Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Multiplex 4 - Brno

Jede vám Multiplex 4 z Brna (CT HD, Nova HD, Óčko)?? Díky

Daru
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Multiplex 4 - Brno

Ani na Ostravsku nejde. Jeden z mnoha výpadků, kterých už bylo a velmi pravděpodobně ještě i bude...

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

AlesHavel

Normálně koukám na Vacátka-Ostrava jede

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@gunter

Vážně?
Tak v tom případě se po dešti asi tak drasticky změnily podmínky, že ze stabilního příjmu K63 s malou rezervou jsem rázem na čisté signálové nule, ani s náznakem DVB-T signálu, pouze nosná. Možné je všechno, signál musí přešplhat 600m kopec a 30km vzdálenost než ke mě dorazí...ale i tak, jsem překvapen.

AlesHavel

AlesHavel

mám doma shodou okolností měřák, až skončí Vacátko napíchnu ho a písnu co jsem zjistil, měřil jsem naposledy minulý čtvrtek

gunter

@gunter

Díky, to budeš hodný.
Posílám svůj terénní profil. Je možné, že se ten kopec v cestě chová po dešti "jinak" a komplikuje ohyb UHF signálů. Co si budem povídat, 0,81GHz se přes terénní překážky ohýbá už pouze velmi neochotně. ;)

http://img504.imageshack.us/img504/5916/terenniprofilk63.jpg

AlesHavel

AlesHavel

ten kopec je tak na horskou prémii :)))
takže na svorkách antény mám pro k.63 hodnotu 62-66dBuV to je trochu větší "rozstřel" než obvyklých 65-66 dBuV. Bohužel starý promax neumí chybovost, ale něco se děje, jelikož podle "teploměru" v tuneru mého Samsunga se mi objevuje úroveň bitových chyb 3, síla signálu 72. Jindy mívám nulovou chybovost a sílu 75. Je tu (Ostrava) inverzně pod mrakem

gunter

@gunter

Díky za info - ono taky těžko říci, jaký je vyzařovací diagram té antény na budově O2 na Mariánském Náměstí. Na Krpole může jít jiný ERP než např. ve směru na Vítkovice a Zábřeh.
U mě na K63 je stále čistá nula. DVB-T signály na kanálech K54, K39, K32, K29 a K28 naprosto beze změny. Celkem zvláštní stav, který si pamatuji už z minulosti. Pak se to najednou otočí, a K63 začne impulzně, bez jakéhokoliv postupného přechodu, zase hrát.

AlesHavel

AlesHavel

jasně může být,
jinak koukám, že chytáš i "minimux" Klimkovice :bigeyes:
já mám zas problém s velmi proměnlivým signálem plMuxu, pořád se rozmýšlím zda přidat lnb na Hotbirda nebo to necat jít pozemní cestou

gunter

@gunter

K28 ano, ale zle. Co taky čekat na vzdálenost kolem 30km, snad ani ne 10Wattů ERP s podobným terénním profilem jako mám u K63.
S K38(Skrzyczne) a K57(Javorový) tu nemám "žádné problémy". V mé lokalitě nejsou přijímatelné, podobně jako Námestovo a Krížava na K68.
Člověk by rád testoval, měřil a zkoušel různé typy antén doma i v terénu. Poslední dobou bohužel není kdy, a tak si semtam aspoň chodím pokecat na fórum.

AlesHavel

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra