Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

BBC HD 28,2

mam motor a parabolu 110cm zkoušim naladit 10,847 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S a nedaři se je to možny naladit Brno. nebo nemam spravně seřizenej motor?

drtikol
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: BBC HD 28,2

s touhle parabolou to naladíš, ale tak možná v Karlových Varech. v Brně by to nešlo snad ani na dva metry průměr paraboly.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

http://www.lyngsat-maps.com/maps/astra2d.html

marek66
Registrace: 6/2006

@drtikol

Máš malou anténu, která nestačí ani na občasný příjem.
V Brně to hrubě odhadnu na 160cm pro občasný příjem a od 220cm pro celodenní příjem.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

Možná ve Varech.......
https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/28e2/
https://www.parabola.cz/satelit/astra-2d/ :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

tak motor je okejiček ale parabolu jinou nebudu kupovat vše dle představ dik Rv

drtikol

nebo spíš určitě, než možná. někdo to tady i psal, že tam "na západě" to chodí velice dobře. taky hlavně tenhle transpondér patří mezi úplně ty nejsilnější.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

jo jo to sem tu četl že na zapadě jo ale tady ne-eee a to nepotěši nojo na zapadě je blaze :)))

drtikol

stejně tam nic nedávají, všechno je to anglicky. ale dlouho blaze navíc ani nebude. už je objednaná náhrada za starou dobrou astru 2D a je extrémně pravděpodobný, že to budou dál omezovat, takže letní olympiáda přímo z místa v HD bude sledovatelná možná třeba na třímetrový monstrum i tady ve středních čechách.

vortimond

Ale i na východě je blaze, zejména v postranním laloku (nebo alespoň na jeho okraji) vertikální polarizace Astry 2D. R^

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

To je neblahá informace - zlatá Astra 2D - místo toho aby přesunuli BBC HD na dobře sledovatelný sat, vymyslí náhradu, pro nás nepřekonatelnou. Taky jsem myslel na OH.

knawi
Registrace: 3/2007

drtikol

Na stabilni prijem v Brne i na 220 cm zapomen, je to vertikal (par hodin max. denne), mnohem lepsi situace je v horizontalu ...

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

příspěvek z fóra digitalspy.co.uk
"Ptal jsem se někoho v SES Astra ohledně těch nových satelitů pro 28.2E, protože s nimi jednám ohledně satelitního internetu astra2connect a oni mi řekli, že zákazníci Astry (tj. bbc, itv a další) by uvítali ostřejší spot beam a řekl mi, že byly objednány nové satelity a budou v tomhle směru mnohem lepší než Astra 2d a signál bude velmi těžko přijímatelný mimo Británii a parabola značných rozměrů bude potřeba i pro příjem v sídle Astry v Betzdorfu..."

vortimond

pro D2mac

Signál z Astry 2D přijímám následovně:vertikální polarizace zhruba 12dB MER, co je více než u Romana Davida.HOrizontální polarizace se pohybuje mezi 9dB až 10dB.Příjem jsem zkoušel i v Blansku na 2,4 a mooc signálových rezerv tam nebylo. Situace se mění každých 30km.Je zapotřebí vzít anténu,změřit a vyvodit závěry.

kolop
Registrace: 1/2006

Ja pevne dúfam, že v čase, keď budú nové 2-ky pripravené na "expedíciu" už bude Únia poznať niečo ako "paneuropean broadcasting rights". Od dnes tam vraj všetko ide už rýchlejšie (inak pozdravujem do CZ pp Klausa :-) ) tak snáď Neelie Kroes, ktorej by to mohlo patriť, keďže má tzv. Digital Agenda, niečo veľmi rozumné pripraví.
A SES sa svojimi úžasnými spot beams bude môcť chváliť akurát tak na papieri - aké že to úžasné vtáky majú...

anonym2
Registrace: 1/2006

na celoevropský vysílací práva moc nevěřím. ale za ty dva roky se dá našetřit pěknejch pár tisíc. a s tím už se pak dá vymyslet cokoliv. buď nějakou monstrózní parabolu (myslím, že se to vyplatí, budou tam další FTA HD programy) a nebo předplatit přes někoho Sky

vortimond

I v satelitním hobby je potřeba o něco stát a snažit se když jsou změny, a ty jsou pořád. Ovšem, co se mně týká, musím být v plánech realista. No co, zatím to ještě jde. :))

knawi

já už jsem si některý ty FTA programy oblíbil, že bez nich by to prostě nebylo to pravý. nějaký UFO s průměrem 250-300 by se mi sem klidně vešlo, pochopitelně bych si musel na toho někoho pozvat potom, to už by nebyla takováhle hračka, která se dá přidělat na cokoliv a je to v pohodě

vortimond

@vortimond: mít dost místa je zásadní, potom se dá dělat leccos. A mám dojem, že to je pro tebe vítaná příležitost k řešení dalších problémů spojených s provedením dobré a tuhé konstrukce pro takové monstrum. Ale, kromě pomoci při osazení tý parabolický obludy, nezbytná další asistence není, nastavení by mělo být mechanicky vymyšlený, ne? Zřejmě to vidím jednoduše, protože mě to nehrozí. R^

knawi

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra