, sekce: Příjem DVB-T |
|
Sloučení TV+SAT, kanal 68Ahojte, dneska jsem narazil na jeden problem, a to je sloučení TV+SAT, ale na TV vstupu je 68k z krizavy. Problem je nizka uroven na k68 a jiz velmi male oddeleni vstupu - klasicky slucovac je reseny jako horni a dolni propust, ovsem rozdil 100MHz neni idealni - Tv pasmo na konci kolem 850MHz, sat.pasmo zacina na 950MHz. Oddeleni je male a signal DVB-T je degradovan. Propad BER je po pripojeni satu az o 2 rady a ti mse stava nepouzitelny.Zcela nepouzitelny je TV-SAT slucovac IVO, o moc lepe na tom neni ani EMP105. Nejlip jede Alcad ME214, ale ani to neni idealni.Ted zkusim vyrobit propust 950-2150MHz a propust 470-860MHz a zaradim ji na vstupy, zkusim i odladovace - na sat.vstupu zkusim kombinovat propust s odladovacem k68 ale nevim jaky bude vysledek. Potom to teprve sloucim tou 214kou. P.S. - neresim zpusob natahnout druhy kabel - je to novostavba a nehodlam nekde vytahovat kabely zpod zasuvky apod... Blbe je, ze ani multiswitch od EMP si s tim neporadi. Uroven na antene je 42dBuV, mam tam predzesilovac 19dB, pokud nejede sat, je ChBER 1,7E-3, pvBER lepsi E-8, MER 24db, takze si myslim, ze se to bude dat zpracovat Resil jste to jiz nekdo nekde ? |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 338 |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68co konverze k.68 někam mezi kanály 22-26? Je jasné že se řešení prodraží o cca minimálně 1600,-za měnič nebo pořešil i Slováky jenom satemzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68V objektu je 18 zasuvek, nyni bude aktivních 6 TV prijimacu, neni ucel resit vse pres sat, kdyz jsou v lokalite dostupne a celkem kvalitni signaly 3 CZ muxu, 1 SK muxu a 4 rakouskych muxu.Konverze me napadla, je to krajni pripad, tady nejde az tak o cenu, ale urcite se pozdeji setkam se stejnym problemem, kde cena menice navic problem bude, proto bych to rad vyresil. |
J a
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Vysílat DVB-T na tak vysokých kanálech můžou vymyslet akorát pitomci, kteří neví o praxi vůbec nic.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Zdar,100 MHz je pomerne dost,je otazka jestli se to tam tlaci jako nejaky parazit z LNB nebo nakmitne primy signal.zkus napr.toto http://www.schwaiger.cz/z2993-horni-propust vyrabet dnes se jiz nic nevyplati. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
@JaČus,ty to máš ke mě tak daleko nebo se ti vybil mobílek? :laughing: |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 428 |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Priepuste vyssieho radu s pripadnym odladovacom musia zabrat. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 718 |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68100MHz je dost, ale realne tak pro 10-12dB oddeleni. Zkousel jsem to spocitat i postavit, omerit na polyskopu a neni to nic extra. Nakonec jsem udelal propust vyssiho radu, kterou jsem predradil sat i tv vstupu a dosahl jsem oddeleni skoro 40dB, zitra to zkusim primo na miste.Vyrabet se vyplati - investice minimalni a vyrobim co potrebuju na miru, nemusim se nikde s nikym dohadovat a resim to tak, jak potrebuju. Jo, a docela dost me to bavi. Jinak bezne prodavanae slucovace TV-SAT jsou pouzitelne tak do K64, nekdy uz ani to neni OK. Nejlip si stoji Alcad ME214. |
J a
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Smaryja,jsi dobre vybaven :) a nejsi tedy prekvapen,pak je to jine kafe. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
@XmuxRano jsem musel dospat vcerejsi akci :) Hlava bolela jako svina. Odpoledne jsem mel tuhle kompletacku a navic jsem makal sam, kolega mel nejakou soutez ci co. Prijel jsem v podstate az jak jsem psal ten prispevek. Jdu se najist a vyrazim do hospody, dneska fakt jenom na jedno :) |
J a
|
|
J aale ved tieto frekvencie su len docasne a vsetko pojde pod 60k. tak to neries, to chce cas. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 240 |
|
|
@satan, @hdpeSpatny pristup - kdyz to jde, je vhodne to vyresit. Nestoji to majlant a ziskavam tim cenne zkusenosti. Delam v oboru, zivim se tim a problemy rad resim, navic me to bavi.A propust nestoji balik. @hdpe Jo, byla doba, kdy me antenarina zivila jako vedlejsak, to, co jsem vydelal, tenkrat jeste jako svobodnej a bezdetnej a vicemene zajistenej jsem invetsoval do merici techniky. Navic na tyhle komponenty nikdy nebyly zadne reklamace, coz se bohuzel neda rict posledni dobou o ostatni technice. Takze opravdu radeji budu resit nejaky antenarsky problem, ktery se me vrati v tom, ze nebudou reklamace, narozdil od sat.techniky, kde je porad neco. |
J a
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Já sem myslel kvůli tomu slučování TV+SAT K68.Už sem to tady v protivcu dělal,teď sem to zkušebně zapojil na prodejně a i tady to jede v poho,ale nemůžu proměřit (všechny STB ale jedou bez problémů). 2x Schwaiger ASW800 (105-ka docela dost mrtvá). |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 428 |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68switche maju hore velky utlm, ich rozsah je len do 60k. podla vyrobcu. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 240 |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Na tyto případy používám filtr od pana Jaška z Rožnova (TKR Jašek) typ je tuším BSF 470-860. Je průchozí pro napájení LNB a zapojuje se na sat vstup slučovače TV-SAT a spolehlivě odfiltruje rušení z LNB.Provizorně můžeš zkusit zapojit dva ME-214 za sebe, aby jsi zvýšil strmost. UHF signál zapojíš až na ten druhý. Samozřejmě pomůže taky vyšší úroveň UHF signálu. |
Judas
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 56 |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Filtry mam vyrobene, zmerene, zitra testnu v realu. Uroven na UHF mam srovnanou na vsech muxech na 90dBuV, plusminus 3-4dB, myslim ze vic z toho nedostanu :) |
J a
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Tak ať se Ti zadaří!Co tam máš za LNB? Ty levné šunty mají opravdu ošizený výstup co se týká rušení do horního pásma UHF. |
Judas
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 56 |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68LNB tam mam Alpsy. |
J a
|
|
Tak to fungujePouzil jsem Alcad ME214, do kazdeho vstupu jsem predradil vyrobene propusti 7.řádu, jedna 470-850MHz, druha horni propust od 950MHz - na 900MHz uz utlum propusti kolem 20dB a dal roste. Utlum v propustne casti spektra max. 4,5dB, zvlneni max. 1,5dB v aktivni casti spektra. Vyroba byla jednodussi nez jsem cekal.Zajimave, ze nektere komercni slucovace TV/SAT by se daly pouzit na prime slouceni kanalu 1-60 a 65-xxxx a chodi docela dobre. Takze pro slouceni slovenskeho DVB-T s kanaly do 60 se nemusi kupovat zadny extra slucovac, ale vyhovi i tyto levne slucovace TV/SAT. Na k64 jeste sice maji nektere utlum kolem 7dB, takze na O2 mux k nepotrebe, ale na 66-69 uz kolem 2-3dB, takze na slov.DVB-T vyhovujici :) |
J a
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68dobrá a jistě cenná informace, každopádně gratulacezgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Jo, dik. Rozhodne lepsi se bavit slucovacema nez temi strepy (sat.prijimaci) co se dneska prodavaji a muset porad resit reklamace a dalsi problemy. Zlata antenarina.V miste jsou nyni prijimatelne MUX1 CT - 4 programy MUX2 CRa - 5 programu MUX3 CDG - 2 programy MUX ORS1 - 4 programy MUX ORS2 - 4 programy MUX k53 - 2 programy MUX k38 - 1 program MUX SK-k68 - 5 programu prijimatelny je i O2mux na k64, ale parametry nejsou idelani. V rozvodu sice je, v dobe instalace byl prijem mozny, ale parametry jsou hranicni.Horsi jak na k68, ale to je dane spis pouzitou antenou a tim ,ze jeji smer neni pro tento mux idelani a jeji zisk rovnez ne. Jsou pouzity tri anteny - male Vaten sito na rakusaky, ceske muxy jedou na Alcad BU119 (mensi zisk na spodku nevadi - Kojal to tu smazi ve velkem) a jedna BU119 ve vertikalu na slovaky. Sat.prijem je jen ke hlavni TV (zakaznik ma plazmu Panasonic se sat.tunerem), puvodne zakaznik vubec sat nechtel, nakonec ano ale jen kvuli CNN a BBC World . |
J a
|
|
@JaNaprosto souhlasim. Taky mi tahle duchařina dává mnohem víc potěšení, než se trápit s nějakýma střepama, co prodávaji v Makru a v podobných šmelinách.v dalším týdnu jedem konečně na tu Šumavu, kde budu dávat tu RTW835 s německýma Muxa z Degendorfu. Už se těším. Nyní už jdu připravit chlazení, za chvíli dorazí chalani a jdeme na ty Ivany. On Air!
|
Saxon
|
|
@SaxonJa uz nepiju, po sobote (patku) zase delsi dobu nic :)Antenarina me bavila vzdy mnohem vic nez saty. je zajimave, kdyz jezdis po zakaznicich, kterym jsi delal anteny pred 5,6,7,8 lety a ono to vsechno funguje a jen se meni propusti na nove kanaly. Minuly tyden jsem trebas montoval to Opticum (zakaznik souhlasil s moji cenou) a je me jasny, ze cas straveny s timto srotem me da mnohem min nez cas, straveny se vcerejsim ladenim te antenni sestavy. |
J a
|
|
RE: Sloučení TV+SAT, kanal 68Já si dam taky jen dvě, tři.Mám za sebou náročný pátek i sobotu a pro změnu, dnes jsem byl celý den v rádiu, takže si to zasloužim. :) Dnes jsem dostal dárek v podobě třech kleští Knipex, tak si je ještě s radostí zasunu do brašny a kašlu na všechno, čau na Moravu. On Air!
|
Saxon
|
|
@SaxonJo, Knipexky jsem mel 7 let a stale jako nove, pak me na jedne montazi spadly do komina a byly v tahu. Ted radeji beru obycejne :) Docela ti je zavidim :)Zdravim do jiznich cech. |
J a
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|