Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Kam otočit

Prosím o tuto radu.Mám monoblok na tyto dvě družice 19,2 a 23,5 podotýkám chytám programy jak mám,ale dočetl jsem se ,že Čt1 a Primu atd. mám chytám na pravé čidlo a já chytám na levé čidlo pohled za parabolou.Jak bych měl otočit do leva a nebo do prava s parabolou s pohledu za parabolou.Abych chytal 23,5 na pravé čidlo.A nebo to mám nechat když chodí i německé programy na čidlo pravé?Nebo něčemu to vadí,že to tak mám.Děkuji za odpověď

sword
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE:Kam otočit

Všetko máš tak jak ma byť. Ak ti všetko ide v poriadku v čom je problém?

HD-BOX 9200

dodkomajk
Registrace: 5/2009

re,re

Protože jsem se dočetl ,že to má být jinak,ale jak řikáš pokud to funguje jak má. Tak to nechám jen jsem chtěl vědět pokud to dát jak jsem četl kam to otočit :)))

sword

RE:Kam otočit

Nmám monoblok ale motor, logicky ak z pohľadu za parabolou je ASTRA 23,5 vľavo tak chytáš primu atď. z ľavého LNB a ASTRA 19,2 v pravo tak tie nemecké + eurosport chytáš z pravého LNB. Takže to máš nastavené správne. To čo si čítal je z predného pohľadu.

HD-BOX 9200

dodkomajk
Registrace: 5/2009

RE: Kam otočit

Když se dívám do zrcadla, tak mám levé ucho vlevo a pravé ucho vpravo. Když se ale natočím kamerou, tak je to opačně.
Mám vyhodit kameru nebo zrcadlo? :lookaround:

visper
Registrace: 5/2008

dodkomajk

Moc děkuju za vysvětlení, budu klidnější.Ještě jednou všem děkuji

sword

Hlavní máš na 19.2E a šilháš na 23.5E - je to jedno, stejně záleží na tom jak přesně to nastavíš. Ale kdybys to chtěl předělat tak musíš upevnit ten LNB za ten druhý úchyt (hlavní bude na 23.5E a šilhat budeš na 19.2E) a pak otočit parabolou - doleva - když stojíš za parabolou. Ale nedělej to je to zbytečné a akorát bys to možná rozjebal.

Standa2
Registrace: 5/2005

A co teprve, když se natočíš kamerou a podíváš se na to zrcadlově.. :-/

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

dodatek

Jestli chytáš opravdu na levé LNB 23.5E (což je nesmysl) nemůže ti jít 19.2E ale nejspíš 28.5E. Ono totiž vždy je VLEVO 19.2E a VPRAVO 23.5E (je jedno jak se šilhá) při pohledu za parabolou - jak já tohle nesnáším - mělo by se říkat před parabolou jak se díváš na LNB a satelity máš za zády - je to totožné jak na orbitu VLEVO je 23.5E a VPRAVO 19.2E. Tak jak to je?:
ale dočetl jsem se ,že Čt1 a Primu atd. mám chytám na pravé čidlo a já chytám na levé čidlo pohled za parabolou.

Myslím že si to napsal blbě a spíš ti někdo řekl že šilháš na 23.5E a máš šilhat na 19.2E nebo pak chytáš místo 19.2E těch 28.5E

Standa2

Pro Standu

Stando na levé čidlo chytám ČT1,Primu.Novu,Barandov atd je to na 100% 23,5E a když zakreju sešitem toto čidlo tak jsem bez obrazu na to druhé čidlo chytám Viva Germány,3Sat,DSF, ZDF, Eurosport KIKA atd.Ale už to nebudem řešit hlavně,že to šlape :)))

sword

Pokud chytáš na levé "čidlo" 23,5 a na pravé 19,2 při pohledu za parabolou jak píšeš, tak zajisté bydlíš na jižní polokouli.

visper
Registrace: 5/2008

pak ale stojíš před těmi LNB, koukni

http://ss2.webz.cz/FOTO/monoblok.bmp
https://www.parabola.cz/abc/multifocus/

Standa2

Která je

vlastně prává a levá ruka,no a ještě zrcadlo s kamerou,to už je pomalu na mašli-jede ti to,nech to tak a hlavně do toho nevrtej!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Na to pravé (západní) čidlo chytat můžeš družici A2 (28,2°E). Určitě ne 19,2°E, ta je na druhé (východní) straně...
Hoši zde se ti posmívají, já nikoliv, ale je to tak, jak jsem napsal...myslím, že jsme si již o tom psali, či povídali...Lovu zdar.

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Tak nevím

Už jsem řekl,že to nechám plavat, ale nedá mě to tak mě teda napište co chytám za družici na pravém čidle když mě jdou tyto programy,polovina přízpěvků mě tvrdí,že nechytám 19,2 mám tyto programy:TVP Polonia,TVP Historia ,TVP Kultura,ZDF, MTV Germany, VIVA Germany,DSF, 3 SAT, KIKA RTL2, Vox ,Sat1 atd.Tak teď mě napište co to vůbec lovím.Synátor se mě diví,že to řeším,ale chci mít už jasno.Tak se nezlobte nejsem v tom profík :lookaround:

sword

Keď nahodíš info o danom programe,čo tam vypisuje,akú družicu a ostatné parametre o prenose,frek.a pod.

Openbox 800, Openbox 810, motor SG2100, twin LNB, karta T&T

ddd
Registrace: 9/2006

Za ktore ako pises "cidlo" mas ten monoblok uchyteni za prave alebo lave?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Myslel som uchyteny.Mozes mat len 13-19-23-28 a to nie je tak vela,aby si nezistil vylucovacou metodou o co ide.Aj na tejto stranke mas prehlady tam si najdi co mas alebo nemas.
Vec je vyriesena.....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere

mám to uchycené s pohledu za parabolou na pravé čidlo

sword

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra