Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Humax 5400z

nemá tu někdo zkušenost s Humax irci 5400z, dá se do něj dát karta skylink bez nutnosti dokoupení dalšího modulu? skrátka umí tento přijímač cryptowoks?

milda1967
Registrace: 12/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Humax 5400z

...zatial iba s modulom cryptoworks ale tie nové karty by to malo stráviť aj bez ;)

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.

Patko
Registrace: 1/2007

Humax-5400z

takuto neprerobenu verziu uz ma malokto,ale stalo by za to skusit v nom zmenit ide cez loader Humax2humax a skusit z neho urobit 5500. Nemam to overene ale ist by to mohlo treba to len skusit!

manesman
Registrace: 11/2006

Co vím tak existoval nejaký soft,který se tam nahral místo emu a šlo to jako cryptoworks,ale funkcnost nezkoušena.Myslím že se to jmenovalo IrCrypto.

motors
Registrace: 12/2004

re:

Pokud vím,tak přímo ve čtečce ne,ale kámoš měl přidělanou ještě jednu čtečku přímo uvnitř a v té měl tehdy ještě SlovakLink.Je to už historie,svúj nepoužívaný mám odložen doma...

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik

...sú to staré ale dobré mašinky ja mám jeden "odložený" v spálni vedľa telky a to čo od deduška očakávam mi dá a to mi stačí. ;)

Patko

jaké nové karty?

milda1967

...https://www.parabola.cz/zpravicky/10821/skylink-plne-oziveni-irdeto-pisys-za-par-dni/ ;)

Patko

aha a stěmato kartama to pojede už bez předělávání? já tomu moc nerozumím,jsem začátečník a ten satelit is parabolou celé komplet jsem koupilvyřazené za stovku tak zjištuju jak to využít :-)

milda1967

@milda1967

Este je dolezite, aky tam mas soft a PMT tabulku.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

hmm tak to musím nějak zjistit

milda1967

Jéžiši Kriste, to je zase poskládaná řádka nesmyslů. Za prvé Humax 5400Z je mnohem lepší mašina nežli Humax 5500. Humax 5400Z umí emulaci, umí sdílet přes port RS 232 a PC, jediné, co neumí jsou karty CryptoWorks. Ty zase umí bezvadně Humax 5500, který pro změnu neumí vůbec nic jiného. Záměna softů je naprostý nesmysl, jsou typu Humaxů, které lze nahráním softu předělat na zcela jiný typ, ale pro tyto dva to v žádném případě neplatí, nelze z 5400 udělat 5500 ani z 5500 udělat 5400. Jediné s čím skončí jakýkoli pokus o takovou kravinu je naprostá a totální havarie a půjde do opravny ! ANO, existuje tzv. IR Crypro. Ale to není SOFTWARE, ale HARDWARE, jde o tišťák s čtečkou, který do toho lze napájet. Pak v tom chodí i karty CryptoWorks. Toto se používalo v době, kdy moduly CryptoWorks stály 4 tisíce Kč. Tehdy mělo smysl si toto někde za 500 Kč či kolik, nechat udělat. V dnešní době, kdy moduly CryptoWorks stojí 1 tisíc korun, nemá vůbec smysl se tím jakkoli zabývat ! Nové karty Sky Link které budou v tzv. PLS tedy CRYPTOWORKS / IRDETO budou v prodeji prý od dubna 2010. Zatím na trhu nejsou ! I tak ale Humax 5400Z má BETACRYPT / IRDETO a samotného by mne zajímalo zda bude s novými kartami Sky Link kompatibilní. Ovšem je to už nějaký ten rok a není tehdejší IRDETO totéž, co dnešní IRDETO, takže tomu zase až tak nijak zvlášť nevěřím.

JoséBrtník

Humax-5400z

predpokladam ze sa jedna este o nepatchnuty kus takze keby vedel emu tak neriesi tento problemaby pozeral ceske a slov prog, pisal som tiez ze to neviem isto ,ale urcite by som to skusil ,a to ze taketo laborovanie moze znamenat aj servis to je snad kazdemu jasne

manesman

Dodatečně mě napadá, že existuje krkolomná možnost, jak si z toho pouštět (mám dokonce osobně odzkoušeno) Sky Link či CS Link nebo UPC Direct. Na svoje stolní PC si připojíš programátor chipových karet Phoenix, já to zkoušel s programátorem JG2000. Do toho dáš kartu CryptoWorks. Po té si pod Windows spustíš program New CS a nastavíš si tzv. Card Server na protokol Radegast nebo protokol New Camd. Po té si propojíš Humax 5400Z přes seriový com port překříženým kabelem. Pak si v Humaxu v menu v Config zadáš Card+S+Emu (to S znamená ten tvůj server)no a pak si spustíš klienta, pro Radegast je to program HSIC a pro New Camd program WSP. Pak v nich nastavíš port na kterém máš Humax a svoji interní IP adresu svého PC. Potom to bude běhat, dotaz z Humaxu odmastí do PC, tam ho zpracuje klient tj. HSIC či WSP, ten ho pošle na Card Server tj. New CS a ten ho předá kartě. A odpověď z karty poběží opačným směrem, zpět do Humaxu a bude to normálně a hezky fungovat. Ovšem myslím si, že jednodušší je, jít si koupit za 1 tisíc Kč ten modul CryptoWorks, Humax 5400Z s nimi spolupracuje bez problémů.

JoséBrtník

Humax-5400z

akurat ze v nepatchnutom ,neupravenom kuse tuto moznost v menu nema,takze najlepsie vziat 30€ a ist po modul

manesman

To nevím zda tam má oficiální nebo neoficialní firmware, to musí vědět on, zda tam v menu má někde ToH nebo nemá, to snad vidí, když zmáčkne tlačítko Menu, pokud má ToH tak půjde ještě Config a HoT a vypíše mu to přesně verzi a datum, který tam zcela přesně je. Problém s kartou Sky Link může přece řešit i tak. Já zase předpokládám, že tam má neoficiální soft, ale to přece neznamená, že musí používat emulaci. Neoficiální soft ToH / HoT je i tak lepší po všech stránkách, nehledě na to, že vůbec nemusí vidět na ty družice, kde nějaká emulace funguje a může mít anténu prostě nastavenou pouze na Sky Link. Nehledě na to, že v tom, na čem běhá emulátor nejsou některé české stanice. Např. Barrandov TV, Prima Cool atd. A na víc Sky Link má i poněkud vyšší kvalitu, že. Takže to chápu tak, že mu jde o Sky Link. O jiné programové nabídce nic nepsal. V každém případě bych to, co píšeš nezkoušel, protože je to hovadina, maximálně bych aktualizoval neoficiální soft na nejnovější verzi a to je ToH 3.4 HoT 11.1A z 29 aprila 2008. Tečka.

JoséBrtník

joséBrtník

a este nieco to ze H5500 nevie nic ineho len cryptoworsk by som tiez netvrdil ,lebo emuluje tak isto ako 5400-ka A ked uz vie Emulavat aj CR-FOX tak uz som ochotní uverit vsetko

manesman

Tím myslím nějaké pokusy předělat to na CRW, samozřejmě koupit si modul hovadina není a to je naopak to nejrozumnější, co udělat může a bude mu to fungovat ať tam má oficiální nebo neoficiální software.

JoséBrtník

Humax-5400z

to ze je najednoduksie kupit modul s tym sa neda nesuhlasit,ale mozno by to fakt stalo za to to skusit, naozaj len zalaborovat ciste zo zvedavosti,ani aj a ani ty sme to neskusili tak to ako moznost vopred neodsudzujme

manesman

JoséBrtník

Niekedy ani čas nemusí uškodiť dobrej veci mám doma starý modul CW PHILIPS na ktorom nejdú karty T-T ani Gital už som chcel vyhodiť ale najnovšia Skylink ide v pohode samého ma zaujíma ako to s humaxom dopadne tiež sa v mojej zbierke nachádzajú 5300,5400Z,5500

JARO
Registrace: 1/2006

Humax-5400

cas ukaze ked bude karta na trhu,mozno do nich este budeme pchat povodne fimware ,uvidime!

manesman

Je sice pravda, že na 5500 byla emulace také, ale je to zcela bezpředmětné !!! Rozhodně to nikdy nebyla Emulace typu Humaxu 5400 mebo Fergusonů nebo Golden Interstarů apod. A to ani NÁHODOU. Nyní tedy vůbec PRAVDA A NIKDY NEBYLA, že emuluje to isté ako 5400. To je pouze katastrofická neznalost a připitomělá lež a nic jiného. To, co existovalo a tedy ještě existuje, pokud se někomu podaří to někde na nějakých polských zapomenutých stránkách najít bylo něco, co se označovalo jako jakési ,,MINI EMU" tedy umělo to jen pár věcí. Poláci to pak už dál nerozvíjeli a přestali se tím zabývat. Pro 5400 dělal plnohodnotné a perfektní softy Němec. Rozhodně z 5500 nikdy nechodilo a nechodí to, co třeba ještě dnes z 5400 nebo něčeho dalšího, kde běží plnohodnotné emu. Byl to jen jakýsi polský pokus, co si emulovat, což již dnes dávno nemá význam neboť to dávno neexistuje. A i nahrávat takový soft do 5500 i pokud by se ještě dal někde sehnat, je naprostým nesmyslem, protože by to nepřineslo odkódování jedné jediné stanice. Zdar.

JoséBrtník

Pro nicka JARO. Ano toto je otázka, která jak říkám mě samotného zajímá a poznáme to a uvidíme, co to bude dělat až takovou kartu dostaneme do ruky. Pak bude běhat třeba i v 5500 stejně jako v 5400. V jednom z Irdeta v druhém z CryptoWorks. Uvidíme. Sám se na to těším a uvidíme, jak to dopadne. To je jeho druhá možnost, pokud nechce kupovat modul Počkat do jara, až budou karty s Irdetem a potom uvidí nebo neuvidí, stejně jako my.

JoséBrtník

Humax-5400z

tak teraz pises o niecom co asi si neskusal emu funguje na 5500 aj na 5510 sam take kusi vlastnim a s fun kartou robia co sa od nich ocakava a navod a ja vsetko potrebne najdes tu:www.spaceball.phorum.cz

manesman

no tedka do toho koukám a je v něm nějaká karta PRUSSIAN GALAXY 3 a vím , že v tomu Humaxu jel UPC direct

milda1967

Ano to je naprosto v pořádku, tu kartu tam nech a ta tam být musí !!! Funguje jako spouštěč, bez ní emu nefunguje !!!
Pokud víš, že v tom chodilo UPC Direct, budeš tedy muset pod kryt přijímače, zda tam opravdu nemáš zabudovanou ještě jednu čtečku s IR Cryptem. V každém případě pokud tam máš GALAXY 3, tak tam máš na 100% nahraný i TOH / HOT.

JoséBrtník
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra