, sekce: Příjem DVB-T |
|
28 prvková logaritmickoperiodická anténana UHF pásmo 21. - 69. kanál (470-862 MHz), zisk 10-12 dB, P/Z poměr 22 - 35 dB, délka 1058 mm. Horizontální úhel příjmu 35 až 45°, vertikálně 30 až 40°. Anténa nepotřebuje symetrizační člen, její výstup je 75 ohm, přímo na koaxiální kabel. Anténa je vhodná pro digitální příjem.Po instalaci této antény jsem byl mile překvapen, máte podobnou zkušenost ? |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
|
|
RE: 28 prvková logaritmickoperiodická anténaano, mám ji nainstalovanou na RD předností je její vyrovnanost v celé šíři pásma. V Ostravě u muxu 3 (kan.32) mám lepší zkušenost než se sítem nebo alcadem BU 119 (ten je dole úplně mrtvý). Fakt je ale ten, že se hodí do homogenního prostředí a spíše na individuální příjem. Což se ocení zejména tam, kde se bude ještě "hýbat kanály". Na rozdíl od ostatních širokopásmových antén mě ještě překvapil slušný "příjem bokem".zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
RE: 28 prvková logaritmickoperiodická anténaJenže právě ten slušný příjem bokem svědčí o tom, že ta anténa není nic moc. Všechny ty parametry které tu psal radek1 jsou opsané z nějakého prospektu. Pravda o té anténě je ale zcela jiná. LP antény nejsou nic zvláštního. Jsou vhodné právě tak akorát jako měřící.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
@EnikAnténu používám zejména jako referenční a jak píšu v homogenním prostřední se slušným pokrytím má své místo, o příjmu bokem mluvím především pro možnost ji uplatnit v místech kde se přijímá více vysilačů z různých směrů a zejména u ITA. Tedy záleží především na místních podmínkách a předešlých měřeních. U STA samozřejmě volíme jiné antény.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|