Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Montáž satelitu svépomocí vs. odborné firmy

--------------------------------------------------------------------------------

Jaké rizika hrozí při montáži satelitu (u všech komponent) svépomocí ?

Kolik stojí montáž od odborné firmy (PŘIBLIŽNĚ) ?
Jak dlouho to trvá namontovat satelit (montáž paraboboly, nastavení horizontu, elevace, výroba kabelů, propojení konvektoru, STB, TV, naladění STB, ukázka funkčnosti na TV) ?
Kolik si účtují na hodinu ? Oni přichází většinou 2 montéři každý si něco naučtuje a ve výsledku dáte o litr víc a stejně dělal jeden a druhý koukal.

michalkol
Registrace: 3/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Montáž satelitu svépomocí vs. odborné firm...

Rizika jsou ruzná proto ceny jsou ruzné.Pádem ze střechy počínaje.

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

a o čo tu vlastne ide ?

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Pokud budu firma tak odhaduju těch 1500kč.Dělal jsem to kamarádovi a zadarmo.

koax
Registrace: 2/2008

To není tak složité.

Drtivou většinu montáží dělám do 2hod. Montáž konzoly, paraboly, kabelů, nastavení paraboly, naladění reciveru, poskládání programů, předvedení. Dělám sám, a účtuju si litr. Záruka 2roky na všechno! Máš něco proti tomu?

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

ak sa tomu rozumies nepotrebujes nikoho,a sam si urobis ,ja sa ucim sam od malicka

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

tisícovka za 2hod. i když asi bez kilometrovnýho mě připadá velmi slušná cena. tak asi nezbohatneš

knawi
Registrace: 3/2007

to michalkol

Žádný horizont se nenastavuje, konvektor je topidlo a nasměrování paraboly může být otázkou několika minut, ale taky někoika dní a vše záleží především na šikovnosti ! Moc toho asi o satelitním příjmu nevíte, ta firma bude jistější !

Tondach
Registrace: 3/2004

Tady u nás chtějí za základní montáž cca 1500,-. Nebyl by to problém pro mě zaplatit, ale abych se několikrát doprošoval, aby poslali nabídku či snad dokonce přišli, tak jsem se to naučil radši sám. Od července loňského roku urguju u původního dodavatele nastavení kanálových propustí kvůli DVB-T, ale bohužel. Když se zeptáš konkurence, tak ti chtějí komplet předělávat ant. systém. Jo, ale jakmile se zmíníš o rumunech v pštrosovi.....

polulin
Registrace: 10/2007

Můžeš si spravit brzdy na autě sám, můžeš si sám udělat okapy, můžeš si sám dělat klobásy .... nic proti, ale měl bys o tom dost věcí vědět jinak výsledek nebude nic moc. Naučit se nechá všechno, ale zkušenost je k nezaplacení.

Nervoš
Registrace: 1/2006

nadruhou stranu kdyby si měl člověk na každou prkotinu zvát odbornou firmu, tak to by musel být milionář :lookaround: třeba na výměnu žárovky v lustru si zvát elektrikáře :laughing:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Montáž..

Každá montáž by měla "nějak" vypadat...Po domluvě kde a kam nainstalovat parabolu,kudy vézti kabel je jen na majiteli,aby vše po celou dobu montáže kontroloval a případné "nedostatky" ihned konzultoval s "montážníky".Každý montážník by měl seznámit se vším co "hodlá" dělat ve vašem bytě či nemovitosti a nabídnout případně "jinou" variantu montáže.To co tam po montážnících zůstane je JEJICH vizitka a jejich "budoucí" REKLAMA třeba u sousedů(takže když se mi nelíbí třeba už jen dojednání schůzky tak jdu od toho!!)..............Lidi myslete trošku.......

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

napiš konkretněji co chceš realizovat za příjem, něco jiného je instalovat komplet na Astru s monoblockem a neco jiného multifeed nebo parabolu s motorem. To první pokud si něco nastuduješ a okoukáš uděláš sám a ptěší tě to, to ostatní bych někomu přenechal

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Já osobně byxh si nechal instalovat firmou v případě, že je nutné umístit parabolu na zeď či na střechu. Já si instaloval satelit úplně sám bez žádných zkušenosti na balkon a v pohodě. Akorát mi to trvalo trochu déle, protože mi v příjmu brání stromy, tak jsem musel najít místo, kde to vadit nebude.

petr86
Registrace: 6/2009

unas ludia tieš sami montuju bez skusenosti chytia signal thora na UA satelit kde su prednastavene programi a myslia SI žE ked nastavia jednu družicu a ešte aj seting vtom sate maju tak že uš neviem čo zvladli a take že natočenie konvertora im nehovori nič alebo nastavyť parabolu na maximalny signal :))) namontovať sat neni ťaške ale treba vedieť a je rozdiel natočit tanier na pevno a namontovať motor kde treba doladiť krajne pozicie proti stredu ja by som možno tieš vedel vymeniť trebars brzdove obloženia na aute aj brzdovu kapalinu ale neurobym to tak ako človek čo vtom ma prax ;)

jopo166
Registrace: 1/2009

Odborna firma je vzdy istejsia a casto aj lacnejsia,ako montaz svojpomocne.Ale su samozrejme aj vynimky.Je kopec "odbornych firiem",ktore instalaciu urobia velmi nekvalitne a vysledok je neisty a dlhodobo nezaruceny.A svojpomocne,ked mas dostatok znalosti(nie ciastocny,ale ohladom konkretneho typu instalacie musis vsetkemu 100% rozumiet),tak bez pristrojov to bude trosku dlhsie trvat,ale vysledok môze byt vynimocne aj lepsi(ked mas dostatok casu a chces sa s tym pohrat,na co monteri nemaju tolko casu.Ale iba s malymi znalostami to môze dopadnut tak,ako u môjho kamarata asi pred tyzdnom-dvaja ladili(mali este aj tretieho pomocnika) uplne cely den a po celodennom trapeni sa im podarilo naladit astru 19,2e namiesto 1w(dalsi shit z ukrainy,mohol som im maximalne povedat,ze za kratku chvilu KO,a ci to zozerie potom nove karty skylink irdeto nevie ani panboh-ale to je ot) a potom to uplne vzdali,ze sa to neda.Sice niesom monter ani nijaka odborna firma,ale "satelitom" sa venujem uz od zaciatku 90 rokov a naladil som to za 15 minut-nemam kvalitny merak,obycajny satfinder nepouzivam.

Kasr
Registrace: 8/2008

A co říkáte montáži paraboly na komín - je to vůbec přípustné s ohledem na ČSN 734201 ?

Displej

Pokud je to "čistě" tvůj komín(a je v pořádku,myšleno staticky),tak si na něm dělej třeba stojku.......

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

Já mám parabolu na balkoně kde na ni ani neprší a je v pohodě. Jenže jsem tyto případy již viděl a nelíbí se mi to - proto jsem diskutoval.

Displej

Pokud si ji tam dáš sám tak si za to můžeš taky sám....pokud ti to tam dá firma tak za to zodpovídá firma a máš na to taky určitě doklad.....

Kamil_k4

Co jsem tak viděl a slyšel od sousedů a přátel, většina satelitních montérů instalaci často odflákne. Několikrát jsem po nich musel sousedům v ulici upravit nastavení talíře. Nedávno jsem jedné kamarádce upevňoval parabolu (Al 80cm), která upadla po měsíci od instalace ze zdi, protože držela na dvou hmoždinkách v maltě mezi cihlami. "Odborník" asi spěchal k dalšímu zákazníkovi...

Mně tihle lidé nikdy nepřekročili práh domu, stejně bych je hnal svin*kym krokem.
Lámy se ale bez odborníka neobejdou, to je ale jejich chyba.
:-D

Martin79
Registrace: 7/2008

Na autora dotazu nereagujte, nemá to (dle svých vlastních slov) v hlavě v pořádku:

http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?p=365551#post365551

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

@technikTKR: to je dobrý, ještě, že máš přehled. a jaká se tu rozproudila vážná diskuze! :)))

knawi
Registrace: 3/2007

pokut si trosku sikovny tak si to udelej sam urcite to bude lepsi nez od nejakeho odbornika ;P tomu ver mam s tim neblahe zkusenosti :zombie:

image
Registrace: 10/2008

Možná kdyby sis vzal odbornici-profesionálku, tak bys byl spokojen. Přece jenom od odborníka to nemusí být ono a dělat si to sám je taky dost o ničem :razz:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

neda mi zareagovat, nadavno som mal telefonat na montaz satelitu, po zhodnoteni o co ide, som povedal svoju cenu 50,-e. ,,zakaznik,, sa odmlcal a podakoval. po asi 10 dnoch uz volala jeho priatelka, adresa bola zhodna, na tu istu montaz, priatel mal totiz sadru na nohe. stalo ich to tiez 50,- e. nemohli si usetrit ten uraz pri tahani kabla ku , ktoremu sa napokon priznal?

satan
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra