, sekce: Zkušenosti |
|
nejakou kvalitní parabolu 90cmnejake tipy?dikes |
bambule
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 761 |
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cmFuba nebo Gibertini tím nic nezkazíš.Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cmtelesystem je za rozumny peniz |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
|
|
rj45nechci se hádat ale telesystem 90cm nedělá ale jinak jsou to paraboly OK |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cm90cm nedělá ani Fuba. Jestli chceš prostě něco víc než klasickou 85cm, tak jak jí všichni známe, pak asi jedině tu Gibertinku.Telesystem, dělá sice za rozumné peníze, ale s pastovým korpusem a to mi už nesmí do garáže. Za dva roky ti v něm bude vaklat krk a šrouby na elevaci budou rovněž povolené. Osobně bych určitě zvolil 85cm od EmmeEsse, to je anténa vynikající,masivního provedení, v celokovovém provedení, výborná na šilhání. Největší slabinou je uchycení krku, ale to se při troše šikovnosti jednoduše upraví. Akorát už nekupuju červený odstín... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
Černý plastový korpus (záda).Jak se postupem času mění tvar plastu, je tím ovlivněn tvar vlastní odrazové plochy. Tím pádem je taková parabola drahá i za 100 Kč.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
|
|
SaxonPrávě včera jsem si instaloval multifeed na EmmeEsse (13?19,23), potvrzuju, že je to skutečně dobrá parabola na tento účel.Krk bych rád pořešil napadlo mě navrtat okraj paraboly a krk zpevnit dvěma tenkými Al dráty chycenými za brejle. Pokud se podělíš o nějaký lepší grif budu vděčný za radu zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
SaxonNo zase se nechci hádat ale Telesystem používám už hodně dlouho a žádnej problém. Jinak dělají i zesílenou verzi s lepší trubkou na úchyt konvertoru ( hranatý) a ta vydrží snad všechno.Např u Emme Esse se mi vždy po čase povolí elevace vlivem chladu. Ale jinak na brejle je opravdu dobrá ale Telesystem taky ( hlavně když použiješ brejle přímo od nich) |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cmHorší než popisované paraboly jsou talíře s plastovými ráhny na uchycení LNB.Ty už fakt ani náhodou.Telesystem je proti tomu KING. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cmco triax tda88 /85cmx95/celokovová-al+fe pozink cena 1250kč |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
|
|
re:Fuba,Kathrein,ale jelikož jsou obě cenově,hlavně Kathrein,sáhneš po nějakému průměru,který zde již byl naznačen.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 808 |
|
|
lubbikfuba je fakt luxusní parabola, ale je nutno poznamenat, že kvůli poměrně vysoké hmotnosti je zapotřebí mít opravdu festovní a dobře provedené uchycenízgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cma co na eltasat.cz šeda 100cm al |
bambule
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 761 |
|
|
re:Nespočítám kolik jsem jich dělal,ale ta 80(78) mě nepřipadá nijak nestandartně těžká.Na STáčka je dávám standartně(co se tak dívám po střechách,tak asi jediný) .Zrovna v pátek jsem si jich osm dovezl z Omka.Až bude u Kathreinu v pořádku čeština,vezmu k přístrojům i ty paraboly,jejich 90 stojí kolem trojky...,ale určitá skupina zákazníků to neřeší a chtějí něco vícKathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
|
|
lubbiksrovnávám fubu 85tku a EmmeEsse 85tku, shodou okolností jsem fubu montoval v pátek. Na sloup STA nou problém, spíš jsem měl na mysli konzoly přidělávané ke zdizgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
|
|
re:Nevím,ale na dobře přidělaném držáku není co řešit,někdy se na něm před zákazníkem i zhoupnu.Jinak Fuby mají asi jako jedinou položku nejlevnější v Omku,beru je od nichKathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cmTo by mě teda zajímalo, jaký je hmotnostní rozdíl mezi 85 Fubou a EmmeEsse??? Pár deka nanejvýš...V tomto srovnání má Fuba výrazně navrh v masivnosti a provedení krku, což je naopak největší slabinou EmmeEsse. Gibertini má naopak největší slabinu v provedení držáku LNB, zde je naprosto nezbytné ihned s anténou objednat jejich firemní multifeed. Luba - můžeš se hodit nějaký přímý odkaz na zmiňovanou anténu Kathrein? On Air!
|
Saxon
|
|
re :saxonwww.kathrein.de , pokochej se jejich produkty,definitivně jsem se rozhodnul,že tu značku rozjedu,už mě ten průměr neba a spousta lidí si ráda připlatí,navíc se odliším od ostatních.Měj se R^Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cmLidé chtějí parabolu co nejlevnější,a já jim koupím co oni chtějí tj.železnou za pár šupů.Ale je světlá vyjímka z minulého týdne.Pán chtěl hliník 80cm s monoblokem pro 2 družice v kompletu s Arivou 200HD.Aby nemusel za cca.3 roky se dívat na orezlou parabolu.Jinak na náš trh se dodávají paraboly odlišné i výrobci jak do většiny Evropy.Inu za málo peněz málo muziky. |
Baron
|
|
KathreinZajímalo mne řešení multifocusu. Proklikejte odkazy.http://www.google.cz/search?hl=cs&q=Multifeed+Halter+%2B+kathrein&btnG=Hledat&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
|
|
lubbikPřeji Ti tvé nadšení, ale s tou cenou jsi mimo současnou realitu.Absolutně nechápu, proč bych tohle měl někde montovat. Když potřebuju stabilní příjem, pak tu mam za půlku Fubu. A dávat lidem tyhle antény na solo příjem, tak si nevidělam ani na slanou vodu. On Air!
|
Saxon
|
|
re :saxonAle o tom to přeci není,vydělám,nevydělám,zákazník chce,zákazník dostane.Tobě se nestává,něco nám dovezte,my tomu nerozumíme,nebo nechceme,aby to vypadalo takto -a ukážou na rozevlátou sousedovu parabolu,nejlépe na baráku za 10mil...Komplety made in Liedl nedělám,chci jet po Jihlavě při pohledu na střechy a stěny s čistým svědomím,jsem za pěkné a čisté montáže.Proto nemám doma multibeam,ani toroid,ale Fubu na motoru,obměně za Kathrein se nebráním.Udělám sadu s jejich anténou,kdybych měl čas a chuť,tak bych tady na parabolu udělal seznámení s touto špičkovou značkou(už čtu ty reakce,takže asi ne..).Je drahá i na němce,vím o čem mluvím,když jsme se vraceli ze Švýcarska,mrkli jsme do Rozenheinu(Anton tam má závod),ale k našemu zklamání v místních obchodech tam tu značku nemají,prodejci nám řekli,že je to drahé,na pultech samé základní modely,nejvíce Technisaty,Vantage a další Korea,byli jsme hodně rozčarování.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
|
|
lubbikChápu, co myslíš. Pokud máš na Kathrein klientelu, tak to rozjeď. Uvidíš po čase.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cmTaky vlastně mám v současnosti jednoho klienta kamaráda, kterej neví co s prachama, tak bude mít na baráku BIG-BISAT Visiosat.Tak si to alespoň jednou v životě vyzkoušim v terénu tuhle anténku nainstalovat a budu se pak při cestě kolem kochat... Nemůžu si pomoc, ale ty prodejce v německých prodejnách uplně chápu, co ty antény přinesou oproti Fubě navíc? Koukal jsem na ty PDF-ka a nenašel jsem nic. Za pár let budem montovat už jen (nevhodné slovo) typu Famaval, protože nic jiného nebude existovat. On Air!
|
Saxon
|
|
RE: nejakou kvalitní parabolu 90cmJá ten Visiosat viděl jen v reálu na prodejně.Za tu cenu si ji skoro nikdo nekoupí.To je už lepší toroid T90. |
Baron
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|