, sekce: Příjem DVB-T |
|
Zesilovač na TV anténu ? DVBTAhoj, chci se zeptat, jakým nejvhodnějším způsobem zesílit signál z antény. Jde o příjem DVBT, mám malou Yaginu. Jediný co jsem zjistil, že má symetrizační člen, ale nevím, jestli se k tomu dá rovnou něco připojit, aby byl lepší signál... můžete mi prosím konkrétně něco doporučit ? V podkrovní místnosti lze přijímat tv bez problému, ale o patro níže to už nejde. Koax mám v jednom celku, pouze jeden rozdělovač. Předem díky za rady. |
Kataluk
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 344 |
| Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTProsímtě Kataluku, zapomeň na nějaký zasilovač. Dej si tam pořádnou anténu a najdí na ní optimální umístění. Tím začni. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTNapiš úrovně signálů a jistě se odpovědi dočkáš - jinak je to hádání z křišťálové koule...Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
|
|
Není zač děkovat.Není jak poradit!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTZdar,aspon sdelit:- v jake lokalite/miste prijimas DVB-T (urcime vysilace a kmitocty), - rozmer dipolu (jeho delku zmerit) a pocet prvku,pripadne na plastove svorkove krabici bude neco vyrazeno napr.1033 GL,tak to zde napsat, - no a z te cele kristalove koule bude aspon pul |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTPoužij něco takového: http://www.gisow.cz/satelit/Alcad/Zesilovace/ALAL200-Alcad-AL-200-a-darek-zdarma.htmlA mělo by to chodit. Je mě jasné, že úrovně signálu asi nezměříš ale pokud máš, i jednoduchý rozvod, je zesilovač potřeba. K tomu kup třeba takovouto anténu http://www.gisow.cz/satelit/Anteny-televizni/Sirokopasmove/ANLP45-Antena-LP-45-Fracaro-a-darek-zdarma.html A mohlo by to jít. Je jasné, že pokud přijímáš signály z více směrů. tak to takhle jednoduše nepůjde. Ale docela elegantní řešení potom je použít toto: http://www.gisow.cz/satelit/IVO-Ant.technika/Propusti/IVI023F-IVO-I023-propust-UHF-laditelna-a-darek-zdarma.html Tato propust jde jednoduše naladit i na televizoru podle ukazatele kvality signálu a tím zamezíš rešení z jiných vysílačů. To jen taková rychlorada pro amatérský DVBT příjem. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTpouži klasický antény zosilovač na pásmo, ktoré prijímaš ako u analogového prijmu a dodrž polarizáciu antény H-V R^ |
mirop
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 175 |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTpokud není známa lokalita a naměřené hodnoty v místě není jak a včem raditzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
Kuba, MiropDiky za rady ! Pěkný zbytek víkendu |
Kataluk
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTZdar ,dekujeme taky,nicmene uvedene nazory si troufam oznacit za "malou sportovni tragedii",ale nerikej to nikde,protoze by mohl vzniknout dalsi problem s BOHEMIANS:) |
hdpe
|
|
@hdpeKataluk si prostě šikovně počkal, až se někdo obětuje a poradí (bez ohledu na to, jak poradí) a je spokojen. No a my jsme také spokojeni. :)))125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTdaj si alobal na antenu :8)Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 821 |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTZdar R^ :) No a na Markize je Old Shatterhand,ktery NIKDY nezapomene a ...kdyz zapomene,tak si vzpomene! |
hdpe
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTJedinnou "malou sportovni tragedii" vidím v tom, že se posmívá už i admin.Nevím, kdo je Kataluk, ale předpokládám, že to je absolutní laik a po něm chtít "úrovně signálů" je víceméně úsměvné.Pokud máte pocit, že jsem poradil laikovi nesmysl, napište co je nesmyslem, ale nevidím důvod se posmívat. Podle toho to forum vypadá. VF uráží kdekoho, admin se posmívá, to nám to forum jde pěkně do kytek, že! Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTAle probuh,nikdo se neposmiva,chteli jsme aspon lokalitu a neco blizsiho,bohuzel. |
hdpe
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTAno, Kataluk má za ušima ;o) Přes všechny rady jsem se nakonec rozhodl, že tam zkusím dát tento zasilovač http://www.ivo-pt.cz/antenni-zesilovac-pro-dvb-t-16db-dolni-f-i6396.htm - má s ním někdo zkušenosti ? Koukal jsem také na sílu a kvalitu signálu, v podkroví jsem naměřil kvalitu 70% a úroveň 90%. Vzdálenost k vysílači mám cca 80 km ( Krásné - Pardubice, jsem z Rychnova n Kn. ) |
Kataluk
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTAno, i já mám zde pocit, že se zde každý posmívá tomu, kdo se jen trochu zeptá na něco, čemu prostě nějak dvakrát nerozumí, ale chtěl by a tak se zeptá :o( |
Kataluk
|
|
kuba:Jak chceš radit zesilovač, když neznáš úrovně signálů proboha??? Naprosto střílíš od pasu a takové "rady" obvykle dopadají tak, že se doma hromadí kupa harampádí naprosto k ničemu ;PVálku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
|
|
technikProtože je to kuba.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTVida ,tak to uz je lepsi - musi poradit mistni znalec,ja jsem z OVA,bohuzel podminky prijmu v lokalite neznam.Poradite mu zesilovac a jak muzete vedet,ze napr.silny analogovy mistni vysilac ho nerozkmita?Borak vyhodi prachy a h*vno,h*ovno zlata rybko.Samozrejme nic ve zlem at to trochu odlehcime") |
hdpe
|
|
Kataluk:Ty úrovně naměřils čím? Měřákem? Tak pak znáš i úrovně, že? A jestli ne měřákem, ale nějakým teploměrem v STB, tak to má hodnotu "měření" nasliněným prstem z okna...Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTnevim proc si tady porad "nekdo" mysli, ze kazdej ma doma merak na mereni signalu ?? Nemam merak, bral jsem hodnoty ktery mi to pise pri ladeni na TV. |
Kataluk
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTTak to jsou hodnoty k ničemu.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
|
|
technikTKRRač si přečíst vše, ne jen nadpis. Máš snad ten pocit, že ta laditelná propust, kterou naladí i na teploměru, to neřeší? Používám je velmi často a k plné spokojenosti.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTSmaryja Jozef,smaryja Johan - co kdyz prijima dva nebo tri ci ctyri MUXY? tak co tam ma ladit? |
hdpe
|
|
hdpeBože, ty mluvíš jako laik. Třeba toto: http://www.ivo-pt.cz/antenni-propust-pf06-i2146.htm Jen si určí kanály a oni mu je přesně nastaví a není co řešit.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
| Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|