Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

HDTV...

lidi jaký je na orbitě nejkvalitnější kanál v HD (myslím FTA nebo v emu? Koupil jsem si Full HD TV a docela jsem zklamaný kvalitou HD kanálů. Asi nejkvalitnější jsem našel upoutávky na ZDF HD, Das Erste HD atd. Co sledujete vy?
Taky jsem docela zklamaný Novou a ČT. Na to že to tak propagovali tak nic moc. a je zvláštní že mi u těchto dvou HD kanálů receiver nesignalizuje že se jedná o HD vysílání...V jaký kvaliě to vůbec vysílá? 576i?

Technisat DIGIT ISIO STC 4K Ultra HD, Humax Icord HD, Gibertini 135x125cm

Dan_zx12r
Registrace: 8/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HDTV...

Rychle ji vrať a kup si HD.

CES
Registrace: 4/2007

a muzu vedet jakou TV si si to koupil?

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Vitaj v HD realite

marek66
Registrace: 6/2006

koupil sem LED TV od Samsungu a jak říkám nejlepší obraz sem zatím našel na německých promo kanálech... no původně sem čekal kvalitu podobnou Blue Ray...

Dan_zx12r

v public emu žádný HD programy nejsou, jedině bys musel jít do nějakejch komerčních karet. jestli se ti nechce (mně taky ne) tak si zaplať na měsíc HD plus od skylinku a uvidíš, jestli tě to zaujme. mě to zaujímá docela. obrazově to není špatný, i když mohlo by být lepší. na naše poměry je to ale ok. a stejně tak programově.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Plazmu Panasa HD. R^ Full TV jsou na "ULTRA DEFINITION".

CES
Registrace: 4/2007

Vidím to na propojení scartem :laughing:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

No jo LED LCD, nerozumiem ako nemozes byt spokojny, vsetci su tu s tou technologiou nadseny a nedaju na nu dopustit
Ja jedine plazmu, a min 50"

marek66
Registrace: 6/2006

neříkám že to je hrůza, ale jak čekal sem to o něco lepší. a to mám tu nejvyšší 8 řadu, ale obraz z blue ray je fakt super!!!

Dan_zx12r

od těch zahraničních FTA HD se čekalo víc (a taky se čekalo, že jich celkově bude víc) ale těžce zasáhla mezinárodní krize. časem se to jistě zlepší. ARD+ZDF budou dobrý, ale trvale začnou vysílat až od února příštího roku. stejně tak 1Festival. Arte HD je ok a určitě stojí za to sledovat program, často se tam něco vyskytne. stejně tak občasně vysílající ITV HD na 28E. skvělá je BBC HD, protože vysílá čistě nativní program. ale na tu je potřeba velká parabola. a jelikož je to veřejnoprávní televize, tak rozhodně nelze čekat, že tam budou dávat např. nějaký hollywoodský megahity. je to tradiční anglická zábava - většinou britský seriály, dokumenty a studiový pořady.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

ANIXE HD nic moc, ta se neustále patlá v reprízách už stokrát opakovanejch filmů a nekvalitních seriálů - celkově je vidět, že nemá finance na nákup něčeho fakt pěknýho. nová rakouská Servus HD vysílá kvalitní dokumenty a koncerty, ale obrazově nic moc a většinou to ani není HD. jejich vlastní tvorba je ale špičková HD kvalita, ale zase to není moc atraktivní

vortimond

a v čem prosím tě vysílá nova a čt? mě receiver ani nepozná že jde o HD. u ostatních programů se mi to ukáže automaticky a taky se mi tam ukáže že je to třeba 1080i. U našich se mi neukáže ani to. takže to asi to pravý HD nebude co?

Dan_zx12r

nejspíš ti to ukazuje přijímač špatně (možná kvůli tomu kódování) ale na obraz to nemá vliv. když něco v HD vysílají (což je málokdy, krom debiIních nováckejch zpráv) tak je obraz naprosto v pohodě a s SD si to nesplete nikdo

vortimond

prostě ten placenej skylink HDplus balíček je absolutní nutnost. nova HD absolutně nemůže nikomu stačit, krom skalních příznivců týhle stanice

vortimond

Dane, píšeš cituji :
"Taky jsem docela zklamaný Novou a ČT. Na to že to tak propagovali tak nic moc. a je zvláštní že mi u těchto dvou HD kanálů receiver nesignalizuje že se jedná o HD vysílání...V jaký kvaliě to vůbec vysílá? 576i?"

Programy Nova a ČT skutečně nejsou vysílány v HD, ale jen v SD.
V HD jsou však vysílány NOVA HD a ČT HD (jsou na jiné frekvenci !). A také další HD kanály z HD balíku Skylinku atd... Seznam všech HD kanálů najdeš zde na Parabole, nebo na Kingoffsat.

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr

Tady je ten seznam HD kanálů :
https://www.parabola.cz/prehledy/hdtv/

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr

jako tv jedině plazma,nechápu proč ty zobrazovače,které byly vyvinuty jako monitory k PC kupujete,je to chlupatej hnůj,který potřebuje super signál,jinak se na to nedá koukat ani v kuchyni,ale je to podle vkusu každého soudruha,tak si ty hnoje užívejte a nechte si poradit od prodavače,co byl před týdnem na pracáku a moooc tomu rozumí

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Dan_zx12r

Urob tak,ako píše CES a Pierrepetr a budeš spokojný.

Milan C
Registrace: 4/2006

Na názory těch hlasitých majitelů plazem nemá cenu ani reagovat... Soudný divák jistě pozná, která technologie je kvalitnější a schopná dalšího vývoje... U špičkových modelů to plazma rozhodně není...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT

no já jsem se samozřejmě zajímal jiné typy televizí a abych byl upřímný tak techlogoie LED měla asi nejlepší obraz. jinak si myslím že je hlavně důležitý jak kvalitní signál do televize přichází, což v případě již zmiňované Novy HD a ČT HD není nic moc. a nevím jestli mám špatný zrak, ale jestli někdo říká že má Nova HD kvalitní obraz tak potom nevím jak kvalitní obraz mají ty německý promo kanály...u ktarých mám pocit že sem součástí toho pořadu, takový pocit z Novy ani ČT určitě nemám.

PS: samozřejmě že na CRT televizi má pěknej obraz i nekvalitní Digi TV

Dan_zx12r

@PetrT

Sorry,ale to je len tvoj názor. Hlas odborníkov je chválabohu iný...na dnešný typ satvysielania,a to potrvá ešte hodne-hodne dlho,plazma. S prihliadnutím na cenu a obrazovú kvalitu.Sebelepšie LCD,a videl som ich dosť s pripojením scart resp.HDMI, nevykúzli lepší obraz zo satvysielanie či SD,či HD ako plazma...

Milan C

@PetrT

Ešte len pre doplnenie. Dnes som zapájal LCD Pioneer KRT - 46 V Full HD v cene 1 700 € - Ferguson HF 8900 HD,karta SkyLink a s pripojením HDMI.Keď to preženiem, obraz na SD programoch oproti plazme Panasonic veľká mazanica....

Milan C

Len tá biela farba súdruhom z hen tej onej Plzně chýba.A pěti metrů jsou ty SD mazanice stejný na obou technologiiích.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

LCD do 80 cm.Plazma do 106 cm.UPC+DIGI už je koukatelný obraz.Synci,co to máte za šunty TV. :razz:

zzaner
Registrace: 9/2006

@zzaner

S tou plazmou súhlas.

Milan C
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra