Quantcast

Astra2Connect míří na Střední Východ přes Astru 3B

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES Astra připravuje expanzi se svým širokopásmovým satelitním internetem Astra2Connect. V příštím roce jej začne nabízet v regionu Středního Východu. Je to výsledek dohody se společností Intersat Africa, předním poskytovatelem satelitních internetových služeb v Keni (Africe).

Intersat Africa využije pro region Středního Východu pro službu Astra2Connect nový telekomunikační satelit Astra 3B, který bude vynesen v roce 2010 a bude sloužit na orbitální pozici 23,5°E. V minulosti satelitní operátor podepsal s Intersat Africa kontrakt na distribuci Astra2Connect v deseti zemích východní a střední Afriky.

Součástí nové smlouvy je nabízení služby Astra2Connect na Středním Východě společností Intersat Africa. Firma bude nabízet 4 různé balíčky služby s rychlostí až 2 Mbit/s pro stahování dat s parabolou o průměru 100 cm.

Astru 3B dodá společnost Astrium. Družice bude pracovat na 23,5°E. Kapacita satelitu bude 52 transpondérů, z toho až 12 bude sloužit pro oblast Středního Východu.

Služba Astra2Connect je určena především pro oblasti bez terestrického broadbandového připojení a nabízí jednoduché řešení pro rychlý internet. Služba odstartovala začátkem roku 2007 a nyní má přes 50 tisíc zákazníků napříč Evropou.





Reklama




Vybrané články