![]() |
|
HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPKU?Rád bych si zakoupil HD satelitní receiver. Mé požadavky:Minimálně dva CI sloty a nejlépe i vestavěný CryptoWorks (SkyLink + CSLink) + MTV Unlimited. Spolehlivý. Mé představy asi částečně splňuje Topfield TF 7700 HSCI, až na ten vestavěný CryptoWorks. Můžete doporučit další? Díky |
Pavlos PM
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 296 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...https://www.parabola.cz/clanky/3462/dreambox-dm-8000-hd-pvr-4-tunerovy-hdtv-pvr-prijimac-1/ |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...HD přijímač s vestavěnou oficiální cryptoworks čtečkou neexistuje. jenom uni čtečkyVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
vortimondZda-li je čtečka UNI nebo CryptoWorks není podstatné. V tom bych problem nemel, potrebuji aby receiver umel CS LINK + SKYLINK a třetí kartu MTV UNLIMITED. |
Pavlos PM
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 296 |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...MASCOM MC2300CR HDCI-PVR |
DANIMI
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...jestli chceš to nejlepší tak jedine IPBox 9000 nebo Dreambox 8000, ostatní jsou hodně dalekoDreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...Jednoznačně HD BOX .Recenze zde na parabole https://www.parabola.cz/clanky/3632/hd-box-fs-9200-pvr-linuxovy-twin-pvr-hd-set-top-box/ To zase VF bude mít radost.Už vidím ten jeho zkamenělí výraz ve tváři. :laughing: Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...HD krabica je este a dlho este bude surový stroj, takze ten by som mu urcite nedoporucoval |
marek66
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 480 |
![]() |
|
To marek66Kdybychom se řídili Tvými radami, tak ještě žijem na stromech,máme pařezové gramofony a posloucháme s údivem při bouřce první HiFi elektronický zvuk. Jestli nevidíš, jakým směrem jde vývoj a setrváváš na muzejních názorech, je to jen a jen Tvoje věc. To Pavlos PM S ohledem ne Tvé požadavky a rozumnost ceny Ti mohu doporučit AB IPBox 9000 HD PVR. Máš tam dvě UNI čtečky, možnost použít ještě dva CI sloty a třeba dát další karty na USB Phoenix. Jde v tom emu, i když tam necháš jen jeden tuner, můžeš dva kanály z jednoho transpondéru nahrávat a na třetí se dívat. Dreambox 8000 je velmi předražený... |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE:řeším stejný problém, jaký HD aby měl dva dvb-s2 tunery, dva CI sloty a spolehlivě na něm fungovalo to, že se můžu dívat na jeden program a druhý nahrávat případně se dívat na třetí. (mám gitalu i skylink kartu) Líbí se mi Topfield 7710 ale zas jak s tím přepínáním při nahrávání na jiný program? Je ok? Případně co homecast hs 8100 cipvr? Hlavně bych chtěl aby měl hdd v sobě. |
peta25
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
re:...ještě doplňuji uvítal bych i přehrávání divx souborů z flash-ky snad nejsem moc náročný. |
peta25
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...To ti přehraje jakýkoliv linuxový box, po patřičné kompilaci. Jediný co jsem ještě nerozchodil na Linech je BD, dlouho jsem si stím už nehrál, možná, že už je nějaký způsob jak rozject BD na Linech. V tom případě po připojení BD comba do DM8000, nemá momentálně konkureci. |
netace
![]() |
|
to peta25AB IPBox 9000 HD by Tě mohl uspokojit.Druhý tuner umožní při připojení na TWIN LNB nahrávání nejen z jednoho transpondéru, ale z vybraného satelitu - to v případě použití motoru. Když použiješ dva systémy multifeedu se dvěma přepínači, můžeš nahrávat z různých satelitů na co máš LNB TWINy v parabole. Div-x umí z hdd a z USB software ver. 9207. Harddisk uvnitř je bezproblémový. Je potřeba ale respektovat typy hdd SATA, se kterými IPbox spolupracuje - jejich seznam je na abipbox.com. Softwarovou podporu a návody najdeš také na satupdate.sk. Upozorňuji Tě ale, že pokud nemáš praktickou zkušenost s linuxovými přijímači, instalaci a konfiguraci systému do přijímače neuděláš asi na první pokus. Lépe je nechat si tu první instalaci udělat odborně, včetně settingu. Jediné, na čem bys měl trvat, když budeš chtít provozovat Divx, je instalace firmwaru ver. 9207. Podívej se na to, počti si a třeba vyber. Já to mohu jen doporučit. |
bob.r
![]() |
|
re: to peta25Díky za radu, s linux přijímači nemám vůbec žádnou zkušenost:-( koukám ale že ten AP IPBox 9000 i s diskem cena tak 16tis..:-(( a jaký máte názor ten ten topfield 7710? Raději bych něco jednoduššího, zas tak velký sat. fanda a uživatel nejsem. EMU rozhodně nevyužiji. |
peta25
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...Psal jsi, že nechceš žádnou šlupku a pak by jsi chtěl šlupku za 5500kč?! :lookaround: |
netace
![]() |
|
@ peta25K Topfieldu 7710 se nemohu jakkoliv vyjadřovat. Nemám s ním osobní zkušenosti.Ještě k tom AB 9000. Nemusíš hned mít dva tunery = -2300.-Kč ani harddisk cca - 1700.-Kč. To se dá doplnit i dodatečně. Když je přijímač nainstalovaný, uživatelskou obsluhu na sledování TV a jednoduché nahrávání zvládají i osmdesátiletí důchodci. |
bob.r
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...momentálne najlepší hdbox je dm8000 a ostatne mašiny sa ju len snažia napodobiť a do dnešnej dobi nemajú dotiahnutý softPrajem Vám krásny a ničím nerušený deň!
|
furko33
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 57 |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...mam doma topfield 7710 a vantage 8000hd-topfield se mu v žadnem připadě nevyrovna,množstvi funkci,kvalita atd... |
mlasak
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 72 |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...Ano DM 8000 je asi nejlepsi stroj,ale je predrazeny a vyzaduje zkusenosti.Docela neni spatny stroj VANTAGE 8000 HD S,nechat tam servisakem nebo prodejcem dodelat HDD.Jede celkem v pohode,nejake avicka prehraje,nicmene neni primarne urceno pro tuto aplikaci.Ctecky s neofiko firmvarem jedou koser,ma to EMU (pro asi doznivajici moznosti prijmu nekterych platforem - vzdycky se to hodi!).Urcite ma jako kazdy stroj (snad krome DM 8000) i svoje mouchy,nepouzivam ruzne Time Shity nebo shifty,strih v pristroji,neoptimalni ethernet...Dle vkusu kazdeho soudruha. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...Osobně se mi líbí rada nicka bob.r jen s tím, že AB IP Box 9000 se prý přehřívá, četl jsem v nějaké recensi, možná to bylo i zde na serveru parabola.cz a osobně si myslím, že použití dvou tunerů u mne osobně, nebude nikdy zvláště vysoké, takže bych šel spíše na AB IP Box 900 nebo AB IP Box 910. |
JoséBrtník
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...Já sem hodím odkaz na ten článek zde na serveru parabola.cz protože mi přijde velmi zajímavý a poučný je tam i srovnání s DM800, což přichází do úvahy. DM 8000 se zabývat nehodlám, to je předražený, jak už zde padlo. Takže ten odkaz: https://www.parabola.cz/clanky/3136/ab-ipbox-9000-hd-linuxovy-pvr-hd-prijimac/ |
JoséBrtník
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
@ JoséBrtníkZdravím Tě !Tomu, že se AB 9000 přehřívá, nevěř. Má zabudovaný ventilátor, který se dá i vypnout. Já přijímač provozuji dokonce s vypnutým ventilátorem. Uvnitř mám zabudovaný 2,5" 250 GB hdd, který má z hlediska zdroje zanedbatelnou spotřebu. S hdd 3,5" bych asi ten ventilátor zapnul... Ještě se mi nestalo, že by se přijímač přehřál aje v provozu stále. Problémy byly a jsou s DM800. Ten se bez přídavných chladičů a ventilátoru nedá provozovat. Kondenzátory na tuneru hřály tak, že se na nich nedal udržet prst, na povrchu procesoru bez chladiče jsem naměřil 68°C. Proto mám dodělané chladiče, přidaný malý ventilátor a mám uvnitř i 250 GB hdd. Teplota se nyní trvale udrží na 36 až 39°C. Chodí to, ale SD programy to dost degraduje. HD jdou OK. Jinak je to krásná malinká linuxová hračka. Ale systém DoDo = Dodělej Doma. Ta AB 910 je dobrá a chodí pěkně, ale má jen jednu čtečku a umožňuje jen jeden tuner. Zde bylo zadání 2 čtečky, dva tunery... |
bob.r
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...Už jsem to tu, myslím, psal, že až dosud jsem vždy každému doporučoval Vantage HD 8000S, ale :V poslední době také Topfield TF 7710 HDPVR 750 GB se správným harddiskem Seagate DB 35.3 - ST 3750840SCE hodně boduje (řekl bych, že "dospěl"), jeho poslední firmware je již docela spolehlivé a až na nějaké chybky v EPG, které jsou spíše způsobeny odlišnostmi v českém vysílání EPG a dají se "zkousnout", funguje celý přijímač velice dobře a mohu jej také každému doporučit. (Spolupracuje i s CI modulem Diablo...). Jeho PVR funkce (= nahrávání a přehrávání) jsou docela bezva a pohyb v Menu a jeho přehlednost je dokonce lepší, než u Vantage. Jediný jeho nedostatek oproti Vantage je zatím v tom, že pomocí karty dokáže odkódovat vždy jen jeden program. V posledních dnech se ale již testuje nové firmware, které tento problémek nápaditě řeší "oklikou" tak, že programy, které jsou na harddisku uloženy zakódovaně, dokáže automaticky sám pomocí speciální funkce překopírovat ve volných hodinách, které mu předem určíme... Něco o tom píše Tomík na cssf.cz v sekci Topfield... Takže potom to bude teprve O.K. přijímač. Pro ty, kdo si troufnou a nebojí se linuxových strojů, a pro "kutily" je jistě zajímavé, že do TF 7710 HDPVR a i některých jiných TF lze nahrát linuxové firmware ENIGMA 2, které z tohoto přijímače udělá úplně jiný stroj, s možnostmi, o kterých moc nevím, a asi vědět nebudu, dokud to nevyzkouším... (k tomu jsem zatím nenašel odvahu - hlavně proto, že jsem v poslední době s funkčností mého TF plně spokojený a nemám tudíž žádný důvod k nějakým změnám - ale, jak se říká, NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY...). Z těch nových možností vím jen to, že dokáže nahrávat najednou i tři programy. I o tom se dočtete na cssf v sekci Topfield a Enigma 2... 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
@boborPrecitaj si este raz co som napisal, potom este raz, a ked ti to ani potom nezapali, tak HD krabica som myslel HD BOX a nie vseobecne HD prijimace.A mojimi radami sa nemusis riadit, kludne si pozeraj divx na 82cm LCD s umelymi reprakami 5.1 od garazovej firmy Genius |
marek66
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 480 |
![]() |
|
re: Děda PetrDěkuji za názor, něco takového jsem chtěl "slyšet" Jen ještě co říkate na TF7710 s 250gb diskem? Nerad bych koupil ten kde je špatný typ disku. Snad v omku budou mít správný. |
peta25
![]() |
|
RE: HD RECEIVER - JAKÝ ZVOLIT A NEKOUPIT ŠLUPK...Pro peta25 :Já mám ten 750 GB. O těch, co mají 250 GB píše Tomík na cssf tohle : "Všechny 250GB přijímače jsou dovezeny se zabudovaným HDD přímo od výrobce, ale již nikoliv Seagate, ale Western Digital." Takže by měly být rovněž O.K. 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |