, sekce: Zkušenosti |
|
Nastavenie motora STAB HH 120.Chcem poprosiť o radu ohľadom nastavenia motora STAB HH 120.Mám ofset.parabolu 110cm,konvertor IBU Twin, prijímač Vantage HD 8000S.Lokalita:N-49,3 E-20,8. Na motore je nastavený úhol 49,3.Pravý juh- nulový bod na Astre 19,2E, posunutý o 1,6 cez prijímač na západ.Doladené na najlepší signál na Astre 19,2E. Montáž prevedená 4x, dvomi firemnými montažníkmi po 2x- spolú 4x35=140€. Po montážiach rozsah natačania od 28,5E-13E,28,5E-5W.Teraz za pomocí kamaráta cez telefónické spojenie 33E-24,5W. 36E a opačné 30W už nejdé. Najskôr sme motor ladili bez návodu,lebo sa mi strátil. Na motore bolo 49 stupňov a nulový bod bol bez posunutia na Astre 19,2E. Rozsah natačania bol 53E-30W.Keďže som chcel chýtiť aj východnejšie družice a nam s kamarátom to nešlo,tak som si zavolal z firmy. Ako to dopadlo už som písal. Keď doladime Turksat nejdé už dobré ani Hotbird 13E. Držiak je kolmý, s motorom a parabolou v zakrýte. Čo teraz stým, čo zmeniť,úhol na motore,keď ma byť podľa zemepísnej šírky.Môže byť chyba v motore? Predtým som mal SG 2100 a šlo bez problémov 75E-30W,ale na motore bolo 42 stupňov. Vopred ďakujem za rady. |
miki16
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 601 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.BTW Tak mě napadá, ten motor má tu nohu nahoru, opačně než SG2100. Je to tak? |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.Áno,úchyt ma opačné smerom horé a dozadu. |
miki16
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.A kolko mas sklon paraboly?Nie motor!Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.Sklon paraboly presné neviem, lebo je to starší typ a stupnica tam nieje. |
miki16
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.Kašli na stupnici. Máš uděláno co jem ti psal a máš signál na 19.2 - ověř si, že jsi skutečně na 19.2. |
Hujer
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.Teraz to ladiť bohužiaľ nemôžem,lebo parabola je na streche,hocí prístup je jednoduchý,lebo je tam hneď pri okne,ale musia byť dvaja s telefónickym spojením. |
miki16
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.OK, tak až budeš mít možnost nějak se ozvi. V teoretické rovině ti, myslím, bylo všechno vysvětleno, teď je třeba zkontrolovat, jestli jsi správné dodržel postup. Někde máš chybu a je třeba na ni postupně přijít. |
Hujer
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.neni mi jasne proc si tem "odbornikum" platil??? Nastavim jak ma byt dostanu zaplaceno v opacnem pripade si utru nudli.... |
paran
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 99 |
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.Nastavenie 49° máš dobre,podľa popisu aj nulový bod. Nejde mi do hlavy toto: Ako je možné,že na 31,5 aj 33E je signál vysoký cez 90% a vedľa 36E už nič.Po doladení to blbné indé. Rozdiel 3° je malý aby Ti to nechodilo - myslím si že to chceš naladiť na nejakom neaktívnom TP,skús iné.Ďalej preštuduj dôkladne toto: https://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/. Zober papier a ceruzu a nehanbi si to všetko nakresliť (aj vo veľkom) aby si pochopil čo robíš a kam kráčaš pri nastavovaní. Inak keby som si objednal odborníkov a povedia mi,že STAB nikdy nerobili (bol to prvý motor tohto druhu),následne by mi to neurobili poriadne,dal by som im po jabĺčku, pozdravil a poslal s pánom Bohom (na druhej strane neviem aká bola Vaša dohoda). Inak asi týždeň dozadu som natieral 110cm parabolu a čistil som STAB HH120. Motor som otvoril,bol ako nový,kovové kolieska - super po 7 rokoch točenia. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.@paran@rasto Ďakujem aj Vám za príspevky. Ja to všetko tiež neviem pochopiť.Hovorili mi,že motory si už nikto nedáva a ak,tak stým opačným uchýtom ešte nerobili.Podľa toho akým spôsobom to bolo nastavované,tak to bolo skôr humorné,až na tých 140€. Mali starý prijímač,značku už neviem,kde silá a kvalita signálu bola stále100%,ale po vratení o 20 stúpňov už nič. Mám 110 parabolu,dobrý konvertor,tak po doladení na jeden satelit to šlo,ale tráfiť dobré obežnú dráhu už nie. Došli vždý neskoro a po necelých troch hodinách už bola tma a nič nešlo dobré,tak doladili 23,5E a potom to šlo, ako som písal. Tak sme to dolaďovali s kamarátom a zatiaľ to idé 33E-24,5W,hoci na začiatku to bolo 53E-30W, ale nulový bod bol na 19,2E. Ja to tiež neviem pochopiť,že v tomto rozmedzi, čo som uviedol je sila signálu 84-88 a kvalita 90-98,čo u Vantage sú najvyššie hodnotý. Mám už aj návod,podľa ktorého ešte budeme dolaďovať,ale kamarát cestuje za prácou na týždňovky,tak cez výkend. V návode sú znázornenia,ak už idé motor ponad,alebo popod družice, ako je treba pootočiť celým systémom. Držiak mám spravený výborne,priletované uchýty na troch miestách aj spodok a prišrúbované z pôjda na strechu,takže skôr by zobralo strechu,ako pohlo uchýtom. Ešte pozrieme, ako je namontovaná parabola na motor,ako mi tu bolo poradené 1,5cm od okraja,na motore 49 st. nulový bod neviem,malo by byť posunuto cez prijímač o 1,6 st.na západ, držiak,motor,parabola v rovine - zakrýte a uvidime či to nejako doladime. |
miki16
|
|
RE: Nastavenie motora STAB HH 120.Abys dosáhl výsledku, ptřebuješ někoho, kdo ví, o co jde a je schpen to buď nastavit sám, nebo tě krok po kroku kontrolovat, kde děláš chybu. Takové dotazy na netu, kde s tebou komunikuje spousta lidí a co člověk, to názor, tě spíše popletou, než pomůžou.Pokud neuspějete, jsem ochoten si najít čas a přes ICQ to stebou krok po kroku projít. K tomu je ale potřeba okamžitá zpětná vazba. Jinak to nemá smysl. Ale to by sis musel nějak zajistit PC s internetem. No nic. Nabídka trvá, pokud budeš potřebovat ozvi se. |
Hujer
|
|
HujerĎakujem za ochotu a úprimnú snáhu pomôc,čo si potvrdil aj tým,že si pozrej môj príspevok aj po dvoch dňoch.Stým počítačom to bude asi nereazilovateľné,lebo bývam v horách,obklopený lesmi a ústredňa na pošte stará,pripojených viac účastníkov,takže o internete môžem len snívať a cez satelit je to dráhe.Teraz to mám cez mobil,ale signál je tiež slabý 1-3 čiarký kolisavý niekedý až nulový,preto aj tie moje reakcie sú oneskorené a niekedý je potrebné písať príspevok aj opakované. Ešte raz vďaká, maj sa fajn a všetko dobré. |
miki16
|
|
To miki16Kde v horách bývaš ?GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
|
|
RastoOkres Stará Ľubovňa,pri rieke Poprad, oprotí poľská Krinica. |
miki16
|
|
To miki16Keby to bolo bližšie,tak by sme to dali dokopy,ja som ale z Liptova.Ešte taká drobnosť - nezavadzajú parabole vo "výhľade" nejaké stromy ? GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
|
|
RastoJe to na streche,les je ďaleko a ovocné stromy sú nížšie. Ak si človek prečíta ten návod,tak tam nieje nič zložité. Na motore nastaviť 49 st., parabolu 35-41 st.na začiatok, aby sa potom príbližné zachýtil signál z Astry 19,2. Držiak je vo vodovahe zo všetkých strán, parabola na motore uchytená v strede podľa rýsky na motore a zubkov od paraboly k držiaku,aby boli v zakrýte,juh je jasný v smere. Na prijímači nastavený USALS,hodnotý N-49,E-20,8 zadané na prechod na Astru 19,2. Po zastavení motora už sa s prijímačom nič nerobý,iba na stožiarý sa pootočí celým systémom trochu doľava na Astru 19,2,asi 1,6 st.doladí sa elevacia na parabole a jemné doľava-doprava, ešte jemné horé-dolé. Signál na Vantage je S-Q 90-98%,čo sú u Vantage najvyšie hodnoty.Pritiahnútie šrubiek od paraboly k držiaku.Potom na prijímači poslať na ďalší satelit 23,5E, 42E,podľa signálu jemné doladenie.Kontrola signálu jemným ťuknútim na parabole vo všetkých štýroch smeroch,ladenie na slabších tr. Napríklad Turksat 42E na programe Fox 11975/H/7200, kontrola aj na iných,potom podobné kontrola do opačnej strány. Tu už by to malo fungovať, ak na niektorom satelite už je signál slabší, znová jemné pootočenie smerom kde sa signál zlepšuje, doladenie a návrat naspäť, kde je signál tiež posunutý,znovú dolaďovanie a tak dookola. Tak neviem, chýba v parabole,motore?Ešte skúsime, aký je uchýt paraboly k motoru,ako mi bolo radené 1,5cm od okraja. |
miki16
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|