Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Badr, Dubai HD na Toroidal 90

Zdravím chlapi, kto príjmate Badr na Toroidal 90 aké máte údaje o príjme?Ja mám 90- toroidku 28,2, 26 /multiconect/, 23,5 E-19,2 13,0 E-9 E-5E-1W-4W-5W dneska som to ešte doľadovaľ ale viac ako podľa meráka Openbox sf-20 kvality signálu na cca 45 % som nedosiahol.Rozmýšlam trošku posunúť 28,2 E a dať bližšie LNB na 26 E, na 28,2 mi ide iba o ITV HD.díkes

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Badr, Dubai HD na Toroidal 90

No určitě začni tím, že na 26°E použij nějaký lepší LNB.
Technické řešení:
https://www.parabola.cz/galerie/ctenari-saxon-2/
Testy LNB:
https://www.parabola.cz/clanky/3943/prijem-signalu-z-druzice-badr-4-parabolou-85cm-pri-pouziti-ruznych-lnb/
http://www.satshop24.de/LNB_3.1.pdf

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Dubai

Zdravím,
Osobně mám Vantage 8000 a sg 2100 + parabolu 105 cm. Po celkem precizním nastavení na Dubai HD (s ohledem na ostatní družice)i měřákem Openbox mám signál max. 80%
Letošní období dešťů a bouřek s vítrem si s tím dovede pohrát tak, že to spadne i pod 75% a to se už u Vanty seká v HD obraz.
Tak posunutí by mělo přinést změnu, ale jak počasí zadivočí-čekal bych výpadky....
http://satelitni-technika.fialanet.cz

antonin1
Registrace: 10/2007

Absolutně netušim, co to je 45% na Openboxe. Já na T90-ce Badr chytám, oba TP s HD sportama i mnoho dalších mi hrají bez problémů. Multiconnect neni žádnej extra konvertor.
Lepšího výsledku dosáhneš s Invertem SilverTech.

Na T90-ce díky větší separaci signálů sousedních družic dosáhneš mnohem lepšího výsledku, než na 100cm ofsetce a možná i větší.

Postupuj tak, že si na lyžině udělej pořádně místo a nejprve si nastav na nejlepší hodnoty Badr, začni třeba TP 12245, pak si přepni na měření chybovosti a dolaďuj podle 12169. Po nastavení Badru přišoupni sousední konvertory pro 28E a 23E a donastav je, to bude už otázka chvíle. ITV HD Ti pujde jak z praku, ten TP je silný dost a nějakou případnou odchylku z optimální pozice snadno snese, to samé platí pro 23,5E. Důležité je mít dobře nastavené hlavní úhly antény a vhodné ohnisko. S jedním měřákem se to dělá dost blbě. Když jich víc nemáš, tak si můžeš pomoci s relátkem 4/1 a neustále kontrolovat úroveň krajních pozic a prostředek lyžiny.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

o.k. mal som teraz na pláne niečo podobné ako píšeš, nastaviť najskôr Badr, potom ostatné, ten údaj v % som napísal preto lebo už neviem presne koľko bol údaj o meraní chybovosti ale tuším okolo 5,5-.6 cca.No nastavenie antény si myslím by malo byť o.k., viem z jedným merákom je to dosť blbé, ale ako ôamatér-fanda" som mal problém finančne "zarobiť" aj na ten jeden.dík ešte raz. R^

Tami

Já jsem si tu svoji taky nastavoval podle Openboxe 820, DiseqC relátka 4/1 a Satlookem Micro Plus. A chodí to dodnes, když na to vlezu dneska se svým měřákem, tak to sedí stále jak prddel na hrnec. Podle Openboxe 820 tu anténu nastavíš velmi slušně, to mohu ze zkušenosti potvrdit a nejsem zdaleka sám.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

no ked to ide na openbox-e 820 nastaviť tak mi to musí ísť kua aj na openbox-e sf 20, vyskúšam cez pekné počasie nastaviť znova, z ostatnýmy pozíciami nemám problém len ten Badr, ale urobím to ako píšeš Sax hore, o.k. dík. R^

Tami

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra