Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Pro THXKO konvertor inverto bl.ultra

Nedávno tady byla zmínka ohledně konvertoru inverto black ultra.
Mám gibertini 105 konver. inv.bl.ultra při příjmu astry 23,5 mi občas progamy vypadávají jak jste to vyřešili? Stále jsem si myslel že je karta cslink vadná nebo sat. příji. ale problém je asi někde jinde.

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pro THXKO konvertor inverto bl.ultra

Zeptám se kolik ukazují teploměry? Co máš za přijímač.?? Parabolu máš seřízenou?? :O Já se asi nápovědou začnu živit za peníze.

koax
Registrace: 2/2008

Vantage 6000 ale to je myslím jedno né?

Digi Tv top platforma

satmana

nevím jestli je to vlastnost toho LNB, jestli jo tak zkusit jinej. jsou ještě jiný dobrý konvertory, i když black ultras je asi fakt stále nejlepší pro příjem slabších TP. dneska jsem zase pročítal německý fórum, samá chvála zvlášť na ten twin. podle toho co tam psali zkušenější testeři, tak není vůbec běžný aby twin lnb dosahovalo takový skvělý výsledky a navíc naprosto vyváženě na obou výstupech. z toho co se u nás prodává, tak jsou dobrý smarty a taky LNB maximum (série XO).

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Já mám Goldena twin a spokojenost.Mám pár singlů v kvalitě se neliší pouze v ůrovni signálu.Golden je o něco lepší.Vyzkoušej jestli budou výpadky na ČT24.pokud ne tak je chyba mezi kartou a dekodérem.Vyzkoušet jiný sw?

koax
Registrace: 2/2008

nevhodná kombinace gilbertini-inverto

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

já chodím vykrádat to německý fórum dx-tv, protože si myslím, že u nás je hrozně málo zájemců o tohle téma a celkově si spousta lidí ani neuvědomuje, že na výběru LNB fakt dost záleží, když se jedná o příjem těch frekvencí, který jsou na hranici možností konkrétní paraboly

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

SMART TITANIUM môžem doporučiť... R^

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

Čekám na přislíbený malý LCD k nastavení střešní paraboly. Pak si udělám pořádek a žebříček subjektivní kvality mezi svými konvertory. Už si připadám jako jejich sběratel. White Tech Straight je moje favoritní LNB. Vortimonde, pitomá otázka: pokud používáš stále u A2D skew LNB pootočený o 90°, u mě s motorem je to vhodný zřejmě jen na zkoušku toho azimutu, na jiných satelitních pozicích by to bylo blbě, žejo? Zase mě dnes zvedlo hladinu adrenalinu nebo testosteronu, opravdu už nevím, to, že byla sledovatelná celodenně A2D při patřičným výbírání z alternativních kanálů.

knawi
Registrace: 3/2007

nebylo by to blbě, akorát by se do něj mohla dostávat voda při příjmu satelitů nízko nad horizontem. taky se chystám dál experimentovat. zkusím ten maximum XO twin, u toho singlu by nebylo moc místa na multifeed držák. ale existujou nějaký dva typy značený stejně, ten jeden na tom není o moc líp. taky asi zkusím koupit ten twin black ultra.

vortimond

vypadává i ČT24?

vladnaico
Registrace: 5/2008

to je velmi zajímavý, měl jsem zato, že při rozdílných pozičních skew, je ten nápad 90° pootočení určenej pro stabilní sestavy. Taky jsi s ním přišel do našich končin až po instalaci svý óbr paraboly. Takže si myslíš, že když mě vybraný elenbéčko dobře cvičí na 25.2°E a nastavím si ho na tý pozici co nejlíp, neriskuju (přeháním!) ztrátu signálu na západních arabech? Měsíce o tom přemýšlím, ale že bych to vyzkoušel??
Chápu, že vás musí lidi mýho typu s.át.

knawi

oprava: samo 28.2°E

knawi

je to jedno, protože diseqc motor naklání parabolu tak, že LNB v držáku je při příjmu jakýkoliv družice přibližně v ideální pozici. jinak by příjem extrémních satelitů nízko nad horizontem vůbec nebyl možnej. skew je (jak určitě víš) extrémně důležitý nastavit přesně. úplně stejně důležitý, jako mít přesně celou parabolu.
jestli ti jde o ty anglány, dobrá je ta zmiňovaná freesat karta. nejsou s tím problémy. existuje hned několik firem v anglii, který to mají v nabídce a posílají to registrovaný kamkoliv do evropy (hlavně je to služba pro angličany v zahraničí). cena je stejná jako za cslink/skylink kartu včetně poštovnýho. nevím ale jak to chodí v octagonu, to by se muselo někde vypátrat na fórech

vortimond

Jo, ale nikdy se mě nlíbil ortodoxní názor zastánců jednoho stabilního nainstalování konvertoru paraboly na motoru. Když připomenu skew na najlsatu a na atypický pozici 28.2°. Ale, až budu mít zobrazovač, tak si doufám, udělám na střeše jasno. Jinak mě tvoje rada připomíná, že vůbec nemám ambice něco sledovat, spíš o ty příslovečný zářezy. Abych nekecal, mám priority, ale to preferuju přání jiných.

knawi

to máš naprostou pravdu. proto píšu "přibližně do ideální pozice". opravdoví lovci satelitních programů to pak řeší tak, že k tomu mají motorizovaný natáčení samotnýho LNB a hlavně taky polarizaci mění tímhle způsobem.

vortimond

stejně se musím zamejšlet nad tím, jestli nebyly lepší doby, z dnešního vidění, sledování skromnýho ale vybranýho balíku programů a dost. vím, že to ty asi umíš. ale kdy jsi tady naposledy zacitoval z fausta, a nebyl to faust, to dekódovadlo.

knawi

gibertini skutocne tieto konvertory pre svoje paraboly nedoporucuje.....

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

@knawi: jo tohle já umím. přestože například včerejší fantasy horor "sleepy hollow" je bez problémů ke stažení na torrentech, tak jsem se těšil celej den, až se na to kouknu na ch4 hd. já nejsem vůbec racionální, pro mě má film vysílanej v TV zvláštní atmosféru.

vortimond

A ještě jedna otázka přemýšlím že kdybych dal jako hlavní inverto skrz příjem nilesatu a dalších trochu problematických stanic(motor stab h120) a vedle bych dal starší lnb na příjem 23,5.
Tyhle ty dva konvertory kdybych zapojil na diseq přepínač a potom z přepínače kolax. do motoru to je asi kravina že ?

Digi Tv top platforma

satmana

no bylo by to takový divný řešení. spíš vyzkoušej jiný LNB z těch co se tak nejvíc doporučujou a určitě bude taky skvělý. pro některý frekvence dost možná i lepší

vortimond

Zmínka tady byla smart titanium? V lnb nejsem znalec takže nevím. S lnb inverto jsem nad míru spokojený akorát 23,5 , něco místo toho.

Digi Tv top platforma

satmana

Co takhle LNB s mechanickým polarizátorem,to ale s těmy šunkamy,co prodáváte,nejde obsluhovat.Co s tým chcete udělat?Kde nic není,ani smrt nebere.Kdo chce experimentovat,musí pustit chlup,bohužel!Ať se daří a už tak nelžete. :razz: :lookaround: ? :laughing: R^

zzaner
Registrace: 9/2006

Tak ja som konecne nasiel nahradu za black ultra.Je to silver sky 0.1db cca 9eur.Z istotou mozem povedat ze je lepsi.Vyskusany gibertiny 125 astre 23.5E signal 100% a nilesat 7W to iste navysenie ako black ultra.Takze skus sam som nechcel tomu verit. :bigeyes: a black ide do vytrinky :)))

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

Silver sky je monoblock o tenhle nemám zájem.
@zzaner: jestli máš namysli pesos tak v poho jsem ochoten za lnb dát i litr ale aby byl v poho popřípadě i více.

Digi Tv top platforma

satmana

o tom já nic nevím. vždycky používám běžný LNB a nikdy jsem neměl jinou než offsetovou parabolu. ale na nějaký drahý high-end LNBéčka tohodle běžnýho typu se každopádně vykašli. jako např. Hama Lypsi nebo Invacom. vypadají hezky, ale nejsou až tak příjmově dobrý jako některý tyhle levný šmejdy.

vortimond
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra