Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Dreamsky TSF-40 Combo DVB-S / DVB-T

Dobrý den, zajímalo by mě jestli žu má někdo nějaké zkušenosti s tímto měřícím přítrojem (jestli se o tom dá říct jestli to je měřící přístroj)
Děkuji za reakce.

Badatel
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dreamsky TSF-40 Combo DVB-S / DVB-T

https://www.parabola.cz/forum/topic-44917/
https://www.parabola.cz/forum/topic-46064/
https://www.parabola.cz/forum/topic-47848/

netace
Registrace: 12/2008

http://www.openboxforum.cz/viewtopic.php?f=138&t=6890

krega
Registrace: 2/2009

velmi dobry satfinder ,mozna v amaterskych ci poloprofi podminkach lepsi nez merak za 100 litru, a pomuze ti spolehlive pri nastaveni vseho bezneho co se u nas dela v dvb-s i dvb-t

rj45
Registrace: 6/2007

nějaké recenze jsem o tom přečetl, určitě se ale vyplatí ho koupit o něco dráž v kamenném obchodě se servisním zázemím než v e.-shopu a pak se prát s vychytáváním sw verzí. Ikdyž samozřejmě jsou zdatní jedinci co si poradí sami.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

ono to az tak nekdy neni pravda ,v kamennem obchode mohou byt a jsou ve vetsine pripadu totalni technicti analfabeti, kteri ti stejne neporadi. cest vyjimkam

rj45
Registrace: 6/2007

ma ho a zatím testuju. v DVBt nejde zatím napájet předzesilovač, spektrák je pro nějaké laborace malý, a také mi nějak nesedí údaj o CH BER. Ale jak říkám, mám ho krátce na soud.. Jinak DVBs dobré, baterka drží, promyšlený uchycení popruhů aby mi pořád nesjížděl z bříška..

Luckyolda
Registrace: 1/2007

luckyolda

Je to problém s měřákama. Já mám asi týden ROVER Digicube, po stránce výbavy to je špičkové zařízení, ovládá se uplně parádně, dokyková obrazovka, intuitivní ovládání, člověk vydí vše podstatné na jednom sreenu.
Ale vždycky se najde něco, co Ti tu radost pokazí.
V DVB-T je fatální průser v detekci slabších signálů.

16QAM tomu dělá obrovské problémy, stačí trochu problémový kanál a vůbec Ti to nehodí MER, pre a ni post BER. Na spektráku je vidět COFDM obálku naprosto v cajku, i impulsní odezva jede, ale digi parametry ani (nevhodné slovo).

Porovnával jsem to s Promaxem, Seframem a oba měřáky na zmíněných kanálech normálně detekují, dokonce chybovost před korekcí v řádu -3 , ale ROVER ani nevzdechne. Jsem zvědav, jestli vůbec něco vyreklamuju. Jsem z toho dost rozladěnej. Člověk za to dá 75 táců a musí řešit takovéhle problémy. :(

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

pochopitelně vidí vše podstatné. :)

On Air!

Saxon

re:ROVER Digicube

ROVER Digicube "za malo penez malo muziky" nie moc dobra volba

lacko9

lacko9

můžeš být konkrétní? Ty ho znáš, ty s ním máš zkušenost?

On Air!

Saxon

osobnu skusenost nemam pouzivam Promax TV Explorer HD, ale kolega ho mal a hned predal

lacko9

Jsi ochoten mi na dát na kolegu email? Pochopitelně na můj přes můj email.

On Air!

Saxon

nechce to komentovat len takto, vrat to alebo reklamuj

lacko9

Skoda. Reklamovat to samozrejme budu. Jinak to spatny merak neni. Argument za malo penez, malo muziky neni na miste.

On Air!

Saxon

@Saxon

Sakra, to jsi me dostal. A ja po nem zacal posilhavat taky. Asi zustanu jeste chvili u Unaohmu.

J a
Registrace: 7/2005

@Ja

Chci to dotáhnout do konce. Měřák je to opravdu šikovnej, dělá se s ním dobře. Už jsem s ním několik montáží DVB-S udělal a je to příjemnější než s Prodigem, spektrák to má sice pomalejší, ale má to jiné vychytávky. Ty zase ale děláš jiný druh práce než já. Ten problém s detekcí nemůže být jeho vlastnost, to je jasná chyba HW, či SW. Pokud se toto vyřeší, chtěl bych si ho nechat, v tom mám jasno a žádní kecalové mě v tom nepřesvědčí. Tohle spolu proberem po telefonu, je toho dost, co Ti k němu mohu za těch pár dní říct. Nechci dělat unáhlené závěry, na každém měřáku budeš něco obdivovat a naopak nenávidět, však to znáš. U tohoto měřáku jsem se nejvíc bál dotykovky a tohle je uplně v pohodě. Myslim si, že až budu mít v ruce ten jejich editor Smart, tak to nebude mít chybu. Chci to ale ve stoprocentním stavu, jinak to pujde z baráku. Zatim čau, jsem uplně hotovej, za včerejšek a dnešek jsem najezdil po Lipně přes 200km na kole, mám vyhlídlé super místo pro dálkový příjem. Doufam, že to bude už s novým cajkem, buď s tímto Roverem, nebo je nasnadě Promax Explorer II+.

Dobrou.

On Air!

Saxon

@Saxon

Dik za vycerpavajici odpoved, zbytek nekdy po telefonu. Behem tydne chci dokoncit pripravu na stavbu sveho noveho stozaru a pak zacit osazovat anteny. Doufam i v DVB-T z Kamziku (aspon obcas). Dnes jsem krome odpocinku po vcerejsi oslave zacal vyrabet slucovace pro svuj domaci rozvod a snad to konecne dodelam :)

J a
Registrace: 7/2005

@ja

To dobre znam, je to jako o te kovarove kobyle a v tomto pripade rovnou s velkym K. :))) Mej se.

On Air!

Saxon

@Saxon a Ja

chlapi, z toho si nic nedělejte, jste na tom ještě velmi dobře, mně kovářova kobyla ne že kulhá, ale je už polomrtvá ve stáji :D

davidkriz
Registrace: 8/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra