Quantcast

Skylink: Plné oživení Irdeto PIsys za pár dní

| Martin Vyleťal | tisk

Nový kódovací systém Irdeto PI-sys je před plným uvedením do testovacího provozu. Společnosti Towercom a TradeTec, provozovatelé služby Skylink, dokončují technické přípravy na spuštění systému Irdeto PIsys do další fáze technických testů.

"Ještě nám schází dodělat několik kroků v Bratislavě. Pokud vše proběhne dle našich plánů, počátkem týdne by se měly v Irdetu PIsys kódovat všechny programy Skylinku uplinkované z Bratislavy a z Prahy," přibližuje další vývoj serveru parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec.

Nepřítelem Skylinku je v tuto chvíli čas. "Časově to vychází nešikovně, nechtěl bych, aby se na systémech manipulovalo v předvánočním týdnu. Takže de facto máme jen pár dní," konstatuje Glisník.

Podle něj je nový systém Irdeto PIsys úplně odlišný od stávajícího systému CryptoWorks a je proto třeba se s ním naučit zacházet.

První programy v systému Irdeto PI-sys platformy Skylink jsou kódované na kmitočtu 11,992 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 na satelitu Astra 1G (23,5°E). Řada věcí je již připravena - včetně kryptování vybraných programů v nových systémech Irdeto a CryptoWorks, který budou používat nové přístupové karty. Chybí už jen to nejpodstatnější - zahájení šířené EMM (oprávnění na karty).

V nejbližších dnech Skylink počítá s neveřejnými testy systému Irdeto PI-sys, které budou probíhat u provozovatele platformy a distributorů dekodérů a přijímačů na český a slovenský trh. První přístupové karty se na trhu a u koncových zákazníků objeví na jaře příštího roku. Stávající systém CryptoWorks bude na Skylinku zachován - minimálně do konce roku 2012.





Reklama




Vybrané články