, sekce: Zkušenosti |
|
lacny merak signaluAky by ste doporucili meraci pristroj v tej najlacnejsiej cenovej kategorii?Aby sa snim dalo samozrejme presne nastavit porabolu.V priemere montujem 2-3krat do mesiaca.Tie na motore sa robia bez meraka dost dlho a nikoho by nebavilo byt na streche pol dna :))T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
|
|
RE: lacny merak signaluTrimax SM 2500 s LCD Plus. Já jsem vrazil do tohoto 8 000Kč.Záleží co od něj chceš.Nejlevnější není,ale dá se s ním dělat.Jediná nevýhoda,že má dost malá písmena na displeji. |
Ji.sat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 804 |
|
|
RE: lacny merak signaluco třeba totohttp://shop.bscom.cz/meraci-pristroj-satlook-micro-g2_d74821?ref=zbozi.cz zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
RE:lacny merak signaluSM-2500 je dobrý stroj můžu doporučit, když mi ukradli měřák koupil jsem si právě tento jako záchranu a jsem spoko (teď už mám sice nový Televes ale to je dáno že dělám i STA). Pokud se pro něj rozhodneš určo budeš spoko. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
|
|
RE: lacny merak signaluA co takyto obycajny SATFINDER?T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
|
|
RE: lacny merak signaluAky je nazor na Satlook Digisat Pro ? Nepostacuje na take to amaterske nastavenie ?http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2787&category_id=260&option=com_virtuemart&Itemid=1 AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 650 |
|
|
RE: lacny merak signaluJá používám DM500 ve spojení s malou LCD obrazovečkou. A zatím sem nastavil všechno myslím, že perfektně. :) |
lukin
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 433 |
|
|
lukinjakou k tomu používáš baterii? gelovku z mota, nebo autobaterii |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE:lukinA co ti na to říkaj lidi ? Já jednou šel na montáž s přenosnou Tv pač se měřák pokazil a byl na servisu a připadal jsem si jako blb :) (ale zákazníka jsem radši upozornil předem) |
bryketa
|
|
RE: lacny merak signaluTy ono to je celkem pěkně udělané v krabičce, takže si připadám úplně normálně ;-) . Nosím sebou ten malý adaptér co je k DM. Vždy zatím byla elektrika k dispozici. Jinač v nouzi se dá použít cokoli co má 12V. |
lukin
|
|
RE: lacny merak signaluV zasade merak mozes pouzit bud dobry alebo lacny ...Pokial nevyzadujes aj napriklad spektralnu analyzu, v pohode vyhovie Satlook Micro. Za malo penazi dost muziky. Aj ked, je to tiez kompromis medzi cenou a kvalitou, zrovna lacny tiez nie je, ale ak ako vravis robis 2-3 montaze do mesiaca, vyplati sa. V tejto kategorii su napriklad aj spominany Trimax ci openbox, tie ale nepoznam, sudim len podla TTD. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
|
|
THXKOPokud si myslíš, že se satfinderem nastavíš parabolu přesně, tak si ho kup. Ono totiž strašně moc záleží na tom kdo s tím měřákem zachází. Profesionální anténáři mají za dlouhá léta práce už tolik zkušeností, že jim satfinder nestačí. Oni potřebují vědět takové zbytečnosti jako je BER,MER,V-BER, S.E.R., NeS.E.R., a pod. Někdy také potřebují vědět jestli ta družice kterou právě zachytili je ta kterou hledají (taková zbytečnost!)Obyčejný člověk takovéto nesmysly vědět nepotřebuje. Ten si vezme buzolu, satfinder, a nastaví všechno naprosto přesně i bez měřáků za sto tisíc. Takže kdo potřebuje jaký měřák je věcí jeho schopností. Já tedy patřím k těm prvním. Já potřebuju vědět úplně všechno jinak nedosáhnu toho pravého montážnického orgasmu. :))) Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
@lukinProsim ta to mi chces povedat ze podla DM500 dokazes nastavit signal???Ved tam si tie udaje behaju ako chcu,bud nespravne,alebo oneskorene,podla toho by som nedokazal nastavit snad ani 2m antenu na 19.2E :) Alebo mas daku ADDONS ktory uz naozaj dokaze vyhladat signal ako sa patri? |
mercedes77
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 926 |
|
|
RE: lacny merak signaluNainstaloval jsem mraky parabol jen za pomocí malého FTA přijímače a LCD telky zakomponované do úhledné krabičky a bez problémů a přitom to dělám jen proto, že mě to baví... živím se úplně něčím jiným.... |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
|
|
Enik"NeS.E.R" tak todle jsem ještě neviděl :) |
bryketa
|
|
RE: lacny merak signaluTrimax a nebo něco lepšího.Do žádných tzv.měřáků za dvě kila bych v žádném případě nechodil,jso to zbytečně vyhozené peníze.Dvě až tři montáže za měsíc to se ti určitě už oplatí.Už jsem mnohokrát dolaďoval parabolu,kterou někdo nastavil podle TV,notebooku s kartou nebo podle ledek na nějaké krabičce.Nikdy to nebylo nastavené na stopro. |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
|
|
mercedes77ved prave ta 2m parabola sa velmi zle nastavuje, z 80 chytis signal do minuty, ale 2m ta je velmi presna a to moze byt o hoodne dlhsi cas! |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 240 |
|
|
RE: lacny merak signaluTak ja asi zostanem u tej prenostnej tv :))) Urcite 8tisic a vic za merak nedam!Ked pisete ze ten lacny sa neoplati zostanem u klasiky.Akurat by som ho semtam potreboval na nilesat :(( tam by sa zisiel.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
|
|
@mercedes77Vždyť to jde úplně krásně. :). SNR ukazuje v dB/%, AGC v %, ukazuje BER (vím co je u toho DM jakože maximum). Stačí vědět kam se točí parabola. Chytnu nějaký FTA program na družici co hledám, a pak to jemně doladím. Záleží asi na zvyku :D Ti neříkám, že všechno drahé je na prd a kničemu. Taky bych bral všemi deseti něco lepšího, ale? prostě nato zatím nemám a musím si vystačit umět stím co mám. |
lukin
|
|
Všichni zastáncisatfinderů a padobných hračiček, kteří tu tvrdí, že s těmito nesmysly nastaví parabolu stejně přesně jako odborník s PROMAXEM nebo podobným měřákem, by měli mít tu odvahu, a své tvrzení si prakticky ověřit. Každému z nich totiž snadno dokážu, že s PROMAXEM tu anténu nastavím nejen rychleji ale především daleko přesněji. Teploměry a satfindery na to prostě nestačí. Žádný teploměr natož satfinder není schopen podat dostatečně přesnou informaci o BER, což je jediný relevantní parametr podle kterého je možné parabolu skutečně přesně nastavit. Cokoliv jiného je k ničemu!!!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
|
|
@Enikdyť je to furt dokola, házení hrachu na zeď resp. perel s*viním... :dead: |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
to davidkrizMáš jistě pravdu. Je fakt, že chtít po někom, aby si něco takového uvědomil když neví co je to BER, V-BER, MER, C/N a pod., je trochu nesmyslné. Ti lidé vůbec netuší jak DVB funguje, na nastavování antén jsou ale machři.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
|
|
@EnikR^ Souhlasím s tebou.... |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
|
|
RE: lacny merak signaluměřák je zcela určitě nenahraditelný,před nedávnem jsem si nastavil parabolu a monoblokem na Astry jen tak podle "teploměru" v tuneru na maximální barvičky-byl totiž víkend a neměl jsem možnost půjčit si měřák z práce. Po čase jsem se nestačil divit jaká byla chybovost. Nastavovat lidem satelit dle teploměru je přinejmenším neseriózní... zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
RE: lacny merak signalure:lukin jsem na tom stejně a tvrdím že parabolu nastavím přesněji s LCD a Dreamboxem než kolega s měřákem kterej s ním neumí a má ho na okrasu taky jsem po takových byl pár montáží předělávat.Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
|
|
RE: lacny merak signaluAno, po takových machýrkách s měřákem, jsem již mnoho parabol předělával!Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|