| 03.04.2009, 17:21.13 | |
Ladění MultibeamuProsím o radu, která by mi urychlila detailní ladění této paraboly...Mířím na střed 13E s tím, že krajní další pozice budou 23,5E; 19,2E a 1W... Podle předpokladu bude parabola nakloněna LNB na 1W nejvýše, mám pravdu? Mám počítat, že budu některé konvertory natáčet ve svém držáku? Nebo 1) budou kolmo k ližině multifokusu? 2) budou svisle k zemi? Budu některé konvertory posouvat blíž/dál od paraboly? Bude např. 1W nejvýš a nejdál? Děkuji za rychlou pomoc, už na tom dělám R^ |
![]() fahrus |
| 03.04.2009, 17:49.28 | |
RE: Ladění Multibeamustřed je pro tvůj rozsah nejlepší zvolit 9E, ale i na hotbird to půjde, tady to sepsal Saxon i s fotkamahttps://www.parabola.cz/clanky/3420/instalace-paraboly-multibeam/ |
![]() poky1 |
| 03.04.2009, 17:50.21 | |
RE: Ladění Multibeamujo moc nevěř těm ryskám od výrobce :8) |
![]() poky1 |
| 03.04.2009, 18:06.15 | |
RE: Ladění Multibeamuz té "recenze" vycházím ... ale to na co se ptám se v ní neříká... |
![]() fahrus |
| 03.04.2009, 18:09.11 | |
RE: Ladění Multibeamutak to nevím co čteš:Pozice 1W a 8W mají nižší elevační úhel než ostatní přijímané družice, proto počítejme s tím, že direktor bude celý nepatrně natočený /LNB pro 8W bude opticky nejvýše/a na zbytek jsem Ti odpověděl nahoře |
![]() poky1 |
| 03.04.2009, 18:17.00 | |
RE: Ladění Multibeamuano, ten natočený direktor (o cca 8 stupnu) jak se rika v clanku, me privedl na tu myslenku, zda mam pocitat i s tim, ze bych tocil i LNB konvertorem v kruhovem drzaku a zda s LNB soupat i dopredu dozadu...je mi jasne, ze presne v tom vezi ono "jemne" ladeni, ale chtel jsem alespon predpoklad, kde se mam pohybovat - tedy, ze napr. ze konvertor, ktery je na 1W nejvys, bude napr. od paraboly "nejvzdalenejsi" a natocene v drzaku kolmo k zemi... Mozna se vyjadruju kostrbate, ale snad me pochopite... |
![]() fahrus |
| 03.04.2009, 18:27.32 | |
RE: Ladění Multibeamunejvzdálenější být může a nemusí, tomu zase takovou důležitost nedávej, každý druh konvertoru je na tom trošku jinak(když budeš pozorovat ty % v STB naženeš posouváním +-5% něčeho), asi nemáš žádnej měřák tak postupu takhle, nalaď Hotbird, dej LNB na Astru3 a Thor (nebo Intelsat) a natoč celej předek aby 1W bylo nejvýše, pak až získáš nějakou stabilní signál pak si už vyhraješ, nejlepší je ladit to bez relátek takzvaně napřímo, (koax od LNB k STB bez přerušení)sorry za možné překlepy, mám zafáčovanej prstíček :))) |
![]() poky1 |
| 05.04.2009, 00:30.17 | |
RE: Ladění Multibeamučelisti držáku paraboly, které se zakousávaly do konzoly byly při ladění asi největší problém ... navíc konzole je relativně vetchá a pod váhou Multibeamu se předkláněla asi o 3-5 stupnůresumé je, že signál je fakt dobrý a nejtěžší bylo naladit 13 E Hotbird - zbytek podle rysek okamžitě naskočil a doladění optima byla otázka minut R^ |
![]() fahrus |