Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.05.2009, 21:44.37

Dovolená v Benátkách.

Benátky mají do kolem 17000 stálých obyvatel. Při pohledu na střechy budov mi připadalo, jako kdyby každý z nich vlastnil několik vlastních logaritmicko-periodických antén pro třetí až páté pásmo. Všeobecné poznatky z předchozí návštěvy Říma se potvrdily: Italové prakticky neznají společné antény. Na jedné budově tak mnohdy nalezneme několik snad deseti metrových stožárů na jejichž nejvyšším bodě je uchycena jediná LP 345. Jako kdyby Italové ani neznali odbočovací, či rozbočovací členy, zesilovače... Ihned jsem pochopil, že pozemní signál přichází z jediného směru. Pokud se už místní rozhodnou oddělit příjem třetího pásma od UHF, děje se tak za pomoci laděných čtyř až sedmi prvkových antén pro VHF 3, UHF obstarává povětšinou krátká ,,Colorka,,. Na několika málo místech dále od Benátek směrem do vnitrozemí jsem také zahlédl pro mě nezvyklou šesti prvkovou anténu pravděpodobně pro třetí pásmo, jednalo se o 6 dipólů nakrátko, z toho v pořadí 4. byl cca o třetinu menší (foto 104 první anténa od spodu).. Za celou dobu jsem nezahlédl jedinou LP 45, jen velmi málo ,,sít,, , či jiných UHF antén.
Satelitní paraboly jsou v Benátkách k vidění jen výjimečně. Drtivá většina z nich má čtvercovou, diagonálně orientovanou odrazovou plochu tmavě červené barvy. Sladit jí ale s barvou střechy stejně není většinou možné, neb Italové mají střechy povětšinou vesele strakaté. Směrem od Benátek hustota parabolických antén roste, k vidění jsou klasická vajíčka různých barev. Nejčastější značkou je Triax. Dále bych rád uvedl, že Benátčané nepoužívají multifokus. Podařilo se mi vyfotit jen jeden u letiště Treviso, ale zato naprosto drastický na 60cm parabole a zborceném stožáru...
V uličkách Benátek jsem měl tu čest potkat dva anténáře, dohromady nesli dvě montážní brašny a jeden opravdu řádně teleskopický stožár. Šli pěšky, vyšlapávali nespočítatelné můstky benátských uliček.
V Benátkách jsem objevil dva krámky s tv/sat. technikou, jeden z nich měl ve výloze dva různé HD boxy...
Foto jsem dost kacířsky prováděl jen pomocí mobilního telefonu bez optického zoomu, proto jsem se rozhod fotky v plné nekvalitě uploadnout na:
http://uloz.to/1845591/benatky.rar
http://uloz.to/1845628/benatky2.rar
Z nového působiště, stále blízko Č.B. zdraví
mirasat.
uživatel
mirasat
27.05.2009, 21:52.25

mira

Je smutne, za ac bydlim vzdalen cca 1,5km vzdusnou carou, musim si prohlizet fotky na webu.Zitra budes podroben tvrdou kritikou!Sedim na Kleti a koukam na fotbal.Zdar ;)
uživatel
Saxon
27.05.2009, 21:54.01

RE: Dovolená v Benátkách.

Sorry, času málo. Dej si pivo na mě. R^
uživatel
mirasat
27.05.2009, 22:01.00

Uz mi ho Venca nese. ;)
uživatel
Saxon
27.05.2009, 23:01.18

Já tam byl Saxone včera a Vašek to pivko má fakt výborný R^
uživatel
miks
27.05.2009, 23:32.55

Na sídliskách v Ríme je spoločná anténa bežná, ba dokonca som videl v jednom z rímských panelákov aj spoločný satelitný rozvod z 13E, stačilo pripojiť len prijímač. V historických častiach mesta Ríma je to fakt hnus, každá domácnosť má vlastnú anténu a koaxiálom cez celú fasádu do bytu cez okno. Keď som sa pýtal jedného rímana, či by nebola lepšia spoločná anténa, tak mi povedal, že pri rekonštrukcii domu ju budú robiť. Musíme brať aj do úvahy, že niektoré domy neboli rekonštruované aj 60 rokov a je v nich elektr. rozvod z 50´rokov minulého storočia.
Čo sa týka parabol, tak začínajú byť zbytočné, lebo DVB-T v Talaisnku je na vysokej úrovni, nie ako u nás. Napočítal som 17 (sedemnásť) celoplošných DVB-T staníc + asi 6 platených, kde a vysiela futbali Serie A a B, najnovšie filmy a podobne. Zase výhoda SKY ITALIA je, že majú už veľa kanálov v HD.
uživatel
Crescenzio