být jiný, ale že může být jiný, nemám možnost přijímat pozemní NOVA HD, tak těžko mohu uhodnout.)
uživatel
Antonín
20.12.2008, 14:52.09

Já dokonce myslel, že Nova HD v DVB-T je pouze klasická Nova předělaná do HD. Takže v DVB-T je skutečná HD nova (ne upscale)?
uživatel
dusa5
20.12.2008, 15:05.49

O2 bere od Novy stejnou Novu HD jak pro O2TV i pro DVBT Mux4. U nich je to uz vec prevodniku, kodeku a koderu.
uživatel
blik
20.12.2008, 15:24.44

Oba signály jsou prakticky stejné, záleží přijímači, na způsobu propojení a kvalitě TV. U N@vy HD DVB-T mají některé přijímače problémy se zvukem, protože ten je v MPEG4 AAC...
uživatel
PetrT
20.12.2008, 15:42.27

Co znamená "prakticky stejné"?
Jsou stejné, nebo nejsou?
(Opakuji: může to tak být, ale taky nemusí. Z některých důvodů si myslím, že nejsou stejné, ale nemám, jak to ověřit.)
uživatel
Antonín
20.12.2008, 17:18.45

Prakticky stejné znamená, že při sledování 100Hz Sony 46X3500 není při běžné vzdálenosti od obrazovky (3,5m) patrný rozdíl. Při detailním pohledu vychází kvalitnější obraz z DVB-S (HDMI-Vantage 8000S), porovnáním obrazu např. v okolí loga. Osobně si myslím, že DVB-S je kvalitnější. Ale nejedná se o žádné měření, je to jen subjektivní hodnocení.
uživatel
PetrT
20.12.2008, 17:31.11

stejne? Vzdyt komprese a kodek muze byt u S a T zcela odlisna...

navic tuner na to ma tezko vliv, tuner jen chyta jednicky a nuly a pokud ma dobry signal, tak je skoro jedno, co je to za tuner, to hlavni, dekompresovani a prevod na obrazek, se odviji v procesoru
uživatel
gorro
20.12.2008, 17:34.08

takze stejne by to bylo (v T a S) pri pouziti stejneho koderu a kodeku a stejne bitrate, to bychom meli "signal"

pokud by vyse uvedene bylo opravdu stejne, a presto by byly rozdily na zobrazovaci jednotce (LCDTV), pak by se jednalo o kvalitu dekoderu, pripadne u DVBS i o kvalitu prenosove cesty po HDMI kabelu...

prubezny bitrate ale asi umi zmerit jenom technisat (a to jeste nevim jestli i u HD), nebo jeste nejaky prijimac?

u dreamu jsem videl jen jednorazove zmereni, chvilku neco pocita a pak vyplivne bitrate - nepouzitelny merak
uživatel
gorro
20.12.2008, 19:50.40

To, co napsal Petr neznamená vůbec nic. Okem lze poznat leda opravdu výrazné rozdíly (a neškoleným okem, které neví, nač se u kompresí má dívat, možná ani to ne.) Dojmologie nikam nevede.

Zjistit by to šlo porovnáním zaznamenaných dat. Jestli budou mít aspoň stejné toky, a to nejen průměrné, ale i okamžité, atd. atd.
Opravdu stejné znamená v mojí češtině bitově stejné.
uživatel
Antonín
20.12.2008, 20:54.55

Antonín: Co píšeš je určitě pravda. Jak mohu poznat, že streamy jsou bitově stejné? Bylo by nutné je analyzovat a vzájemně porovnat. Na takovou analýzu nemám zařízení a proto jsem zde uvedl pouze subjektivní hodnocení. Zatímco vysílání v MPEG2 je poznat na první pohled i z deseti metrů (v neprospěch DVB-T proti DVB-S u ČT), u HD N@vy je rozdíl mezi DVB-S a DVB-T minimální. ČT1 MPEG4 v muxu 4 je kvalitnější, než ČT1 v CSlinku v MPEG2. Samozřejmě se u ČT o HD vysílání nejedná.
uživatel
PetrT
21.12.2008, 11:09.10

RE:

Všechny stanice v DVB-T mám kvalitnější oproti DVB-S a to asi proto, že Sony X-ková řada má funkci DRC, která umí přepočítat vysílání v DVB-T na vyšší rozlišení.
uživatel
Jenulka