Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Multifeed

Čau,
Chtěl bych se zeptat,co je lepší na (šilhání), anténa typu Maximum E85 ,a nebo třeba klasická offset vetších rozměrů 105-115 cm.Jde mi o kvalitu a sílu signálu na krajních pozicích.Jelikož mám ve výhledu překážku v podobě stožáru vysokého napětí.(Panák)
Předem díky.

Extrend Et 7000/Igon Force 2/GI LX Speed 3/ SG2100A/Gibertini 100

satman
Registrace: 11/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Jak daleko

máš ten stožár od místa příjmu?

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

satman

A hlavně o kolika a jakých pozicích se bavíme....

bryketa
Registrace: 11/2009

multifeed

No asi tak cca 30 m.Jednalo by se mi asi tak o 5 pozic.
Ted mám vlastně 2 paraboly,jedna je fix, a jedna je S motorem SG 2100.(motor pude pryč,jelikož už má dost vůle a v krajních pozích už špatně najíždí.Ale vydržel 6 let.)

satman

multifeed

Jelikož ti jde určitě i o pozici 1W tak multibeam je správná volba...na větší parabole by jsi nejspíše dosáhl nějakého výsledku ale rozhodně pro tuto instalaci je lepší šáhnout po multibeamu.....

bryketa

Multifeed

No ani tak mi moc o Intelsat a Thor nejde,ale spis sem myslel tak 26 E,23E(mám Skylink),19E,13E,5E. A právě jestli s tim Multibeamem naladim i Badr.

satman

Multifeed

No ten Badr v krajní pozici nevím to by bylo dobré se zeptat Saxona ten bude vědět více ale s dobrým LNB určo nebude problém...

bryketa

Multifeed

Díky ,za tvůj čas.
Měj se.

satman

RE: Multifeed

Já mám ofset 115 s monoblokem na Astry 19+23.Nastaveno na A 23 Přičemž na to došilhám ještě na pozici 4.8 Sirius a 28,2 Astru/Eurobird.A světe div se, na Siriusu i na Eurobirdu je signál i jeho kvalita kvalitnější než na Aastrách 19+23.
Tady na stránkách je to co potřebuješ vědět:
https://www.parabola.cz/clanky/3420/instalace-paraboly-multibeam/

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00

jerry00

Se nediv monoblock pro tento průměr není vůbec vhodný

bryketa

To bryketa
Já sem to dřív používal s 80 ale měl jsem potíže s HD, tak jsem chtěl zvýšit zisk, ale větší parabola to nijak neovlivnila. Teď chci laborovat s parabolou, neboť po spuštění A3B se mi snížila síla a kvalita na Skylinku.Co tam tedy mám dát? V podstatě potřebuju jen A19+23?
PS

jerry00

jerry00

V podstatě přejdi na singl nebo twin konvertory ať už IBU nebo Smart... budeš mít více prostoru pro perfektní doladění, ono také záleží na parabole jakož to typu. Kolikrát je potřeba ji správně podrachňat aby jsi docílil toho pravého. Například včera jsem měl v ruce parabolu kde jsem se nemohl zaboha dostat na dobré parametry ale po mírném pozohýbání se kvalita signálu rapidně zlepšila a já mohl jít spokojeně domů :)

bryketa

To bryketa
Ty na mě s takovýma odbornýma termitama. Parabola je 115 FE, konvertor je myslím Inverto monoblok 0,2dB IDLP-23TWMONO (možná tenhle: Inverto IDLB-TWNM20-MNOO6-8PP MonoTwin LNB ) Nevidím tak daleko. Bohužel v obchodech na webu píšou pro LNB velikost paraboly zcela vyjímečně, a ten můj jsem koupil ve speciálce, popsal jsem jim co mám a oni mi prodali tenhle???? i s výhledem, že použiju parabolu 115. Původně jsem to chtěl pro 80.

jerry00

jerry00

Pro 80cm parabolu ti to prodali dobře, snad pro všechny monoblocky je doporučeno právě těch 80cm ale u parabol nad 100cm je již nevhodné používat monoblock ale právě singl konvertory (Singl= jeden výstup, TWIN= dva výstupy) Moje rada zní vyměnit ten monoblock za klasické konvertory samozřejmě za použití vhodných brýlí. Nejlépe samozřejmě napřed zkusit než něco hned kupovat... Jinak mezi náma na parabole 115cm s A3 v ohnisku snad ani nejde mít špatný signál. :) Podíval bych se zda-li je dobře naladěno...

bryketa

Badr 26E a Multibeam E85, to neni vhodné spojení. Je pro Badr4 malá a navíc k LNB pro Badr nemůžeš přišoupnout Astry 23,5E a 28,2E.

Pokud chceš přijímat spolehlivě signál z Badru4, pak použij nejlépe solo anténu 100cm. Hraje to i na 85 cm, ale úroveň a separace signálů neni nijak příznivá.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Multifeed

Dobrá, na ten Badr 26E dám parabolu zvlášť.
Mám tam jednu Kovosatku 120 ta by měla být víc než dobrá,jak sem nekde četl.
Díky

satman

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra