Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

INVERTO black ultra a astra 3

Zdravim vsetkych lovcov.Mam problem s tymto konvertorom.Po namontovani mi na astre 3 zamrza tr.12565 H.Po zapnuti prijimaca mi zamrzaju vsetky programi(stv markiza)robi to asi 5 minut.Potom ked
poprepinam na ine programi
tak sa to nejako ustali kvalita je
17-30%.To to na nilesate 7W zlepsenie asi o
20% Ma niekto podobnu skusenost a vedel by poradit?Casto lovim a nerad by som sa s novym konvertorom takto rozlucil.Parabolu mam 125 gibertinku.Urcite je to konvertorom lebo skusil som starsi Best HQDL 101 plus 0.1db a tam astra 100% ale nillesat Rv

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: INVERTO black ultra a astra 3

V Praze mám také Gib. 125 a doslova z mnoha LNB používám pro co nejlepší (nikoli stálý, celodenní) příjem Astry 2D Inverto IDLP-401SST WhiteTech a pro dobrý příjem Nilesatu
mě připadá lepší, stejně jako tobě,Black Ultra. Ovšem mám zkušenost, že, jak sám víš, není jednoduchý bez měřáku dobře nastavit tak velkou parabolu, zvlášť na motoru. A přitom se někdy může příjem na západě zlepšit na úkor pozice východnější. Znám to právě s konvertorem Black Ultra, kdy mám většinu dne příjem Fox Movies s malou rezervou a na Astře 2D ani ťuk. Nebo kompromisní nastavení paraboly s kostkováním na obou pozicích.

knawi
Registrace: 3/2007

Ja v Trencine fox movies ani tuk :(( a na astre si neskusil s blsck ultra tr.12565 H? To ma dost trapi.

THXKO

Gilbertini pro své výrobky tento konvertor nedoporučuje, naopak výborně funguje EmmeEsse+Inverto, taky jsem to nevěděl až mě na to upozornili v Omku. když jsem tam nakupoval

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

12565H na 23.5°E má silný signál. Podle mých zkušeností s vadnými LNB (za 4 roky - 3ks právě mnou oblíbených White Tech)se porucha projevila tím, že zcela nefungovala jedna polarizace na jakémkoliv satelitu. V posledním případě to byla horizontální pol. Přece jen bych na tvém místě zkusil pohrát si s nastavením antény s ohledem na frekvenci, se kterou máš potíže.

knawi

Mohl by být problém s příliš velkou úrovní signálu, tím se tento LNB vyznačuje. V kombinaci se svářečkou typu ASTRA 3A a 125 cm parabolou to může dát přijímači pořádně zabrat.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

@gunter

v Omku nejsou příznivě nakloněný k Invertu Black Ultra, aspoň při koupi v Praze (musel jsem čekat až ho přivezou z Brna) se mě mírně snažili přesvědčit o tom, že jsou vlastně všechna LNB stejná. Což ostatně platí v případech silnějších a silných signálů.

knawi

@mirasat

Jak se, prosímtě, takové zahlcení silným signálem projevuje? Právě úplnou ztrátou signálu snad ne?

knawi

knawi

prave som sa to chcel opytat. :)))

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

Každý přijímač, či měřící přístroj má svůj rozsah úrovně signálu pro který je určen. Nejčastěji jsem se setkával s problémy právě u měřících přístrojů. Lze to ověřit například galvanicky průchozím útlumovým článkem o vhodné hodnotě.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat

priznam sa ze nerozumiem.Keby som mal 150 gibertini nasmerovanu na 19,2,tak to prijmacu vadi?

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan

pri montáži si pohol samozrejme s eleváciou,treba nastaviť...

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

samozrejme,že nevadí,čím väčšia parabola,tým sa ťažšie nastavuje,náročné na presnosť,no a ked ešte + motor,tak to potrebuje pevné nervy a ruky... R^ :)
PS:na bežne chytatelné Družice je nezmysel dávať "velké paraboly"! Rv

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Galerie: mat

Nápis na krabici od Black Ultra výjimečně nelže:
High-Gain Low-Noise

Se stopadesátkou budeš na 19,2 trhat fialky dynamitem.

mirasat

Já jsem na T90-ce vyměnil na pozici 1W ALPS raketku a dal jsem místo toho Black Ultra a signál je daleko lepší. 1W mám téměř na konci lyžiny/kraj 4W/ a při posledním přenosu z Metropolitní opery NY bylo deštivo a měl jsem s přenosovým TP problémy/DIGI jelo bez problemu/, tak jsem se rozhodl pro výměnu. Příští týden je zase přenos, tak to prubnu.

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

@mat: mám stejnej dojem.
@mirasat: ano, díky za odpověď, ale to v takovém případě cvičí signál mezi Q=0 a Q=100 nebo co?
@Saxon:Musí to bejt fajn, mít možnost a umět používat kvalitní měřák a vlastně si nastavit příležitostně extremní pozice. Máš rád operu? Taky ji máme rádi, zvláště tak výjimečný zážitky jako z MO NY.

knawi

knawi

Já operu rád moc nemam, ale maji ji rádi moji přátelé a já rád dělam dobrým lidem radost. Navíc mě baví ta technická kvalita a zajímavé pohledy do zákulisí během pausy.
Rovněž odkoukávám jak to maji nazvučené, jak používají snímací mikrofonní techniku, mikroporty atd.
V tomto jsou Američané daleko před celým světem.

On Air!

Saxon

A to inverto white tech sa ako sprava na nilesate?Mate skusene z gibertinkou 125?Mozno vyskusam zakupit ten!Len potrebujem viac info.

THXKO

Aha, takže kromě laskavosti, profi zájem o ozvučení. Opravdu je možný slyšet v tomhle směru často mnoho chyb. Jinak, operu máme rádi, ovšem naše rodinná mládež ne a vám mladým vůbec, to zřejmě připadá trošku anachronický.

knawi

@THXKO

Vůbec si nejsem jistej, že to zachrání konkretní typ LNB. Obecně mám rád Inverta. Specielně na 7°W mě dobře jevil Silver Tech, ten se líbil svýho času m.j. i Saxonovi, než na něj zanevřel. A jak píšu, na stejný pozici se chová i Black Ultra. Ale musíš si být vědom toho, že podobné snahy s amatérským vybavením (profesionální by bylo u mně omluvitelné jen bohatstvím nebo šílenstvím) jsou pokusy úspěch/omyl, a to ještě relativně. Rozumným programovým cílem příjmu Nilesat, je Fox Series, ostatní atraktivní programy MBC a Dubai máš na 26°E.

knawi

Páni odbornící jak by mělo na T 90 makat 39.E ??
Je to pozice na hraně nebo by to mělo makat v pohodě ??
Mám to jako krajní pozici lyžiny/Inverto black ultra a nic moc..
SD jedou v pohodě ale HD na hraně.
Někdy jedou někdy kostičkujou je zajímavý že dnes krásně počasí a zlobilo to a v noci to jede ok.
Jen mi zajímá zda by to mělo makat nebo je to opravdu už na hraně.
Bavíme se o T 90 / 39E na kraji ližiny

pat
Galerie: pat

stym fox movies na 125ke som dost prekvapeny!Aj ja cem!A este k tomu tr.12565H neskusil by to zajtra niekto?

THXKO

knawi

Já na SilverTech nezanevřel. Mam jich na T90 docela dost, především v singlu jsou vhodné na šilhačky. Ve Twinu maji velmi slušné parametry a v Quadu vlastně krom WhiteTech nic jného nemontuji.
Black Ultra je zajímavý nový produkt, ale teprve tento přenos ukáže, zda mi přinese potřebné ovoce.

Gioacchino Rossini - ARMIDA
Sobota 1. května 2010 v 18.45

Nejbližší přenos z METOP New York.

On Air!

Saxon

Hlavně když montuješ jestli natu montáž vůbec dorazíš...

pat
Galerie: pat

tak ktory odbornik mi paradi aky najlepsi konvertor na tu moju gibertinku OP 125?uz stvrty konvac a nic moc!zachvilu si mozem otvorit vystavu snimi :)))

THXKO

Mirasat má pravdu

Podle mého názoru se jedná o přehlcení přijímače signálem. Není to věc pouze paraboly a konvertoru, ale také přijímače. Některé přijímače zvládají přehlcení bez problému (Technisat), jiné reagují způsobem "nedostatečného signálu", například Vantage, Ariva a další. Dospěl jsem k tomu názoru po experimentech se zesilovačem signálu za konvertorem. Doporučuji dát na 23E ten nejhorší konvertor vzhledem k velikosti paraboly. Pokud se jedná o motor, pak bych dal na parabolu dva konvertory s přepínačem: na slabé družice ten nejlepší, na silné družice ten nejhorší.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra