Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Test HD receiveru Ferguson Ariva 200

zdravím satáky jakej máte stím to modelem levnějším prosím skušenosti uvažuju vážně o něm a vy na to?dík :lookaround:

difik
Registrace: 3/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Test HD receiveru Ferguson Ariva 200

Dodělej si aspoň 8 základních tříd, pak sleduj televizi.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Napis co konkretne Te zajima, treba Ti nekdo kdo prijimac ma odpovi. Zkus pouzivat take Vyhledavani, najdes minimalne 100 temat, ktere se Arivy tykaji.

A recenzi najdes i tady na Parabole.cz:
https://www.parabola.cz/clanky/3862/ferguson-ariva-200-100-hd-pvr-ready-hdtv-satelitni-prijimace/

milanm
Registrace: 3/2006

Arivu 200 nekupovat-je to nevyzpytatelný krám!!

dechovkar
Registrace: 5/2006

Test HD receiveru Ferguson Ariva 200

dechovkár: Je to přístroj/říkám tomu čínský gumák/vzhledem k jeho ceně má perfekt SW podporu/když se s tím naučíš dělat,je to přístroj OK.
Jinak podotýkám já bych ten šrot už nechtěl taky,upřednostňuji přístroje vyšší kvality./Vantage 8000HD , nebo OCTAGON 918 HD,nebo OCTAGON 1018 HD.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

to difik

..taky jsem koupil, včera tam rval poslední softwear, jsem tele, ale zatím bez problémů. Kdybys dal vyhledávání..před pár dny jsem se ptal na to samé. A dechovkár má taky právo na svůj názor..ale to by sis nikdy nekoupil nic. já jsem spokojen https://www.parabola.cz/forum/topic-49671/

bortak
Registrace: 9/2007

to hery

musíš si uvědomit, že pro někoho neni televize modla. Naco vrážet kupu peněz do věci, u které většina lidí akorát chrápe. Mám ho doma, nestudoval jsem výrobce, ale myslím, že je z Polska. A uvědom si, že dneska už snad jenom rohlíky nejsou z Číny

bortak

protože jsi neměl v ruce nic jiného ;) a když, tak to nepatří sem do diskuze :)))

netace
Registrace: 12/2008

Zatím jsme jich prodali na zkoušku něco málo přes deset kusu, už taky k vůli negativní reakci tady v diskusi. Zatím se nevrátil žádný, jeden trvale testuji v servisu a nemám k nim žádný zásadní výhrady. Co můžu garantovat, tak zcela bezproblémově točí motorem. Ale za tu cenu bych problémy neřešil. Když by se mi vrátil vadný kousek a nebudu ho schopný opravit ihned na místě, tak ho hodím do popelnice a dám zákazníkovi jiný kus. :)

Rudolf
Registrace: 2/2006

Ariva 200 je přístroj pro nenáročné uživatele, kteří si chtějí užívat HD programů, je jednoduchý na obsluhu a má velmi dobrou SW podporu, pokud se týká porovnání s přístroji podstatně vyšší třídy - DM 800, OC 918 a 1018, tak je na tom velmi dobře, zvládá skoro vše, co tyto přístroje včetně spolupráce s motorem. Každému co nemá vysoké nároky ho doporučuji koupit, je to za málo peněž hodně muziky. Vím, že jsem tím, co jsem tady napsal, naštval pár skutečných odborníků, je to, ale jen můj názor na danou věc. ;)

klokan49
Registrace: 4/2006

RE:Ariva 200..

http://www.(nevhodné slovo).com/clanky/3714/test-hd-receiveru-ferguson-ariva-200/

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

mam arivu 200 tři měsíce a za tu dobu plná spokojenost jak s přistrojem samotným tak i s velice dobrou podporou co se softu
tyče jedina věc mi tak trochu vadí a to umistění usb vstupu pod dviřky ale jinak spokojenost.

vendy1968
Registrace: 3/2007

První co jsem udělal, kdyz mi přišel pod ruku, tak jsem ho otevřel. Čekal jsem, že při jeho velikosti bude poddimenzovaný zdroj. Ku podivu ale zdroj netopil a na všech součástkách se dala udržet ruka. Infra teplomerem max 45°C. Zdroj je impulzní, typický pro ostatní Fergusony. Tady mi vadí, že není ošetřený napětí, ze kterého se snímá regulace k řízení zdroje. Protože časem při vyschnutí kondenzátoru dojde k poklesu tohoto napětí a zároveň ke zvýšení napětí 12V což vede i k poškození základních desek přijímače jak se děje např. u 7317 nebo 6318. Toto se dá však velice jednoduše upravit. Toto není propagace přístroje je to konstatování holé skutečnosti. Doma tento přístroj nemám, ale jako druhý přístroj, nebo přístroj na chalupu bych si ho pořídil.

Rudolf

..Rudolfe..kdybych nastoupil při kupování podobného přístroje s teorií vysychání kondenzátoru..to by prodavač čuměl..ale jinak ocěňuji pohled odborníka

bortak

mám ho 3 měsíce se správným fw,umí vše co průměrný člověk může potřebovat včetně nahrávání na usb a sdílení.

gemini
Registrace: 3/2006

pro Rudolf

Ahoj Rudo, nemohu se Ti dovolat, máš pro mne toho Ferdu_

mirecek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra