Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

pozici 13E nebo radši 28,2E ?

Ahoj,
mám teď parabolu 80 a monoblok 19+23.
Toužím po něčem dalším, pochopil jsem, že lze přidat další LNB šilhající buď na 13E nebo na druhou stranu monobloku LNB na 28,2E.
Obě šilhačky najednou už obyčejná 80tka nezvládne.
A teď otázka, kterou z těchto pozic si vybrat, která dá užitečnější programy?
Z přehledů tady je zřejmé, že 13E má velkou pestrost, co se týče jazyků, zatímco pro angličtináře je asi lepší 28,2E.
Kterou pozici byste si teď přidali vy(FTA programy pouze)?

lkfreak
Registrace: 9/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: pozici 13E nebo radši 28,2E ?

13 hlavně TnK, FTA polsko a FTA sporty
28 hudba, bbc streamy

Dal bych obě, střed 23,5 a problém vyřešen. :8)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Na 80cm zvládneš obě šilhačky najednou v pohodě.
Zajímavější pro mě je určitě 28,2E

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

rozhodně 28E. na tom hotbirdu je šílená spousta programů, ale ty zajímavý by se fakt daly spočítat skoro na prstech jedný ruky. protože je to družice na který se vyskytuje velká spousta platforem z nejrůznějších států v evropě (polsko, itálie, švýcarsko...), tak si nemůžou dovolit vysílat tam bez kódu něco atraktivního. 28E je britská satelitní pozice, tam už jim lecos občas projde

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Pro anglictinare rozhodne 28,2E. Na te pozici je rada kvalitnich hudebnich stanic, 2x travel channel, pak filmy - ale podle me same nezname a stare(!), dale svetove zpravodajstvi atd. Sak to vidis sam z prehledu. Nektere stanice jsou na 80cm slabe, nutno dobre nastavit! Pokud mas monoblok, pozor na spravny disecq prepinac - viz. jine diskuze, monobloky a dalsi LNB se moc nepouziva. 13E muze byt zajimava diky polskym stanicim, jinak arabsky a italsky neumim :-) Takze hlavne kvuli anglictine a kvalitnim hudebnim klipum mam 28E.

mar001
Registrace: 10/2009

Podle mě jsou zajímavé obě pozice. 28,2 kvůli hudebním stanicím, streamům ze sportovních akcí a ITV HD. 13E je pro mě zajímavá kvůli AlJazeera Sport (Liga mistrů, špaň. italská liga, jednají o právech na Premier League od příští sezony). Jakmile budu mít v lednu chvilku a bude fajn počasí, tak se vrhnu na přestavbu stávající 80ky. Fuba 85ka, Vantage multifokus a není co řešit.

polulin

Daj obe ...
pre mna je 28st, zaujimava najma kvoli FTA rozpravkovym kanalom pre deti (najma tym ze su v anglictine) a su tam zaujimave hudobne stanice. Aj nejaky ten FTA filmovy kanal sa da kuknut ...
13st - zaujimavy pre mna hlavne kvoli FTA ruskym programom

JanoHels
Registrace: 1/2006

JanoHels

jo to je pravda, jsou tam skvělý programy pro děcka i na tom celoevropském beamu. bezkonkurenční. taky občas sleduju popgirl :laughing: nejradši mám seriál Braceface
www.youtube.com/watch?v=3maMxzNAMJU

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

celkově německá Kika TV - lepší program, než všechny dětský stanice, který jsou v češtině v kódu. v británii to má obdobu ve stanici CBBC, taky mimořádně kvalitní tvorba.
www.youtube.com/watch?v=eGD9-mJl4dA

vortimond

80tka, monoblok, střed na 23,5 a z obou stran LNB

saxon a tomik535 říkají, že obyčejná 80tka zvládne 4LNB s rozsahem 13E až 28,2E , resp. monoblok, a kolem monobloku z obou stran dát LNB, jedno na 13E, druhé na 28,2E a půjde to?
(samozřejmě ne vše z 28,2E)

To by bylo bezva !

Úplně geniální by bylo dát dva monobloky vedle sebe(všechno je to zhruba po 4°, akorát ten skew by teda nešel poladit :( )
a prohnat je k přijímači přes option relátko P162IW.

lkfreak

RE:80tka, monoblok, střed na 23,5 a z obou stran L

Monobloky takhle přesně nenastavíš..

jerik
Registrace: 8/2009

lkfreak

Svojho casu som to tak mal, slape bez problemov.

JanoHels

jo 28ka je o něco lepší, ale i bez 13ky bych nemohl být, už kvůli skvělé polské TNK , ta stojí za to :)))

kacenkin
Registrace: 1/2007

ještě mi vysvětlete proč pro Brity je 28E ?

ta družice je na obloze víc na východ (než 13E,19E,23E), proč radši pro Brity nevysílá družice, která je umístěná víc na západ (blíže k ostrovům), to by mi připadalo logičtější - a líp by se směroval paprsek jen na ostrovy - nebo to chápu špatně?

lkfreak

28,2€ BBC News Channel UK (s DVB titulkami 24 hodin denne),
Flaunt a Clubland TV - dance/trance hudobne kanaly a nakoniec spominanych 6 BBC interactive kanalov (napr prenosy z f1)

Riki
Registrace: 6/2006

lkfreak

Nie je podstatne poloha (v tomto rozsahu), ale mapa pokrytia - t.j. oblast, ktoru je schopny satelit pokryt. Tych par stupnov pre vzdialenost nic neznamena.

JanoHels

motor

S motorem máš větší pokoukáničko a bez kompromisů :laughing:

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

ako na to

v sobotu mi pridu namontovat satelitnu zostavu OPENSAT 9700, 80ku parabolu a monoblok na prijem astry 19 a 23 a taktiez rozmyslam ze by som si tam dohodil casom dalsie druzice na spominanych poziciach pripadne este pridal dalsiu mensiu parabolu na THOR

chcel by som sa opytat ci mi vie niekto napisat presne ake zelezo na rozsirenie potrebujem kedze tam budem mat osadeny ten monoblok?

funtomas
Registrace: 12/2009

Fantomas pozor na Funesa,tak tam nedaj monoblok ale solo lnb-cka a multifeed.Pozri si to tu na stranke
https://www.parabola.cz/abc/multifocus/

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Dnes tam jdeš rvát něco, co budeš překopávat nebo cpát další parabolu?
parabola http://www.infinito.cz/29-96-124/tipy-pro-vas-sat-prijem/parabola-multibeam-t85-a-moznosti-jejiho-vyuziti.html

a ten přijímač by nebyl lepší s LAN - Opensat 9900 o 400 Kč víc?

juzek

Zásadní nesouhlas

80tka zvládne obě šilhačky, 28E i 13E a s rezervou, úvodní východisko v dotazu je vadné.
Otázka zní takto: mám utratit 570 Kč za jeden konvertor + brýle pro 2+ relé 162 nebo cca 1000 Kč za 2 konvertory + brýle na 3 + relé 164 option.
Prachy a chuť utrácet mám nebo nemám, diskutovat na to téma mohu akorát nanejvýš s manželkou, pokud je finanční rozdíl považován za významný.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Sákryš, tak že bych se vyprdl na tu Fubu 85 a jenom to pomocí Vantage multifocusu rozšířil na 23+19,2+23+5+28,5?? Současná parabola 80x74 cm, bude tam dostačující rezerva ???

polulin

samorost

Odpověd byla pro funtomas na tohle! Tvůj zásadní nesouhlas k tomu jistě nepatří!

v sobotu mi pridu namontovat satelitnu zostavu OPENSAT 9700, 80ku parabolu a monoblok na prijem astry 19 a 23 a taktiez rozmyslam ze by som si tam dohodil casom dalsie druzice na spominanych poziciach pripadne este pridal dalsiu mensiu parabolu na THOR

chcel by som sa opytat ci mi vie niekto napisat presne ake zelezo na rozsirenie potrebujem kedze tam budem mat osadeny ten monoblok?

juzek

to juzek

Železo na rozšíření.. pojem poněkud neurčitý.
1. Parabola, jakákoliv plochá, když se položí čelem na zem má malou výšku od země. Už s 80x74 to chodí (velmi)dobře.
2. Jako nejlepší multifeed, tedy držák konvertorů, považuji na stránce www.helkon.cz typ Emme Esse. U jiných firem má tentýž typ jiné označení,jde o to, že se dá nastavit také vzdálenost od základního ("vodorovného")nosiče pro každou družici samostatně a vzájemně nezávisle.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra