Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Homecast S 3000 problém ?

DObrý den, satelit mám 14 dní a samý problém.
Homecast S 3000,
karta skylink, monoblok.

Týden to šlo a pak se začal sekat-syčet- kostičkovat, ztrácet,obraz vždy tak po 5 minutách a to pouze na primě, čt,- ostatní programy včetně novy, spektrum , NG a aj -
šly normálně.
Tak jsem to přepnul na jiný kanál, po vrácení na primu po 5 min. opět a pořád dokola.

Takže mi prodejce vyměnil prvně monoblok, dál se to sekalo -čt , prima
, na přijímači přidal signál, i když to
sekání bylo až cca po 40 minutách, takže úspěch ?

Na druhý den homecast s 3000 odpojil a dal jiný-nový. Zatím o.k.

Prý pokud to dál bude dělat tak prý problém bude v zásuvce, v skříplém kabelu- a kde asi - je to v novém krku......

na prodejně ho měl H s 3000 -
ten nový zapnutý 2 hodiny a vše prý v pořádku.

Zásuvku a kabel mi dělal-zapojoval
někdo jiný - elektrikář, dělal mi nové
vedení po domě.
Až pozdě jsem zjistil, že mi
tam dal ten nejlacinější kabel.
Celkem délka k parabole cca 15 m, přes zeď a půdu, vedeno v husím krku.

Pokud je problém v
zásuvce, blbě zapojená ?tak proč kostičkují a vypadávají pouze čt a prima ?
Byla správná volba s tímto přijímačem ?
Dík za radu.

zdyk
Registrace: 6/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Homecast S 3000 problém ?

Ne nebyla, tyhle prijimace, nyni vyrabene kdovikde a prodavane za zlomek puvodni ceny jsou velmi poruchove. Vadne prokovy, vadne tunery, brzo odchzejici zdroje. Tezi jen ze sveho dobrteho jmena, ale to platilo tak 3 roky zpet, ne nyni.

Kdyz ti to montoval, tak mel snad merak (spektrak) a zmeril stav na zasuvce. Elektrikari NEUMI zapojit zasuvku, zvlaste satelitni. Kabel byva oholeny az kdovikam, skripnuty ve svorniku zasuvky.

To co popisujes muze delat vada na vedeni/zasuvce - frekvencni dira. To by se ale projevovalo porad.
Muze to delat i ruseni od 5GHz internetovych spoju (projevuje se ale nejcasteji na TP 12070)
Muze to delat i tuner toho prijimace.

J a
Registrace: 7/2005

Homecast S 3000 problém

Homecast S 3000 CR je dobrý prijímač - chybovosť veľmi malá.

Problém je v tom, že na trhu sa objavili kópie týchto príjímačov, kde je viac problémov.

V tvojom prípade je to buď V polarizácia, alebo monoblok, ktorý zle prepína. Skús monoblok Mascom a od predajcu žiadaj Homecast, ktorý má SAT IN v strede, nie na boku.

konjo
Registrace: 1/2006

Jinak jsme opet u toho - sam pises - nejlevnejsi kabel. Nejmensi, co je na sat. mozno pouzit je Belden H121, psal jsem to tu jiz stokrat, 100x jsem tu psal, ze cenovy rozdil, zvlaste na prumernych delkach pri instalaci je tak maly, ze nevidim jediny duvod setrit na teto polozce. Ale to je jako mluvit do dubu.

J a

Po*rat se může cokoliv. I spolehlivý receiver může blbnout.
I sousedovic nová Mazda, což mě jako majiteli Ochcávky dělá neuvěřitelnou radost
hahahahaha :-D

Martin79
Registrace: 7/2008

v minulosti bol problem s prepinačom diseg a riešenie bolo natiahnutie novšieho firmware problem sa však trošku inač prejavoval homecasti boli niekedy bezporuchove ako je tomu teras neviem

jopo166
Registrace: 1/2009

Uf.......

Uf,díky za odpověď, zásuvku jak ten elektikář tak prodejce - montážník - neměřil..........
Prima už jde 2 hodiny a zatím po včerejšku vše o.k.
Jinak v krku mimo ten nový
koaxiál nic jiného nevede.
Vedle cca 10 cm ještě el.dělali 4 nové zásuvky.
Internet- tel. kabel vede úplně na jiné zdi...

Jo ještě ten první S 3000,když jsem ho vypnul ze zásuvky sítě, tak po opětovném zapnutí už nenaskočil.
Snad není normální ?
Takže jsem vždy musel rozočit kabel do zásuvky -
strčit ten tenký drátek do zásuvky a zatočit ten kroužek, fakt
geniální- zlatá tel.samice ....
po opětovném zapojení kabelu do zásuvky to naskočilo.
Má mám teď strach to vypnout ze sítě i s tím novým. Nebo přece snad když vypnu televizi či jiný přístroj tak to musí po opětovném zapojení
naskočit?

zdyk

Ano musi a je to jedna z tech poruch, kterych je u techto posl. stroju dost. Klidne to vypni, musi normalne naskocit.

J a

A když nenaskočí? Tak to mám hned reklamovat?

zdyk

Samozrejme.

J a

@Ja

Můžete mi vysvětlit jak může 5GHz spoj rušit satelit ? U 2,4GHz bych se nedivil ale ta pětka s tím sem se ještě nesetkal...

díky

bryketa
Registrace: 11/2009

@ bryketa

na lokále toho 5GHz je 2,4GhHz (přívod na PC nebo router klienta) a pokud se nepoužije stíněný kabel ale jen obyčejné UTP může být problém

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@bryketa

Vysvetlit ti to muzu a muzu ti to ukazat i na spektraku, ale co tak si namahat vlastni hlavicku ?
Napovim :
- vykon v pasmu 5GHz je prekracovan nekolikanasobne (CTU na to sere zvysoka, serou na to i ISP)
- vstupni vlnovod v LNB pusobi jako filtr od nejake frekvence, 5GHz se mu velmi priblizuje
- srovnej urovne, ktere prijme parabola z druzice a vykony, vyzarene komercnimi spoji. Co tak asi ten tranzistor udela ?
- co pak udela dalsi stupen a zejmena pak zesilovac na mezisfrekvenci, ktery ma gain az kolem 55-65dB a urcitou vybuditelnost ?

Jo, a pozdravuj ve Zline, prej dostanes pojeb :)

J a

A pripocitej k tomu jeste absolutne ojebane vstupni casti tuneru sat.prijimace, kde signal z F-konektoru jde BEZ JAKEKOLIV PROPUSTI primo na vstup demodulatoru, tzn, ze tam vleti kazdej celej bordel, co proleze koax.kabelem a co leze z LNB. Neni tam casto nic, zadna horni (pasmova) propust jen pro pasmo sat.mf, proste NIC !!!!
Mrkni se trebas tady, hodil jsem tam foto vstupu tuneru (neni moc kvalitni)
http://zdarna.cz/tuner_1.jpg
vsimni si, ze signal jde primo do demodulatoru, v ceste neni jakakoliv selektivita. To male SMF (nevhodné slovo) je kondik a spolu s tim meandrem tvori jen napajeci vyhybku pro LNB. Ze se vstup muze zahltit necim co tam nepatri je nasnade. Proto take neni casto vysledek s LNB s velkym konverznim ziskem (GAIN) a jeste v kombinaci s nekvalitne stinenymi kabely casto to prave.
Ze jsi se s rusenim jeste nesetkal bud rad. Wifina v 5GHz je horsi nez ve 2,4GHz pasmu.

J a

u f konektoru je normální, že musíš "strčit ten tenký drátek do zásuvky a zatočit ten kroužek", jinak mohou nastat ty problémy co popisuješ.

sirda
Registrace: 11/2006

Teď jsem si toho všiml.. ten první měl kabel

Ne nebyla, tyhle prijimace, nyni vyrabene

Skús monoblok Mascom a od predajcu žiadaj Homecast, ktorý má SAT IN v strede, nie na boku.

Teď jsem si toho všiml- uvědomil, ten první měl kabel připojený na boku - kraji, nebo se mýlím..... teď ten druhý S 3000 CR má připojený kabel na prostředku.Na kraji má také nějaké vstupy, ale zapojený je v cca prostředku na tom horním čudlu....
Jak mám poznat, zda nemám nějakou kopii.......

Jinak cena kompletu byla s DPH - bez montáže s kabelem na propojení se zásuvkou 4026Kč.
Mascom mi byl nabízen za 3690 Kč.

Večer to klasiky vypnu na ovladači i televizi LCD LG a pak se zásuvky, jestli mi to zítra ráno nenaskočí, tak........

zdyk

Bohuzel,s temito do nedavna vynikajicimi prijimaci,o kterych clovek nevedel ,je zrejme konec.Pravdepodobne blizici se rovnez konec SD vyroby se presunul do tech "spravnych rukou",dle meho soudu vsak se dobra povest buduje dlouho no a tedy jiz nastupci HD HOMECAST se mohou stat lezaky

hdpe
Registrace: 11/2007

Vypni a zapni ho kdyz je teplej, studene nabihaly OK, po zahrati se rozsvitila jen cervena kontrolka a konec.

J a

@ja

No já sem docela mladý takže zkušenosti stále hromadím ale náš učitel elektrotechniky nám vždy tvrdil že 5GHz nemůže rušit satelitní pásmo (to neplatí pro 2,4GHz), proto se ptám a v žádném případě se nehádám, to bych si ani nedovolil. A vždy sem se setkal s rušením jen od 2,4ky.

-----------------------
btw v pátek jsem byl ve Zlíně ale pojeb nebyl, ani si nejsem vědom za co...teď abych se aj bál :)

bryketa

S rusenim od 2,4jsem se (pokud byla dodrzena GL) nesetkal.
Ruseni od 5GHz je naopak velmi caste a CTU asi opet chrape. Tahle instituce je opravdu asi na dve veci. Potreboval jsem je nekolikrat a vzdycky bylo lepsi si slapnout na ksicht nez po nich neco chtit. Navic se tam uplatnuji docela velke vztahy mimo urad, takze na nektere ISP zacala byt paka az kdyz jsem obesel mistne prislusnou spravu CTU a prohnal to pres spoluzaka, pracujicicho na CTU ale na uplne jine krajske sprave. CTU je docela zajimavy urad, na to ze je placeny z mych dani se tak nechova.

J a

No až budete pořádat školení tak se hlásím dobrovolně ..

raději mi řekněte za co bude pojeb pač si to ve Zlíně rozhodně nechci rozhádat, tam člověk aspoň dostane rozumnou radu když potřebuje.

bryketa

Neres to, asi je to OK :) Priste akorat na foru nezverejnuj jmena :)

J a

JJ maté recht už vím o co jde, sem si to uvědomil až po tlačítku "OK" že byla blbost někoho jmenovat....takže se omlouvám

bryketa

Homecast je dobrá volba, ať si každý říká co chce.
Zaujala mě větička-na přijímači přidal signál-
To se dělá jak? ;) Myslím, že by stačilo jen a pouze lépe udělat parabolu a provedení koaxu v zásuvce.

smscz

Ráno Homecast........

Ráno jsem všechny přijimáče zapojil do zásuvky - dvd recordér, který mám propojený s Homecastem + televizi.
Homecast bez problému naskočil...... signál ok tak snad to bude už fungovat.

Odopvěd na přšdešlý dotaz - Zaujala mě větička-na přijímači přidal signál

Nevím tenkrát tam nečim vzadu pootočil říkam mi ten prodejce a montér,že přidal více výkonu ? ......
ale pořád to napojení....
včera jsem s tím přijimáčem trochu natočil- nadzvedl, chtěl jsem se podívat na spodek přístroje, zda tam není nějaký údaj výrobce - za provozu - puštěné televize a hned se obraz začal sekat....to abys tím manipuloval pomalu s pinzetou......

zdyk

Tak to máš asi nějaký unikát výrobek, nebo spíš ten montér je unikátní ;)
Když pohneš s přijímačem a obraz není stabilní? Nech přijímač ležet a hýbej postupně s kabely(konektory), které jsou do něj vzadu zastrčeny, až přijdeš na to, který to dělá.

smscz
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra