| 17.07.2007, 21:00.23 | |
Scart - úpravaTohle je pokračováni na včerejší přízpěvek, GI divný obraz.Chi zkusit tři možnosti snížení síly video signálu. Poraďte prosím, jak to udělat? Je to vůbec možné? Jaké tam dát odpory. Jestli u některé možnosti není možné snížit kompletní videosignál, tak poraďtě jak snížit jas. 1. Ve scartu s RGB 2. Ve scartu s vyplým RGB 3. V cinch. Děkuji Vám za ochotu. |
![]() aaaTonda |
| 17.07.2007, 21:05.01 | |
RE: Scart - úpravaja som si kupil Scart Wireless, ale ten obraz bol na s§it. Behali tam este stale take pruhy po obraze. Prepojil som to klasicky a OK. O nicom ten Wireless... |
![]() Marian21 |
| 17.07.2007, 21:13.03 | |
RE: Scart - úpravaDěkuji za reakci,ale to není můj problém. Přeposlech ne nebo jak se tomu říká. Ten satelit má moc silný videosignál i přes rf. Nejlepší by bylo to upravit přímo v satelitu, ještě než to jde do scartu i RF. Ale nejdřív to chci vyzkoušet takhle. Já potřebuju konkrétní odpověď na mou otázku úpravu videosignálu. |
![]() aaaTonda |
| 17.07.2007, 22:06.59 | |
RE: Scart - úpravaMUj nazor je ze by jsi ho mel reklamovat. Vsechno ostatni jsou jen ochcavky. Na zeslabeni signalu by jsi mel pouzit T-clanek, aby byla zachovana spravna impedance. Pred tim by se mel oscilem zmerit vystupni signal teda jeho uroven pri nejakem normalizovanem signalu, napr. bar.pruhy. |
![]() J a |
| 17.07.2007, 22:31.46 | |
RE: Scart - úpravaUž není v záruce. Dělá to od začátku připojení k TV, u které se to projevuje. Před tím jsem nevěděl, že problém existuje.Jde to opravit v servisním módu, změnšit úroveň signálu obrazu? Kdybych věděl kódy, bylo by to nejjednodušší. Nebo, jde teda omezit odporem nebo ne? Jestli je ve scratu zvlášť na pinu videosignál nebo jas, tak to pude, ne? |
![]() aaaTonda |
| 17.07.2007, 22:59.26 | |
RE: Scart - úpravaVstupy aj výstupy sú robené podla medzinárodných noriem. Treba zistiť, ktorý z prepojených strojov nevyhovuje norme. |
![]() farbiar |
| 18.07.2007, 07:54.39 | |
aaaTonda:Tady nic nevymyslíš - čapni oba přístroje pod křídlo a šup s tím do nejbližšího servisu, kde zjistí závadu. |
![]() technikTKR |
| 18.07.2007, 12:51.25 | |
aaaTonda:Já osobně bych vzal sat pod křídlo a šel ke kamarádovi, který má značkovou televizi (Panasonic, Sony, JVC, Philips nebo Thomson či Samsung) a zde bych vyzkoušel svůj satelit. S největší pravděpodobností to nebude dělat scart ani satelit, ale právě neznačková televize. :(( |
![]() 29041979 |
| 18.07.2007, 21:51.11 | |
RE: Scart - úpravaMyslel jsem si to taky, že ta televize nedokáže zpracovat korektně videosignál.Teď jsem zjistil, že když odpojím VCR scartem od satelitu, tak ten problém je pryč (když je vyplé RGB na sat). Ikdyž nechám připojený u satelitu u zdířky VCR scart kabel a odpojím ho až od scart zdířky u VCR. Zkoušel jsem více scartů i jednosměrný. Kabelem to není. Na jiných zařízeních funguje dobře. Nedá se ještě něco ve scartu odpojit, aby to vyřešilo můj problém? Aby nevadilo, že je připojený scart kabel Mezi satelitem a VCR? Tento satelit nedokáže ovládat korektně svoje scarty. Nepustí signál z VCR (VCR PLAY) do TV a hádá se to. Už jsem to dříve řešil (Enik mně pomáhal). Připojil jsem zvlášť VCR scartem do zdířky AV2 na TV a zapl jsem na VCR, jakože zdířka AV2 u VCR je Dekodér (aby nepustil signál do satelitu). Setkali jste se někdo s tím? Nedá se ještě něco ve scartu odpojit, aby to vyřešilo problém? Dodatek: Mám tři kabeli scart zapojené takto: 1. na TV zdířka AV1 - na Sat zdířka TV 2. na SAT zdířka VCR - na VCR zdířka AV2 (Decoder) 3. na VCR zdířka AV1 - na TV zdířka AV3 Přítomnost/nepřítomnost 3. kabelu scart vliv na problém nemá. To už jsem zkoušel. |
![]() aaaTonda |
| 19.07.2007, 08:06.46 | |
jinakpoužij bezdrátový přenos ( např-AVS )a máš signál OK a navíc můžeš koukat a ovládat sat.po celém domě nebo venku u grilování |
![]() amc |
| 19.07.2007, 08:44.25 | |
aaaTonda:Jak to máš zapojeno, tak tímhle stylem by to mohlo rušit a vznikat tam různé zemnící smyčky. Vyzkoušel bych zapojení takto, satelit z něho scart do videa a z videa scart do televize. Video pokud nepoběží bude fungovat jen jako průchozí článek a pokud budeš chtít nahrávat ze satelitu, tak pouze aktivuješ příslušný scart a je taky vystaráno.Ještě jednou zapojení: Satelit - scart - video - scart - TV. |
![]() 29041979 |