, sekce: Příjem satelitů |
|
monoblock + lnbMam monoblock 19,2-23,5 a chcel som si k tomu dat aj 13E ,ale v predajni sat.techniky kde mi to montovali mi neodporucaju k monoblocku este jedno lnb, lebo zevraj to dost blbne a ze dost prijmacov to nezvlada.. jedine ked tak dat namiesto monoblocku 3krat LNB. ake mate vy skusenosti? |
mbfin
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 325 |
|
|
RE: monoblock + lnbZe to chodi vicemene normalne. Ani na prijimac to neklade zadne extra naroky - pokud umi ovladat monoblok, zvladne i tohle. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 338 |
|
|
RE: monoblock + lnbhttps://www.parabola.cz/clanky/3572/monoblok-duo-lnb-k-cemu-slouzi-a-jak-funguji-2/ |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
tohle si důkladně přeči!!https://www.parabola.cz/forum/reply-311852/On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
tohle si taky přečti-problém s kaskádou..jeden LNB k monobloku přifaříš snadno pomocí 162IW Option, a nečiní to žádné problémy,akorát když chceš přidat ještě jeden LNB, pak to musíš rozvětvit ještě Position relátkem, a tam z principu (zákonitě) vzniká problém: (cituji) "Použití sestavy samostatných relátek 2na1 je ověřeno, ale nese v sobě principiální problém, totiž že přijímač vysílá jeden kompletní přepínací povel, ale přepínače jsou fyzicky oddělené. Relé bližší k přijímači reaguje vždy, neboť je s přijímačem trvale spojeno, ale vzdálenější relé může být v době vyslání povelu od přijímače odpojeno a proto na povel nemůže zareagovat. Pak zůstane v defaultní pozici, což je u našich přepínačů vstup A (podobně se zachová i monoblok). Aby došlo k přepnutí na druhý vstup, musí přijímač vyslat povel DiSEqC znovu. U některých přijímačů se dá způsob opakování nastavit, u jiných (a to většiny) se musíme spolehnout na to, že v situaci, kdy přijímač zůstane bez signálu, opakuje povely pořád dokola. Tak se s určitým zpožděním (řádově vteřiny) nakonec přepne i vzdálenější relé (samostatné anebo to v monobloku). Může se ale stát, že přijímač po prvním odeslaném DiSEqC povelu má na vstupu signál na požadované frekvenci, ale z nesprávné družice - některé přijímače v této situaci neopakují DiSEqC povel, takže divák se svého programu nedočká." Cituji část mailu, který jsem na můj dotaz obdržel o supportu firmy EMP. Myslím, že je to vysvětleno pregnantně. |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 315 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|