![]() |
|
Problém s instalací monobloku a nasměrovánímProsím o pomoc s tímto problémem: Koupil jsem komplet Topfield TF6000CR, parabola 80cm, monoblok na příjem Astra 19,2 a 23,5 a karta CS Link.Nastavil jsem přesně podle návodu na stránkách obchodu. Tj. monoblok jsem uchytil za pravý konvertor z pohledu od paraboly (levý zůstal volný). Na přijímači jsem nastavil DISEqC 1.0 na miniA pro Astru 1 a miniB pro Astru 3A. Celkem rychle jsem našel signál, jehož kvalita byla cca 80% pro jednu a 70% pro druhou družici. Když jsem ale naladil programy, tak jsem zjistil, že chytám správně Astru 1 na 19,2°E ale místo Astry 3 na 23,5°E byl Hotbird na 13°E. V nastavení jsem tedy nic neměnil a parabolu posunul. Teď tedy mám signál z Astry 3 23,5°E (tam kde byl předtím Hotbird na 13°E) s kvalitou na 95%, ale z druhého absolutně nic. Zkoušel jsem měnit všechno možné (elevaci, azimut, úhel monobloku) ale pořád jen Astra 3. Jediné co mne napadá, že bych změnil DISEqC naopak, tj. miniB pro Astru 1 a miniA pro Astru 3A a parabolu natočil kousek zpět. Bohužel už se v tom docela ztrácím a nejsem si úplně jistý. Dokáže mi někdo podle tohoto popisu problému poradit? Díky moc! |
proof
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 13 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: Problém s instalací monobloku a nasměrován...S tímto monoblokem jsou problémy i na 80 cm parabole. Pokud nastavíš A23,5 na maximum tak nejdou všechny TP z A19,2. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 937 |
![]() |
|
CESPak je vše v pořádku.O monoblokách už číst nemusim, už je pouze testuju, jak jsou ve fabrice odlité. Nic jiného na tom neni. Monoblok na 60cm anténu jsem nikdy nedával, ani nevim proč bych tohle dělal. Pokud chce někdo na 60cm anténě šilhat, pak stejně musí jít cestou samostatných LNB s úzkým krkem, aby se z toho něco kloudného dostalo. Ale to přece každej, kdo s tím někdy něco dělal, dávno dobře ví... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
SirdaNepleť si nasměrování singl LNB s instalací monoblocku a multifoku - tam musíš něco trochu prodat. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
SirdaJo, jen se nechej pěkně poučit. ;)Přeji pěknou neděli. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
CESJá jsem nepsal nic o singl LNB, reagoval jsem na ten MBL IDLP-40, který má rozteč na 6° a je podle mne určen pro A1 + HB. Když montuju parabolu pro A1 + A3 tak tento vůbec nedávám, ale použiju mbl s roztečí 4,3° (vzdálenost středů ozařovačů přesně podle Saxona). |
sirda
![]() |
|
CESMonobloky ať už 6 nebo 4,3 stupně sou primárně určené pro 80cm paraboly, a nevhodné pro 85cm a více. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
bryketamám to inverto 4,3° na Al parabole EmmeEsse 83x93 a jede úplně v pohodě. Zkoušel jsem ho i různě prohazovat (ohnisko) a můžu říct, že o něco lepší výsledky jsem dosáhl tehdy, když jsem dal do ohniska Astru 19,2° přitom jde o severní Moravu :bigeyes:zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Problém s instalací monobloku a nasměrován...Informace o monobloku: Inverto 0,2dB; 4,3° pro Astra 19,2 a 23,5. Označení: IDLB-SINM24-KAR43-8PP. Takže věřím, že je vhodný pro zachycení daných družic na parabolu 80cm.Jinak k předchozím komentářům: set je určený pro naprosto nenáročné diváky s omezeným rozpočtem. Programy sledují na televizi o úhlopříčce 55cm! Pokud mi dá v této situaci někdo tip na diametrálně lepší sestavu (včetně CS Link karty) za 4.000Kč, tak se rád nechám poučit... ;) |
proof
![]() |
|
RE: Problém s instalací monobloku a nasměrován...Kontrolní otázka:Má tento monoblok, který máte nainstalován hrdla oddělená, nebo slitá do sebe v jakousi ležatou osmičku? Pokud jsou slitá, pak je problém buď v nevhodnosti antény, nebo v rukách. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Problém s instalací monobloku a nasměrován...Tento má hrdla slitá, je to asi nejlepší mbl od inverta. |
sirda
![]() |
|
sirdahttp://www.inverto.tv/products/index.php?section=0&PHPSESSID=af4c3623ab8b6d7aa2c59c033d575cefUž se raději ptám uplně polopatě, protože dnes je v nabídce E-shopu něco a domu ti přijde uplně něco jiného. Nedávno se mi to stalo také, přišli mi MBL Edision s doporučením pro A1a3 a když jsem vyndal MBL z krabice, tak na hrdlech bylo vyraženo 13E a 19E. Tudíž je nad slunce jasné, že prodejce kolikrát ani neví, co vlastně prodává. Sám ten monoblok ani neviděl... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Problém s instalací monobloku a nasměrován...Já objednávám většinou monobloky u osvědčených firem kde nehrozí, že pošlou něco jiného než co chci. Většinou ty mbl na A1 a A3 mají plastový kryt obou ozařovačů z jednoho kusu, jak si psal výše. |
sirda
![]() |
|
RE: Problém s instalací monobloku a nasměrován...Kryt na monobloku je slitý, přesný typ jsem již psal. Problém je v tom, že jsem nastavil DISEqC naopak (miniA pro Astru 1 a miniB pro Astru 3A a tak monoblok míří na 28,1°E a 23,5°E místo na 23,5°E a 19,2°E), viz výše. Přehodím nastavení DISEqC v přijímači a parabolu trochu posunu jakmile se dostanu do místa instalace. Bohužel tam nemám internet, tak jsem se v této diskusi chtěl ujistit, zda jsem situaci vyhodnotil správně (viz úvodní příspěvek). Další rady zatím nepotřebuji. Díky všem, kteří se mi snažili pomoci. |
proof
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |